Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyilkosságért keresik a mexikói ellenzék jelöltjét 2012. június 12. kedd 12:02 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyilkosságért keresik a mexikói ellenzék jelöltjét
Mexikóváros – Három héttel a mexikói elnökválasztás előtt körözést adtak ki a hatóságok az Intézményes Forradalmi Párt (PRI) polgármester-jelöltjére, Ulises Graialesre, aki a déli Chiapas állam egyik kisvárosa, Villaflores élére pályázott.
.
A közvélemény-kutatások szerint a július elsejei elnökválasztás nagy esélyese a PRI, amelynek így nem a legjobbkor jött a hír. Pedro Joaquin Coldwell, a párt elnöke bejelentette Graiales azonnali hatállyal történő felfüggesztését, és arra szólította fel a bujkáló jelöltet, adja fel magát.
.
A politikus azt követően került gyanúba, hogy Villaflores mellett valaki egy elrobogó autóból agyonlőtte Edgardo Hernandezt, az uralmon lévő Nemzeti Akciópárt (PAN) támogatóját, aki épp pártja mellett folytatott kampányt.
.
A PRI elnökjelöltje, Enrique Pena Nieto a felmérések tanúsága szerint elsőként fut be három hét múlva, a pártot azonban egyre több kritika és nyomás éri, főként a korrupciós híre és amiatt, hogy korábbi, több évtizedes uralkodása idején gyakorlatilag állampárti viszonyokat honosított meg Mexikóban.
.
Az Intézményes Forradalmi Párt különféle neveken, 1929 és 2000 között összesen hetvenegy évig kormányzott folyamatosan, ami abszolút rekordnak számít a modern korban, és ezt sem a demokráciákban, sem a diktatúrákban nem döntötték meg eddig.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Gyilkosságért keresik a mexikói ellenzék jelöltjét, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szavazatvásárlás Mexikóban? 2012. július 5. csütörtök | AN

Mexikóban ismét intézményes a forradalom 2012. július 2. hétfő | AN

Hitler, cicimutogatás, hűtlenség 2012. június 22. péntek | AN

Lefejezett hullákat szórtak ki Mexikóban 2012. május 14. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos