Ronai and Ronai
AMERIKAI

New York Cityben több az állás 2012. március 30. péntek 14:18 | AN Forrás: Yahoo News

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
New York Cityben több az állás
New York – Az Independent Budget Office nevű, pénzügyeket felügyelő független szervezet szerint a megapolisz gazdasági kilátásai az elkövetkező években meglehetősen jók, jóllehet az álláspiac februári változásai az országos átlaggal ellentétben negatívak.
.
A számítások szerint 2011 és 2016 között egy város lakosságának megfelelő munkaerőt, összesen 435 ezer embert fog New York városa újonnan alkalmazni, elsősorban az oktatás, az egészségügy, a vendéglátás és a kereskedelem területén. Eközben a New York-i munkanélküliség most napvilágot látott februári adatai nem a legrózsásabbak: az állástalanság 0,3 %-kal nőtt, így most 9,6 %-ra rúg, azaz magasabb, mint az utóbbi időben javuló országos átlag – annak ellenére, hogy a Munkaügyi Minisztérium adatai szerint a városban 28 ezer 900 új állás keletkezett februárban.
.
A város érdekes módon nem csak az országos átlagtól marad el, de az államtól is, ahol februárban 8,5 % volt a munkát keresők aránya, 0,4 percenttel több, mint januárban.
.
Az egyik legfontosabb New York-i munkáltatónak számító Wall Streeten háromszázzal kevesebben dolgoznak, de még így is 171 ezer 500-an, 2,4 %-kal többen, mint tavaly ilyenkor. Az államban 686 ezer 200 ember dolgozik a pénzügyi szektorban, 1,9 %-kal több, mint 2011 februárjában.
.
A legtöbb új munkahely a jogi szolgáltatások, a számítástechnika és a reklámipar területén keletkezett februárban; tizenháromezer embert vettek fel, így a foglalkoztatás a tavalyihoz képest öt százalékkal bővült.
.
Az Independent Budget Office számításai szerint az alapvetően a Wall Streeten nyugvó New York-i gazdaság adózása a folyó pénzügyi évben 4,3 %-os növekedést mutat majd, ami derűlátó előjelzés, jóllehet messze elmarad a válság előtti időszaktól, különösen a 2004-2007-es évektől, amikor a növekedés kétszámjegyű is volt.
.
Amennyiben elfogadják Michael Bloomberg polgármester egymilliárd dolláros megszorító javaslatát, a város pedig a taxiengedélyek kiadásával további egymilliárd dollárra tesz szert, a 2013-as pénzügyi évet New York City 544 millió dolláros plusszal végezheti.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
New York Cityben több az állás, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:,

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

 1. Igy legyen!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

New York állam nyugdíjat csökkent 2012. március 16. péntek | AN

Bojkottálják a muszlimok Bloomberg reggelijét 2011. december 30. péntek | RR

Bloomberg védelmébe veszi az iszlamisták megfigyelését 2011. szeptember 8. csütörtök | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos