Ronai and Ronai
AMERIKAI

Humperdinck meg akarja nyerni az Eurovíziót 2012. május 25. péntek 0:16 | AN Forrás: MTI

 • Hozzászólások(3)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Humperdinck meg akarja nyerni az Eurovíziót
Baku – Győzni jött az Eurovíziós Dalfesztiválra a romantika királyaként emlegetett Engelbert Humperdinck. A 76 éves brit előadóművész kihívásnak nevezte, hogy az Egyesült Királyság tizenöt éve nem tudott győzni az Eurovíziós Dalfesztiválon.
.
„Nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek az Eurovíziós Dalfesztivál világának, számomra nagy megtiszteltetés, hogy felkértek az Egyesült Királyság képviseletére a versenyen. Negyvenöt éve utazom a világban, rengeteg tapasztalatot szereztem ezalatt, talán ezért gondolták, hogy segíthetek”, mondta az énekes.
.
Hozzátette: nemcsak a közvélemény egy részét, hanem őt magát is meglepte a BBC-től februárban kapott felkérés. „Eddigi pályafutásom során több mint 150 millió lemezt adtam el, nagyon sokat játszottam a kontinensen, szinte valamennyi országban, amelyik az idén részt vesz a versenyben, és ezeken a helyeken nagyon sok rajongóm van, számítok is a szavazataikra a döntőben”.
.
Humperdinck kihívásnak nevezte, hogy az Egyesült Királyság tizenöt éve nem tudott győzni az Eurovíziós Dalfesztiválon; az utolsó brit győztes 1997-ben a Katrina and the Waves volt. Engelbert Humperdinck a szombati döntőben a legelső színpadra lépő előadó lesz, és éppen utána fog következni a Magyarországot képviselő Compact Disco.
.
„Nagyon boldog lennék, ha haza tudnám vinni a trófeát, inspiráló számomra, hogy régen nyertünk. Mindenki bizakodó, esélyesnek tartanak, miért ne legyek én is optimista?”, jegyezte meg az énekes, akinek dala, a Love Will Set You Free (A szerelem szabaddá tesz) egy romantikus szám, hűen ahhoz a stílushoz, amely a sztárt mindig is jellemezte.
.
Engelbert Humperdinck 45 évvel ezelőtt lett világhírű, amikor Release Me című dalával vezette a brit slágerlistát, majd még ugyanabban az évben, 1967-ben a The Last Waltz-cal ugyanez sikerült neki.
.
„Ezeket a dalokat természetesen manapság is előadom a koncertjeimen. A Release Me történelmet írt, mert maga mögé utasította a Beatles dupla A-oldalas kislemezét, a Strawberry Fields Forevert és a Penny Lane-t, és 56 héten át volt a listákon. Nagyon sikeres volt a The Last Waltz is, és hasonló lehetőségeket látok a Love Will Set You Free-ben. Annak idején elneveztek a romantika királyának, új dalom is romantikus, a szerelemről szól, és hiszek abban, hogy a romantikus dalok viszik előre a világot”, fejtette ki a brit sztár.
.
Az orosz-udmurt nagymamák, a Buranovszkije Babuski egyik tagját nem számítva ő minden idők legidősebb indulója a dalfesztiválon, míg például Szlovéniát egy 16 éves kislány, Eva Boto képviseli. Engelbert Humperdinck azt mondta, nem hiszi, hogy a kor bármit is számítana ebben a tekintetben.
,
„A tapasztalataim engem segíthetnek, tartsanak a fiatalok tőlem. Nem lenne fair, ha minősíteném ellenfeleim dalait, győzzön a legjobb”, hangsúlyozta az énekes, aki Arnold Dorsey néven született, az eredeti Engelbert Humperdinck egy 19-20. században élt osztrák zeneszerző volt. „Első menedzserem, Gordon Mills ötlete volt a név, annak idején ő találta ki a Gilbert O’Sullivan és a Tom Jones művészneveket is. Korábban soha nem hallottam az osztrák zeneszerzőről, de most már tudom, hogy 1921-ben halt meg és ő írta a Jancsi és Julisa című meseoperát. Úgy tudom, neki nem volt annyi arany- és platinalemeze, mint nekem”.
.
Az énekes a közeljövőben két albumot is megjelentet: a egyik egy válogatás lesz legnagyobb slágereiből, a másik pedig egy vadonatúj felvételeket tartalmazó lemez. „Az új korongon minden dalban lesz egy ismert közreműködő, de róluk egyelőre nem árulhatok el semmit. Az én részemmel már végeztem, úgy érzem, a dalok nagyon jók, modernek. A producer a Grammy-díjas Martin Terefe, a dalszerzők között van Dan Wilson, aki Adele legutóbbi kislemezét is írta”, mondta készülő anyagáról.
.
Az 57. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét szombaton rendezik Bakuban. Az Egyesült Királyságot képviselő Engelbert Humperdinck a francia, az olasz, az azeri, a spanyol és a német indulóval együtt kiemeltként került a fináléba.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

 • Hozzászólások(3)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

 1. Én ugyan kedvelem a Humperdnicket , azonban kissé nem túlkoros már ő az ilyesmihez ?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 2. Nem, nekem van olyan blues lemezem, amelyen egy 86 éves fekete “néni” énekel úgy, ahogy senki más! Már meghalt, százon felül lenne manapság.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 3. igazán kellemes hangja van az “öregnek”.
  azt a híres “Release Me” dalt bizony másnap a fél világ énekelte.
  “örökzöld” is lett.! Tom Jones a másik fele. Felőlem Ő is mehetne az eu-ra.
  miért ne??

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Európa megint nem kért a magyarokból 2012. május 27. vasárnap

Messze volt a győzelemtől Wolf Kati 2011. május 15. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos