Ronai and Ronai
AMERIKAI

Phelps visszavonul az olimpia után 2012. május 8. kedd 13:28 | AN Forrás: MTI

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Phelps visszavonul az olimpia után
New York – A nyári londoni olimpia után visszavonul Michael Phelps, az amerikaiak tizennégyszeres ötkarikás aranyérmes úszósztárja.
.
A huszonhetedik születésnapját június 30-án ünneplő Phelps a CNN egyik műsorában úgy fogalmazott, bár időbe telt neki, mire újra formába lendült, úgy érzi, mostanra készen áll az újabb győzelmekre, s ha a brit fővárosban sorra kerülő játékokon sikerülne még három érmet szereznie, akkor úgy vonulhatna vissza, mint a legtöbb olimpiai medált szerzett sportoló.
.
„A 2016-os riói játékokra legfeljebb csak nézőként utazok”, mondta az úszó. „Ha egyszer abbahagyom, akkor kész, vége, nem térek vissza többet.”
.
Phelps ugyanakkor elmesélte azt is, hogy a londoni olimpiára nagyon keményen készül, például olyan kamrában alszik, amely a tengerszint feletti 2500-2700 méteres magasságon tapasztalható légköri viszonyokat szimulálja.
.
„Sportpályafutásom során lehetőségem volt a világ számos érdekes országába és városába eljutni, de ezekből semmit sem láttam”, tette hozzá Phelps. „A szállodában és a medencében töltöttem az időmet. Az olimpia után azt tervezem, hogy oda megyek, ahova kedvem tartja, és azt csinálok majd, amit akarok.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Phelps visszavonul az olimpia után, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:,

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

 1. London tengerszint feletti magassága 24 méter. Minek a 2500 métert idéző szimulátor? Egyébként mind nagyon örülnénk, ha Phelps nem az olimpia után, hanem előtt kezdené meg világkörüli útját. Nagyobb lenne a magyar úszók esélye.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gőzmozdonyon is utazik az olimpiai láng 2012. március 23. péntek | AN

Meddig növelhető a sportolók teljesítménye? 2011. január 3. hétfő | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos