Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos Kanadába emigrált 2012. március 3. szombat 23:47 | AN

 • Hozzászólások(300)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos Kanadába emigrált

Montreál – Az Amerikai Népszava megerősíti azt az értesülést, hogy Kertész Ákos író Kanadába távozott, és a hatóságoktól menekültstátuszt kért. Kertész Ákos helyzete Magyarországon ellehetetlenült, miután az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hangulatkeltés és üldözés folyt ellene, szélsőjobboldaliak részéről pedig nemcsak verbális támadások (durva zsidózás), hanem fizikai fenyegetés és tettlegesség is érte. Kertész Ákos nem számíthatott arra, hogy Magyarországon bármilyen védelemben részesül, otthonát alig hagyhatta el, saját hazájában veszélyben volt az élete.

Kertész Ákos február 29-én utazott Kanadába feleségével együtt, azzal a szándékkal, hogy emigrálnak Magyarországról, és Montreálban menekültstátuszt kértek. A távozás oka, hogy az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hecckampány indult ellene nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol megvonták díszpolgári címét, de a kormányzati szinten és a parlamentben is. A jobboldali kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően a Kossuth-díjas magyar író állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, életét veszélyben érezte.

Kertész Ákos eredetileg nem kívánta távozását nyilvánosságra hozni, ezért távozásakor nem is adott ki az emigrációjával kapcsolatos közleményt, de a kanadai magyar közösség révén a hír idő előtt kitudódott. Azt még nem lehet tudni, hogy a hazájában fenyegetett író politikai menedékjogot kap vagy más emigrációs státuszban él majd Kanadában. Nincs szándékában visszatérni Magyarországra, ahol politikai üldözöttnek tekintette magát, és az életét veszélyben érezte.

Az Amerikai Népszava megérti Kertész Ákos döntését és támogatja az író emigrációját. A kanadai hatóságok rendelkezésére bocsátja Kertész Ákos életveszélyes fenyegetésének bizonyítékait.

Lapunk döbbenetesnek tartja, hogy Magyarországon egy zsidó származású írót üldözhetnek egy írása miatt, és menekülnie kell a hazájából, miközben a kormánypárti sajtóban rendszeresen és nyíltan antiszemita cikkek jelenhetnek meg.

Kertész Ákos emigrációja újabb bizonyítéka Magyarország fasizálódásának.

Kertész Ákos Kossuth-díjas író sajtóirodája az alábbi közleményt juttatta el a magyar sajtóhoz:

A közösségi portálokon megjelent hír igaz. Kertész Ákos író február 29-én Kanadába távozott, és ott menekültstátuszt kért.
Az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hecckampány indult ellene nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol megvonták díszpolgári címét, de kormányzati szinten és a parlamentben is. A kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, az utcán megtámadták, életét veszélyben érezte.
Ha egy 80 éves író, akit minden a szülőföldjéhez köt, ilyen elhatározásra jut, és ekkora kockázatot vállal, annak súlyos oka van. Az eset sokat elmond arról az országról is, ahonnan egy írónak bármely írása miatt menekülnie kell.
“Nagyon nehezen jutottam erre az elhatározásra, mert számomra a magyar nyelv jelenti az életet. Magyarország a szülőföldem, az otthonom. Ezt a fájdalmas döntést nem Magyarország és a magyar nép ellen hoztam, amellyel mindig sorsközösségben éltem, hanem erre a lépésre a jelenlegi kurzus miatt kényszerültem. Remélem, hogy egy demokratikus és toleráns, emberséges Magyarországra egyszer még visszatérhetek” – mondta az író, aki e közleményen túlmenően egyelőre nem kíván nyilatkozni.
Kertész Ákos Sajtóirodája

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (76 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +91 ( 127 szavazatból)
Kertész Ákos Kanadába emigrált, 4.5 out of 5 based on 76 ratings

Címkék:, , , ,

 • Hozzászólások(300)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

300 Reader’s Comments

 1. Avi
  2012. március 5. hétfő
  17:47
  volankombi nem ballib – simple idiot

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 2. Tehát újra meg újra kiderül, hogy a nagyérdemű liberális-kozmopolita közönség, intolerancia és fundamentalizmus tekintetében semmiben sem különbözik a szélső jobb vagy baltól. Mindenik csak a saját nézeteinek a visszhangjában szeret fürdeni.
  A Kertészmagyarázatok fatális csúsztatást tartalmaznak. Kertész nem történelmi távlatokra tekintő megjegyzést tett a magyarokra, hanem aktuálpolitikait. A hatalomból kiesett szociálliberálisok, Kertész előtt kitalálták azt a pejoratív jelzőt, hogy aki Orbán politikáját követi az szolgalelkű. Ezt a szlogent vette át és tette publikussá Kertész Úr. Ha magyarok többsége a lejáratott és tövig kompromittált szociálliberálisokra szavazott volna, akkor Ákos bácsinak sem lettek volna ilyen súlyos kifogásai.
  Ilyen egyszerű.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -6 (22 szavazatból)
 3. Tunde
  2012. március 5. hétfő
  18:07
  Kár, hogy nem igaz – messze nem egyszerű.
  Ha végigolvasná aZ AN kapcsolódó anyagait, ami nem kevés, erre magától is ráébredne. Tudom “egy újszülöttnek minden vicc új”, de egy szimpla idetévedés nem engedély arra, hogy észt osztva csökkent tisztelettel bánjon egy idős íróval és barátaival – ráadásul hamisítva az idézett részleteket.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (19 szavazatból)
 4. Tisztelt Kertész Ur! Remélem talál egy jó uszodát, mert tudom, hogy aki megszokta, hogy mindennap úszik, annak az nagyon hiányozna. Nagyon bátran cselekedett. Minden jót kívánunk Önnek!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (16 szavazatból)
 5. gets – elnézést kérek ha túllőttem a célon, nincs hatásköröm észt osztogatni és az öregeket is tisztelem de képzeld, én vagyok az egyik megbélyegzett genetikai alatvaló. Ez neked örömet okoz?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (11 szavazatból)
 6. Azokról szóltak Kertész Ákos (József Attila, Ady Endre) írásai, akik emiatt sértve érezték magukat. :((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (11 szavazatból)
 7. Hetus!
  Természetes, hogy ezeknek a tudósoknak a teljesítményére büszkék, hiszen ezek a teljesítmények tették a XX. században ismerté Magyarországot a világ szemében. Persze tény, hogy az alkotást, valahogy el kell vonatkoztatni az alkotótól, mert különben valamelyik állításuk nem állja ki a próbát.
  Vagy a zsidók is magyarokká válnak, és nem nemzetidegenek lennének, Vagy ezek az alkotások, nem magyar alkotások lennének!
  Viszont a tehetséges magyar nemzet imázs fenntartása érdekébe, az alkotásokkal büszkélkedő pillanatokra, elfelejtik az alkotó zsidó mivoltát.
  Legfeljebb, adott esetben, az alkotót öt perccel később vinnék a gázba, és előtte, még elmondanák, milyen tehetséges a magyar nemzet, hiszen lám ezt is ők csinálták.
  Tudod, erről nekem van egy történetem a családi legendáriumból.
  Apám, a zsidóságával együtt, szőke hajú, kék szemű, és 175 centi magas ember volt.
  A munkaszolgálatban a Donnál, a munkaszolgálatosok is egyenruhát kaptak, csak egy fehér szalag volt a karjára varrva, megkülönbözető jelzés képen. A vereség után őt, mert szökni akart a frontról, egyenesen Dachauba vitték. A vonatról egyszer engedték őket leszállni, amikor is kaptak egy kanál vizet.
  Nos apám is állt a sorba a vízért, és egyszer csak oda jött hozzá két keretlegény, és kirángatta a sorból. Letépték a karjáról a megkülönböztető jelzést, és el kezdték igazgatni a már nagyon megviselt egyenruháját. Aztán megjelent egy ember, és fényképeket készített róla. Majd a fényképezés végén vissza vitték a már indulni készülő vonathoz. A víz ivás elmaradt!
  Pár hét múlva, már a Dachaui koncentrációs tábor poklában, ahol az öntődébe dolgozott, az egyik német őr kezébe meglátta a nácik hírhedt magazinját, a Stürmert. A magazin címoldalán pedig ott virított a fényképe. Az aláírás szerint, az echte ária faj megtesítője a magyar hadseregben.
  A nyilas keretlegényeknek, egy pillanatig nem jelentett gondot, hogy az ária faj megtestesítőjét, a fotós a büdös zsidók között találta meg, mint ahogy az sem jelentett gondot, hogy a fényképezés okán, apám akkor sem kapott inni, és, hogy éppen egy koncentrációs tábor felé hajtották ezt az “áriát”.
  Nos, ugyan ez van bennük a zsidó származású, Magyarországon született tudósokkal, művészekkel szemben.
  Ami kell nekik azt kisajátítják belőle, de az ember iránti gyilkos dühüknek ehhez semmi köze! Hiszen ugyan így sajátították ki az ingó, és ingatlan vagyontárgyakat is. A szellemi tőke, miért esne más kategóriába?
  Szegény Teller Ede, pedig már szenilis lévén, ezt nem fogta fel, és hagyta magát körbe hordozni, mint a véres zászlót! Ők pedig elvették belőle, mind azt amire szükségük volt. Szükségük volt a nemzeti büszkeség táplálásához, és az antiszemitizmusuk leplezéséhez.
  Nagyon sajnáltam Tellert, amiért a szellemi hanyatlása okán, hagyta magát így átverni!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (20 szavazatból)
 8. Tunde
  2012. március 5. hétfő
  18:32

  Genetikai v. genetikus – ez itt a kérdés?

  Egyszerűen fel vagy háborodva, (nem csak te) holott más baj nincs, mint keveritek a két szó jelentését.
  Nyisd meg a linket és tüzetesen olvasd el a benne foglaltakat:

  http://www.nyest.hu/hirek/mit-allitott-kertesz-akos

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 9. Tunde: “…de képzeld, én vagyok az egyik megbélyegzett genetikai alatvaló. Ez neked örömet okoz?”
  -
  Ha megengeded beledumálok. Ha nem csalódom te már kezdesz felismerni valamit. Ha úgy érzed nem vagy az akkor minek veszed magadra? Ha viszont azt érzed, hogy talált, süllyed,.. akkor vagy kapaszkodsz a magyar történelmi tudatba, mint mentöövbe (tetted ezt a másik topicon) vagy azt mondod basszus. Nézzük csak, mennyi igazság is van ebben? Mit lehetne változtatni ezen, hogy ne igy legyen.
  Tunde, nem biztos, hogy aki a szemedbe vágja, vagyis belsirja kínját, a nemzete iránt érzett felelössége tudatában a képedbe, az hazaáruló.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (14 szavazatból)
 10. Tunde
  Itt nincs értelme missziós tevékenységet vállalnod. Ha érdeklődés van benned, az jó, de azt meg nem szükséges dokumentálni, legalábbis ezen a fórumon nem. Továbbá mi itt néha egymás ellen is érvelünk, de csak bizonyos, megfontolásra érdemes tartalommal. Ebbe is beszállhatsz, de előbb akklimatizálódj. (Ha van rá szándékod.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (11 szavazatból)
 11. Tunde
  ” A hatalomból kiesett szociálliberálisok, Kertész előtt kitalálták azt a pejoratív jelzőt, hogy aki Orbán politikáját követi az szolgalelkű.”
  Orbán mind-fdeszestűl liberálisként indult, és egy liberális európai pártszövetségbe vitte be a Fideszt is. Ehhez képest ma… és szinte minden fidesz-tag követte őt az irányváltásban. Alaptalan a szolgalelkű, kritikátlan vezérkövetési attitűd?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (10 szavazatból)
 12. Tunde
  Nyomozz utána, hogyan keletkezett a “csuhások, imához!” szókapcsolat. (A betű szerinti szöveghűséget nem garantálom.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (12 szavazatból)
 13. Vetkesek kozt cinkos aki nema, irta Babits Mihaly.
  Tiltakozzunk a megkulonboztetes ellen!

  Legyen Magyarorszag minden magat MAGYARNAK VALLO EMBER OTTHONA.

  Mondjunk NEMET a fasizmusnak es a zsarnoksagnak!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (12 szavazatból)
 14. Kedves GK, iksz, is hasonlót kért tőlem, ugyan ő magyarul, és azt be kell vallanom, hogy jobban értem, de neked is írom, hogy megtalálsz a facebookon ezen a néven, és a my israel oldalán is van egy hirdetésem, ami ugyan ikszet keresi, de aki akar ott is rám talál!
  Persze a facebookon, a bejelölés előtt kérek egy levelet, mert nem mindenkit jelölök vissza, éppen a nyugalmam érdekében.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 15. Uraim-Hölgyeim!Semmi csodálkozás! Ez az Európába későn érkezett nép még nem képes megérteni,hogy a civilizált világban már 2012-t írunk és nem 1944-et. A cirkuszt folytatni szeretnék,de már nincs mögöttük egy náci nagyhatalom.Így csak saját magukat tudják a pusztulásba sodorni.A függöny legördül!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (14 szavazatból)
 16. Orbán mai parlamenti beszéde szerint „Magyarország szemben állt az EU megszorítást követelő politikájával, és inkább egy új teherelosztással igazította ki a gazdaságot, és meglepődött, hogy ezt a politikát a Jobbik ezek szerint nem támogatja.”

  Hát igen Orbánék kieresztették a kistesót a palackból és most a nyilas csürhe kezdi őket kinőni, és ez bosszantja a fiúkat.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (9 szavazatból)
 17. Hetus
  .
  Ez csak egy erőltetett színjáték volt az EU megfigyelők számára. :(((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (8 szavazatból)
 18. szoval mégis igaz, hogy a liberális demokrácia nem tűri az ellentmondást, nem baj, a tényeken úgy sem változtat.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (16 szavazatból)
 19. Néha igaz. Sajnos. És, mert ebben (kivételesen) egyetértek kaptál tölem egy pluszt.
  Néha a liberális demokratáknak sem ártana a tükörbe nézni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (8 szavazatból)
 20. Mondja valaki, hogy Magyarország nem fasiszta állam:
  http://www.vasarnapihirek.hu/friss/rak_orvos_koltsegvetes_egeszsegugy_gyogyszertamogatas

  Mengele is megirigyelné.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (11 szavazatból)
 21. Szóval a “liberális demokraták” és az orbáni rezsim közt párhuzamot lehet vonni?
  Ez az ország tényleg teljesen elvan hülyülve.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (7 szavazatból)
 22. Tunde – azt mondani sem kellett volna, hogy egyike vagy az ilyen vérbeli alattvalóknak. Akik még örömüket is lelik a jobbos moslék zabálásában.
  De talán nézz utána, hogy mi volt Széchenyi véleménye arról a népről, amelyik
  olyan kormányzást tartósan eltűr, mint Orbáné! Meg olvasd el Illyéstől a Puszták népét. Meg talán Kertész Ákostól a Makrát. Meg egyáltalán: olvass. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire kitágul a nézőszöged.
  Kezd talán Kertész Ákos EREDETI, nem a jobbos fórumokon kiherélt és az egybitesek részére előcsócsált szövegével. Itt találod jobboldalt a legolvasottabb szövegek között. Rágd át magad a szép számú kommenteken is – amit erről el akartunk mondani, azt ott találhatod.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (11 szavazatból)
 23. és Tunde – nem tűrjük a fasisztoid hozzászólásokat. Nem tűrjük a normális ésszel szembeni elmebeteg náci szövegeket. Az AN egyike azoknak a ritka fórumoknak, ahol azokat nem kell eltűrni, holott idehaza mindent elönt a barna trutyi, hogy normális ember már nem szívesen olvassa, mert olyan, mint egy teleszart ösvényen sétálni – nem győzzük kerülgetni.
  Az ellentmondást jobban toleráljuk, hiszen itt egymásnak is legtöbbször ellent mondunk. Próbálj meg nem kurucos szövegekkel idepofátlankodni, és akkor veled is elvitatkozgatunk. De így előbb-utóbb kizáratod magad.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (12 szavazatból)
 24. Kekec
  Olvasd el amit cOLUMBUS irt par perce…22:21 es gondolkozzal el….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (5 szavazatból)
 25. Hatus – új teherelosztás? EGYSZER, véletlenül igazat mondott?
  Mivel az alsó 3 millióra rakta annak terhét, hogy a felső pár százezret “helyzetbe hozza”. Aki meg elhiszi, hogy a banki különadókat és a multik adóját azok szépen lenyelik, és nem szintén ugyanarra a 3 millióra + a pár százezerre apránként visszaterhelik – az Orbán egyéb hazugságát is gond nélkül beszopja.
  Cupp! Franc a gusztusukba!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (9 szavazatból)
 26. fringe – olvastam, mínuszoltam, 22.39-kor bővebben is megválaszoltam. Nem látom okát, amiért a véleményemet megváltoztassam. Kertész azért cikizte a magyarokat, mert szolgalelkűek. Ez tény: sokkal kevesebbért már el kellett volna ezt a miniducét hajtani hadd ne írjam, hogy hova, ehelyett néhány ványadt CIVIL tüntetésre futotta. Erre idejön egy ilyen szolgalelkű, aki a lelkére veszi a minősítést, és amikor nem osztjuk a véleményét, akkor a liberalizmus sérelmeként adja elő. Na ne mán!
  A görögök némi életszínvonal csökkentésért szétverték Athént. Pedig ott még hozzá sem nyúltak a demokráciához. Itt meg a nép néz ki a fejiből, mint Rozi a moziban.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (8 szavazatból)
 27. fringe
  cOLOMBUS szamaritánus hangulatban ilyeneket szokott írni – pluszoltam is érte, de kekecnek adok igazat, csak be ne törjék érte a fejét.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (6 szavazatból)
 28. Liberálisként írom, a liberálisok túl léptek azon a határon ahol még tűrni kellett volna az ellentmondást.A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy felelősség nélkül minden baromságot ki lehet mondani! Nem kellett volna halkan tűrni a a cigányozást, a zsidózást.Meg kellett volna követelni, hogy az EU erre vonatkozó törvényét elfogadja a Gyurcsány kormány. Akkor most a fasiszták nem a parlamentben zsidózhatnának, hanem a börtönben ülnének, mint Európa boldogabbik felében.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 29. Latom,mar megint -ban vagyok…..
  Ettol fuggetlenul En megis cOl -lal ertek egyett.
  Megis durvulas nelkul megy minden,,ez a lenyeg….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (4 szavazatból)
 30. Hadd folytassam még a sort. Az SZDSZ-nek nem kellett volna ragaszkodni az igazságszolgáltatás függetlenségéhez, hiszen az ügyészségek, bíróságok tele voltak már tíz éve is a Fidesz pártkatonáival. Mivel a Fidesznek nem voltak képzett igazságszolgáltatási szakemberei, csak gyorstalpalón végzettek, egy egyszerű törvénnyel ki lehetett volna takarítani az igazságszolgáltatást. Annyit kellett volna tenni, megszavaztatni egy feles törvényt, hogy másoddiplomás jogász nem dolgozhat az állami szektorban.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 31. Egyáltalán nem vagyok szamaritánius hangulatban. Az elképzelhetö, hogy nem olvastam Tunde minden irását. Közben ugyanis dolgozom és csak beleolvasok olykor a fórumba. Lehet, hogy kimaradt valami. Nem láttam, hogy fasisztoid fröccseneteket irt volna Tunde de ha igen arra semmiféle mentség sincs. Azt még az én extrém liberális (polgári liberális) gyomrom sem veszi be.
  De nem ez a lényeg, hanem az, hogy vannak másként szavazók, másként gondolkodók akiknek joguk van elmondani a véleményüket (a nácigyökerü fröccsenetek továbbra is kizárva). Én nem vagyok hajlandó csipöböl tüzelni olyanokra (a nácigyökerü fröccsenetek továbbra is kizárva) akik Kertész Ákos általam teljes egészében elfogadott irásával nem értenek egyet. Meggyözödésem szerint lehet velük vitázni, gyözködni öket megértetni velük, hogy mire gondolt a szerzö de erövel befogni a pofájukat a meggyözödésem ellen való (a nácigyökerü fröccsenetek továbbra is kizárva). Ne csináljatok magatokból bohócot. Arról nem is beszélve, hogy ha minden másként gondolkodó Tunde-ket elzavajátok, akkor csak egy kesergö beltenyészet marad itt. Olyan beltenyészet akik egymás siránkozását olvasgatják és közben arról keseregnek, hogy mikor megy már a büdös francba Orbán meg a szaros bandája. A szavazótáborát gyözétek meg annak a baromnak,.. pupákok! Különben egy maréknyi siránkozó öreg fasz lesz belöletek. És ha most ezen megsértödtök akkor még hülyék is vagytok. Nem a dagonyázó genetikusan alattvaló átlaghoz kell konvergálnotok, hanem azt a szarkupacot felvilágositanotok, mert a választásokon a tömeg szavaz. Gyözzétek meg a tömeget, az átlag magyart.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (11 szavazatból)
 32. cOLOMBUS
  2012. március 5. hétfő
  23:51
  Tökéletesen egyetértünk, csak azért írtam amit írtam, mert ha azt írom, hogy a dolgod miatt nem figyeltél eléggé tündére, az olyan snassz, vagy nem? :))

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (6 szavazatból)
 33. anonyme:”A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy felelősség nélkül minden baromságot ki lehet mondani! Nem kellett volna halkan tűrni a a cigányozást, a zsidózást.”
  =
  Teljesen igazad van. A liberalizmusnak is vannak keretei. De a nem zsidózó és nem cigánozó a Kertész kritikályát befogadni, meg nem érteni akarókat ne dobjátok ki velük, mert akkor megintcsak egy maréknyi kesergö megy el szavazni a …. a már nem is tudom mire,…a nem is tudom mi maradtra.
  =
  Fene az egészet! Már százszor megfogadtam, hogy csak az amerikai hireket olvasom.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 34. cOLOMBUS!
  23,51
  like! like! like! 1000x

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 35. gets
  -
  :-)) Ha már titeket sem tudlak meggyözni, akkor megette a fene. Akkor feladnám. :-))

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 36. cOLOMBUS
  Egyébként tündike fejlődött ám az első hsz-éhez képest, csak még nem eleget.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 37. gets
  -
  Ha logikusan vitázol, elöbb vagy utóbb sarokba szorul és “fejlödik”. De ha csipöböl agyonlövöd nem fog elgondolkodni… és ugyan kire fog szavazni majd? És a szomorú az, hogy sokan vannak. Nekem vannak hozám hasonló liberális(!) barátaim és nekem kellett elmagyarázni, hogy mire gondolt Kertész. Az iskolában a fejükbe paszirozott “magyarságtudat” nem engedte, hogy lenyeljék a genetikusan alattvaló nokedlit. Még ök is csak magyarázattal értették. Akkor mi van a nem liberális de amúgy normális emberekkel?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (8 szavazatból)
 38. Az első posztja (kritikán aluli) miatt Gonoszka is le akarta tiltatni, csak valószínűleg az adminnak más dolga volt és jött a puhítás.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 39. … és ö csak egy volt a 2/3-ból.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 40. kekec később kapcsolódott be, azért tűnt meredekebbnek – az első hsz-re ült, amit írt. :)
  Lassan megy, de majd az egzisztencia romlás az hatásosabb lesz talán – vagy reménytelen? Már az is eredmény, ha nemcsak moslék médiával táplálkoznak. :(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (7 szavazatból)
 41. Van egy hibás nemzeti büszkeség amit (lehet, hogy tévedek) de az iskolák plántálnak bele a még szüz agyakba. “Fiam, legyél büszke arra, hogy magyar vagy”. Ja! Úgy ahogy a paradicsom is büszke arra, hogy nem káposzta, hanem paradicsom. A francokat! Ne arra legyél büszke fiam, hogy milyen hatalmas ész és tehetség a magyar és a történelme során mit alkotott! Arra legyél büszke fiam, amit TE alkotsz és teszel azért, hogy a közösséged abból profitáljon. Arra amit TE adsz, hagysz az utókornak. Tanulj, dolgozz, tanits, adózz becsületesen és arra legyél büszke.
  De nem! Ez túl fárasztó dolog és sokkal egyszerübb a kétes (megrostált) múltra büszkének lenni. És ebbe a dagonyába verte bele az orrukat Kertész Ákos. Hát persze, hogy fel vannak háborodva.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (12 szavazatból)
 42. cOLOMBUS
  2012. március 5. hétfő
  23:51
  +++++++++++

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (4 szavazatból)
 43. Az okítás elején arra is szükség lehet indító impulzus gyanánt, de ha nem úgy folytatják ahogyan írtad, akkor kiüresedik az agyuk és csak papagájokká válnak. :(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (7 szavazatból)
 44. Kertesz Akos, a XXI. szazad legkivalobb magyar nyelvu, zsido vallasu iroja NEM egy menekult. Menekulni bunozok szoktak. A torekeny, 80 eves mesternek egyszeruen elege lett, – mint oly sok embernek az elmult evszazadok soran, beleertve a nem-zsido Bartok Belat es a negyedmillio 56-osok tulnyomo kereszteny tobbseget- abbol az anomaliabol amit csak egy neven lehet nevezni: Dunamenti Mongolia.
  Eljon majd az ido, amikor szokas szerint – “ vilaghiru honfitarsunknak” fogjak nevezni, mint annnyi mas kivalosagot a hollywodi nagysagoktol az atomtudomanyban kimagaslo tudosaikig akiket eluldoztek egyetlen bunuk miatt: zsidok voltak Ezek meg mindig szerencsesebbek voltak, mint peldaul Radnoti Miklos, Szerb Antal vagy az a Petschauer Attila – olimpiai banjok -, akit a “hazat vedo hos hovedek” meztelenre vetkoztetve az orosz telben addig locsoltak es kukorekoltattak, amig megfagyva esett le a farol.ahova felkenyszeritettek.

  Felzarkozhatnak, lezarkozhatnak, elzarkozhatnak, bezarkozhatnak vagy kizarkozharnak, – egy remenytelen eletkeptelen tarsasag a Dunamenti Mongol amitol vegre megszabadult Kertesz Akos,

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 45. cOLOMBUS!
  Megint csak 1000 +++++++, a hibás nemzeti büszkeségről írottakra, de sajnos nézz oda, +1, a 7-ből.
  Addig, amíg a másik oldal, úgy nyomkodja itt a gombot, mint egy értelem nélküli robot, addig nem sok esélye van a meggyőzésnek, és a felismerésnek részükről.
  Nekem ez a gomb nyomkodás, úgy jön át, mint mi csináltuk, olyan 5-6 éves korunk körül. Nagyon büszkék voltunk rá, hogy mi már olyan nagy lányok vagyunk, hogy felérjük az ajtók mellé szerelt csengő gombokat, és ezért végig rohantuk a körfolyosós emelet minden lakásajtaját, és megnyomtuk a csengőgombokat.
  Egyébként kaptunk is a fejünkre, hogy ez nem játék, és csak akkor csengess be valahova, ha tudod, hogy oda be is akarsz menni.
  Vagy el sem olvassák, amire gombot nyomnak, vagy ugyan úgy nem értik, mint nem értették Kertész Ákos figyelmeztetését sem.
  Vigyázz, így a hibás nemzeti büszkeség szóösszetételért, még a díszpolgári címedet is vissza vehetik, még akkor is, ha 100%-ig igaz!
  Hiszen sokkal könnyebb, téged lehazaárulózni, mint nekik ténylegesen alkotó emberré válni, vagy akár csak nem szolgaként viselkedni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 46. Mínuszolóknak!
  Hofi Gézától:
  “Te ne menjél sehova haver, ennyi ésszel rád itthon van szükség!”

  Általatok tud nyerni a jobboldal, vigyáz is nehogy felébredjetek a kómából…..

  Aki beveszi Orbán kettős beszédét egy sajnálatra méltó lúzer, én a kutyámnak nem adnám be, mert félteném, hogy megveszne ettől a kettősbeszédtől!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 47. Ekkora írótól azért nem számítottak az emberek ilyen nagy rasszizmusra a magyar emberek irányába! Valamint igen is sértőek voltak a mondatai, pedig ő is moslékot eszik, csak azt macesz gombócnak hívja! Sajnos lekicsinyítette magát, s most lehet be és kimagyarázni, hogy hogyan képzelte, gondolta értelmezte, akarta, volna, de a szavak magukért beszélnek!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -9 (9 szavazatból)
 48. Sumarella!
  ” de a szavak magukért beszélnek!”
  .
  Ez magára százszorosan igaz!!!
  Disznó!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 49. Elnézést kérek az nálam sokkal tanultabb írótársaktól,de sajnos még annyit szeretnék leírni, hogy a Kertész Úr abba a hibába esett, amiért minket magyar embereket állandóan ostoroznak, ha bele esünk! Az általánosítás vétkéről beszélek, amikor egy nagy nép csoportot, vagy vallási csoportot, általánosítás alapján negatív jelzőkkel illetnek! Tisztelettel!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -4 (4 szavazatból)
 50. Sumarella!
  .
  Azokról szólt Kertész Ákos (József Attila, Ady Endre) írása, akik emiatt sértve érezték magukat. :((
  Ezért érthetetlen, ha a gazemberek helyett a rendes emberek magukra veszik azok bűneit – tanuláshiány nem kötelez gondolkodáshiányra.
  Mellesleg tanulni sohasem késő.
  Kertész semmiben nem hibázott, csak túlértékelte a magyar átlag ismereteit. :((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kertész Ákos: „A magyar zsidóság is alattvaló” 2012. március 5. hétfő | Bartus László/New York

Iványi Gábor a hazugságok ellen 2012. február 29. szerda | AN

A DK tiltakozik a hálószoba csőszök ellen 2012. február 25. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos