Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Komen megvonta támogatását a Planned Parenthoodtól 2012. február 3. péntek 16:34 | AN Forrás: Reuters, Christian Science Monitor

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Komen megvonta támogatását a Planned Parenthoodtól

Washington – A világ mellrák elleni vezető jótékonysági csoportja, a Susan G. Komen for the Cure beszüntette az abortuszokat és születésszabályozást is felvállaló Planned Parenthood segélyezését. A lépés hatalmas vitát váltott ki az abortusz pártolói és ellenzői között az interneten és a sajtóban.

Demokrata törvényhozók arra szólították fel a Koment, fontolja meg újra a döntést, amely adott esetben a saját reputációjára nézve is káros lehet. Michael Bloomberg, New York polgármestere ígéretet tett arra, hogy magánvagyonából fogja pótolni a PP számára az így kiesett bevétel egy részét, és más szervezetek is segíteni akarnak.

A Planned Parenthood eddig évente körülbelül 700 ezer dollárt kapott a Komentől arra a célra, hogy rászoruló nőkön mellrákszűrést végezzen, felvilágosítást folytasson és mammogramokat tegyen elérhetővé a szegények számára.

Miután az abortusz-pártiak felháborodása egyre nagyobb lett, a Komen alapítója, Nancy Brinker – aki ifjabb Bush elnöksége idején egyébként Budapesten volt nagykövet – tagadta, hogy a döntést az abortusz-ellenes csoportok nyomására hozták volna meg, és azt állította, a Komen soha nem fog politikai presszúra előtt meghajolni.

Brinkernek, aki 1980-ban veszítette el testvérét a mellrák miatt, filantrópia-szakértők szerint nagyon nehéz lesz a dolga, ha arról akarja meggyőzni a nagyközönséget, hogy a Planned Parenthood financiális kivégzésében semmilyen szerepet nem játszott a politika. Melissa Berman, az évi 200 millió dollárosnál nagyobb adományokat letevő adakozókkal foglalkozó Rockefeller Philantrophy Advisers vezérigazgatója szerint az adományozók nem szívesen dolgoznak majd együtt olyan jótékonysági szervezetekkel, amelyek rövid távú és főként politikai érdekektől hagyják magukat befolyásoltatni.

A Christian Science Monitor jelentése szerint azonban Berman jóslata egyelőre nem látszik valóra válni, sőt, az elmúlt két napban az adományok éppen hogy megduplázódtak a PP kigolyózásának hírére, noha ebből hosszú távú következtetéseket levonni lehetetlen.

Valószínű azonban, hogy a PP elég gyorsan pótolni fogja a hiányt. A dallasi Lee and Amy Fikes Foundation máris jelezte, hogy 250 ezer dollárral segíti ki az abortuszt elősegítő tevékenysége miatt a közelmúltban többek közt Észak-Karolinában, Indianában és Kansasben politikai viták kereszttüzébe került szervezet mellrákszűrő ágazatát, és ugyanennyit ígért a csoportnak Michael Bloomberg New York-i polgármester is a saját pénzéből.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
A Komen megvonta támogatását a Planned Parenthoodtól, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Visszatáncol a Komen 2012. február 5. vasárnap | AN

Bojkottálják a muszlimok Bloomberg reggelijét 2011. december 30. péntek | RR

Mississippi szavaz az abortuszról 2011. november 7. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos