Ronai and Ronai
AMERIKAI

Beckham a leggazdagabb brit sportoló 2012. május 6. vasárnap 17:08 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Beckham a leggazdagabb brit sportoló
London – A recessziós brit gazdaság sanyarú helyzetével dacolva az elmúlt egy esztendőben is jelentősen gyarapították vagyonukat a brit élsport leggazdagabbjai, akik közül David Beckham, az angol labdarúgás világsztárja tudhatja a legnagyobb összeget bankszámláján.
.
A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját – Sport Rich List – a leggazdagabb száz brit sportoló becsült vagyonáról. A vasárnap megjelent 2012-es összesítés szerint a brit sportarisztokrácia százas felső kasztjának összvagyona egy év alatt 8,9 százalékkal 3,022 milliárd fontra (ezermilliárd forintra) emelkedett a tavalyi 2,776 milliárd fontról. A brit sport szupergazdagjai a két évvel ezelőtt kimutatott összvagyonukhoz képest csaknem 23 százalékkal lettek gazdagabbak.
.
A 37 esztendős Beckham, aki tíz évig a Manchester Unitedet erősítette, és jelenleg a Los Angeles Galaxy színeiben rúgja a labdát, 160 millió fontos becsült vagyonával kényelmes előnnyel vezeti a The Sunday Times százas listáját. A Sport Rich List 2012 összeállítóinak számításai szerint Beckham vagyona az elmúlt egy évben 25 millió fonttal – 19 százalékkal – nőhetett, nem elsősorban sporttevékenysége, hanem a nevéhez kötődő luxustermékek forgalmazása és a reklámszerződések révén.
.
A lista szerkesztői szerint a brit élsporton belül általánosságban is a futball termeli messze a legtöbb sportmilliomost: a száz leggazdagabb sportoló közül 48 a labdarúgó, és a hárommilliárd fontos összvagyonból 1,22 milliárd font futballisták bankszámláit gyarapítja.
.
A leggazdagabbak aktív labdarúgókból összeállított tizenegy összvagyona a Sport Rich List 2012 becslése szerint jelenleg 487 millió font. Beckham után ebben a „csapatban” a Manchester United fenegyereke, Wayne Rooney következik 45 millió fonttal, de a Chelsea cseh kapusa, Petr Cech is összegyűjtött már 18 millió fontot eddigi karrierje során.
.
Ugyancsak jövedelmező sportág a Forma-1. A gyorsasági autósport jelenlegi és múltbeli sztárjai közül négyen kerültek be a százas lista top tízes elitjébe: Eddie Irvine (80 millió font), Jody Scheckter (60 millió font), Lewis Hamilton (55 millió font) és Jenson Button (53 millió font).
.
Az autósport a százas mezőnybe felkerült brit – vagy Nagy-Britanniában élő – versenyzők 637 millió fontra becsült összvagyona alapján a második a futball mögött. Utána a rögbi következik 450 millió fonttal, majd a golf, amelynek sztárjai eddig 251 millió fontot ütögettek össze – legalábbis a Sport Rich List 2012 szerkesztőinek becslése szerint.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Beckham a leggazdagabb brit sportoló, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos