Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már Budapesten is éhségsztrájkolnak 2011. december 10. szombat 19:59 | AN Forrás: nol.hu

 • Hozzászólások(25)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Már Budapesten is éhségsztrájkolnak

Budapest – Izsák-Bács Jeremiás Strasbourgban folytat “tiltakozó böjtöt” az egyházi törvény és a demokrácia felszámolása ellen, Nagy Navarro Balázs televíziós szakszervezeti vezető és a szakszervezet egyik alelnöke, Szávuly Aranka, a közszolgálati médiában uralkodó hamisítás, manipuláció és diktatúra ellen éhségsztrájkol. Nagy Navarro azt nyilatkozta, hogy addig marad, amíg a Lomnici-ügy felelőseit ki nem rúgják. Attól kell tartani, hogy szép temetése lesz.

A Népszabadság beszámolója szerint Nagy Navarro Balázs elmondta: a közszolgálatra jellemző hírmanipuláció, a hamisítás – és ez elérte azt a határt, hogy azt kell mondani, “elég volt, nem tovább”. Szerkesztőként, újságíróként, szakszervezeti vezetőként egyaránt tiltakozik Nagy Navarro, és megtagadja, hogy bármilyen utasítást végrehajtson, ami ellentétes a törvényekkel és a szakmai, etikai szabályokkal.

Nagy Navarro még pénteken jelentette be az akciót, egyúttal mozgalmat is hirdetett “tisztességes tájékoztatásért” névvel. Az MTV székházához egy ládával érkezett, ebbe várja a retusálóknak szánt “piros lapokat”, ezeket a jövő héten eljuttatja a médiahatósághoz.

A tévés szakszervezeti vezető a Lomnici-ügyben lefolytatott MTVA-s vizsgálatra is kitért (ennek eredményeként három tévést csak figyelmeztetésben részesítettek). Tudomása szerint a kérdéses riport készítőjét Papp Dániel kétszer is beszámoltatta a történtekről: egyszer írásban, egyszer pedig szóban – ezt azért tartotta szükségesnek elmondani, mert eddig nem lehetett tudni, hogy a “hírhamisító Papp Dánielnek” bármi köze lett volna a vizsgálathoz (Papp Dániel követte el áprilisban azt a riportot, melyben Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP képviselőt – a magyar médiatörvény és az Orbán-rendszer egyik legélesebb kritikusát – úgy állították be, mintha megfutamodott volna az MTV kérdései elől, holott hosszasan és részletesen válaszolt).

Azt pedig tragikomikusnak nevezte Nagy Navarro, hogy a Lomnici-botrány után lassan már naponta készül közmédiás anyag a volt főbíróról – “így akarják magukat tisztára mosni”. A szakszervzeteti vezető ez ellen is tiltakozik, mondván az, hogy kiretusálták Lomnici arcát a híradóban, még nem jelenti azt, hogy mostantól bérelt helye lehet a közmédiában.

Az éhségsztrájkról – amihez egyébként a szakszervezet másik alelnöke, Szávuly Aranka is csatlakozott – egyelőre annyit mondott, kint marad éjjelre is, felajánlottak neki sátrat, de nincs még gyakorlata az éhségsztrájkolásban, nem tudja, meddig és hogyan bírja majd. Az akciót nem jelentette be a rendőrségen, de ez nem lehet jogalap a “feloszlatására” – úgyhogy reméli, nem fogják lefújni paprikasprével.

Az éhségsztrájk kezdetéről Csillag Ádám készített felvételeket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 16 szavazatból)
Már Budapesten is éhségsztrájkolnak, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , , , , ,

 • Hozzászólások(25)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

 1. ORBAN TAKARODJ!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +29 (31 szavazatból)
 2. Illene csatlakozni hozzá, kedves Tv-ben dolgozók! Ugyanis nincs semmi biztosíték arra, hogy holnap nem tőletek várják el, hogy bármilyen becstelenséget megtegyetek.
  Azt meg azért tudni kéne, ha mindannyian kimentek éhség sztrájkolni, akkor végre a világ előtt is nyilvánvalóvá válna, hogy mi folyik ebben az országban az Orbán rezsim alatt.Régi nagy igazság:egységben az erő!
  Meg kell bénítani a hazugsággyárat!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +43 (45 szavazatból)
 3. Szentestére kéne szervezni egy jó kis flashmobot a Cinege utcába!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (23 szavazatból)
 4. Éjjelre nem kellene kint maradni, mert nem fogják bírni. Éppen elég az éhségsztrájk. Jeremiásnak van gyakorlata a böjtben, így is nagyon kemény neki. Hát még aki most próbálja először. Meglátogatjuk őket, remélem mások is így tesznek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (16 szavazatból)
 5. Ha azt vesszük alapul, hogy Navarro mar 2003-ban felhivta a figyelmet ezkre a szabalytalansagokra, akkor elkesiritö a helyzet.
  http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/41746/1
  Vajon van-e valaki, aki csatlakozott hozza?? Tudja-e valaki??

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 6. miaszösz
  2011. december 10. szombat
  20:05

  ORBAN TAKARODJ!! (csak annyit tennék hozzá)
  VIDD AZ ÖSSZES HAVEROD!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (14 szavazatból)
 7. Végre valaki a közmédia monkatársai közül, aki a figyelmet felhívja a médiában működő hazugsággyárra. Tisztelem kiállásukért Nagy Navarro Balázst és Szávuly Arankát. Megnéztem a Csillag Ádám által készített videót. Azt hiszem Nagy Navarro Balázs reálisan ismertette a valóságot. A tisztességes tájékoztatás kötelességének megsértése az amit az orbáni közmédia csinál. Hazugságok, elhallgatások, félretájékoztatások sorozata. Úgy gondoliom meg kellene kérni valamelyik jelentős, nemzetközileg elismert hírügynökség, vagy újság budapesti tudósítóját, hogy készítsen ő is riportot az éhségsztrájkolókkal. Köszönöm a káét éhségsztrájkolónak a tisztességes kiállásukat. Magam is elmegyek a Kunigunda utcába, és bedobom a piros lapomat. Takarodjanak a becstelen sajtó és orbán-szolgák a magyar médiából.Jogunk van a becsületes tájékoztatásra. Ne próbáljanak félrevezetni bennünket! Aljasok!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (14 szavazatból)
 8. Egy kis izelito, hogy mukodik a sajto, az emberek etetese!
  .
  http://www.youtube.com/watch?v=WymxLon5xN8&feature=uploademail

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 9. http://esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 10. http://www.youtube.com/user/filmcsillag?feature=watch#p/u/0/AnnP0xnfrDo

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 11. http://www.youtube.com/watch?v=vCn08keXSQ4
  Ez az Amerikai Népszava lejaratasa (HirTV)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 12. Kíváncsi lennék rá, hogy milyen fenyegetés árnyékában tüntettek a hét végén az ATV és a Klubrádió balos adásai ellen az a néhányszor tíz szegény ember. :((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 13. Éhezni az sztrájk ? Inkább mindennapi mai magyar gyakorlat …

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 14. Fidesztán büszkesége:

  http://www.noltv.hu/video/4045.html

  Itt a vége…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 15. Miaszösz

  Az egyik videóban a Hír tv-s “szakértők” Személy szerint Bartus Lászlón és az Amerikai Népszaván, azon belűl a tagok és a hozzá szolókon semélyein kuncogtak és figurázták azt ki …

  Túlmen, hogy vádaskodtak, hamisan álítottak be egy embert, egy csoportot és mindenkit aki az oldalra látogat, elismerték a saját idiótizmusuk nagyságát is.

  Hamis szinben tüntettek fel valakit, Állitásokat közölnek tényszerűen és
  nagy nyílvánosság előtt nem általkodnak valakiről azt álítani, hogy adót csal ….

  Ekkora “bérenc” társaságot mint amit a Hir-tv felsorakoztat már rgen láttam!
  Szégyeljék magukat! És az a pénz amit ezért haza visznek, felélnek ugyan olyan hamis, lopott és becstelen mint az a pénz és hatalom amit a Főnökeik, feletteseik és az általuk hatalmon lévő kormány minden tagja megkap!

  Ez elszámolási alap lessz! Na mi malyd ezen kuncogunk!
  Nem kicsit, Nagyon!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 16. «Aki tud, menjen az éhségsztrájkolókhoz, az MTV-hez, vigyen tartalmas innivalót, gyümölcslevet, nem fekete teát, szánsavmentes ásványvizet és poharat.
  Nagy Navarro Balázs azt kérte, GYERTEK IDE!
  Terjesszétek!»

  Most kaptam és terjesztem!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 17. Nem lett volna erre szükség – nincs is – ha eddig nem hallgattak volna a közmédia munkatársai. Másfél éven át ment lapítás, és sehol semmi szolidaritás a kirúgottakkal… senki nem nyitotta ki a száját akor (NagyNavarro-n kívül) … inkább elsunnyogtak a kis pénzükkel. Mára se munka, se pénz. Se becsület.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 18. Na tessék! Mar probaljak megfélemliteni!
  http://nol.hu/belfold/a_mediaszolgaltatasi_alap_az_ehsegsztrajkrol

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 19. miaszösz
  2011. december 13. kedd
  22:21
  Sőt, törvényellenesnek akarják nyilváníttatni a sztrájkot.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 20. ” Szolidaritási demonstráció – december 15-én 16 óra
  *
  A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének felhívása
  *
  2011. december 10-dike óta éhség sztrájkolnak az MTV székháza előtt a Televíziósok Független Szakszervezetének tagjai három kollégájuk érdekében és a tisztességes közmédiáért.
  *
  A VDSZ folyamatos szolidaritási demonstrációt szervez
  2011. december 15-én 14.30 és 18.00 óra között.
  A demonstráció szervezői 16 órától mondanak beszédet.
  *
  Nagy Navarró Balázs, Szávuly Aranka, majd a később csatlakozó Patakfalvi Sándor és Kembe-Sorel Arthur mellett a VDSZ szervezésében és sok más szervezet csatlakozásában szervezzük a békés demonstrációt!
  *
  Csatlakozzatok!
  *
  Találkozzunk az MTV székháza előtt! Budapest III., Kunigunda útja 64.
  *
  VDSZ
  *
  Megközelítés:
  Batthyány tér felől:
  Hév: Óbuda, Szentlélek térig, majd 118-as busz, leszállás 9., MTV Bojtár utcai megálló
  Árpád híd pesti hídfőjétől:
  Villamossal: 2 megálló: Népfürdő utca, leszállás Szentlélek tér, majd 118-as busz, leszállás 9., MTV Bojtár utcai megálló
  Autóval Árpád híd felöl:
  Árpád híd – Flórián tér (enyhén jobbra) – Szentendrei út – Bogdáni útnál (buszvégállomás) balra – Huszti út – Toyota Sakuránál (Szőlőkert utca) balra – első lehetőségnél jobbra: Kunigunda útja.”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 21. Papp Daniel is ment a levesbe! Mellesleg ö is beszélhetne… (gondolom, h nem fog)
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=501325
  Ezzel elintézettnek tekintik az ügyet. És Belénessy mikor megy??

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 22. Az ötödik nap…
  http://vimeo.com/33710759

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 23. Sajtokozlemeny

  2011.dec.16 Stasbourg
  Izsak-Bacs Jeremias
  Magyarorszagi Anabaptista Misszio
  Magyar Kereszteny Mennonita Egyhaz
  Lelkesz

  A bojt 37-ik napjan irom ezt a nyilatkozatot es kijelentem hogy a mai napon tudomast szereztem arrol, hogy Magyarorszagon a meg jelenlegi Alkotmany Birosag arra keszult hogy megsemisitse az Egyhazi Torvenyt.
  Lazar Janos kijelentette hogy E.T.-t viszavonjak – Technikai okokra hivatkozva.
  A kesobbiekben ugy nyilatkozott hogy a ket unnep kozott Rendkivuli Parlamenti osszehivast surget es E .T.-t ujra meg fogjak szavazni.
  Ez azt jelenti hogy 2012. Jan. 01-tol, mivel mar nem lesz Alkotmany Birosag a regi-uj E.T.-tnem lesz aki felulvizsgalja
  ( nesze semmi fogd meg jol)
  Ezert en ugy dontottem hogy folytatni fogom a – BOJTOT – es minden erommel TILTAKOZNI fogok a tovabbiakban is a KIREKESZTETT EGYHAZOKERT, mindaddig amig az ELETEM birja, vagyis a VEGSOKIG.
  Nem fognak megfelemliteni azok az ,, uzenetek sem “ amit eddig is kaptam es kitartok az mellett hogy az 1990 evi E.T. demokratikus volt es megfelelt az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatanak, pelda erteku volt.
  Azzal hogy a Kormany es a Parlament megprobalya szabalyozni, felulbiralni az E.T.-t, azt a tenyt Demonstralja hogy az Egyhaz es az Allam nincs szetvalasztva.
  Sajnallom hogy 14 engedelyezett Egyhaz vezetosegbol, eloljaroibol egyikuk sem emelte fel a hangjat a kirekeszres ellen.
  Vajon szerintuk ,, a Messiasnak “ nincs helye a Kirekesztet Egyhazakban?

  TILTAKOZOM:

  1. Az uj E.T. elfogodasaert!
  2. Minden jogsertesert amit ez a Kormany a ,, Sarkalatos Torvenyekkel “ korlatozza, megkurtitja a tarsadalom jogait.
  3. Minden Kirekesztes ellen.
  - faji, – vallasi,- szocialis,- tarsadalmi kirekesztes ellen

  Remellem, hogy kozel az a nap hogy a magyar nep visszanyerje:
  - melto szabadsagat
  - es melto helyet a civilizalt europai csaladban, vilagban.

  Izsak-Bacs Jeremias

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 24. New post on Kanadai Magyar Hírlap

  Forradalmi felhívás a Szolidaritástól: döntsük meg a rendszert!
  by Christopher Adam

  A magyarországi Szolidaritás Mozgalom tüntetéseket szervez szombatra a 2012. január 1-én hatályba lépő, a több mint kétévtizede tartó demokratikus berendezkedést felváltó húsvéti alkotmány ellen. Kanadából is nyomon követhető, hogy milyen gyorsassággal radikalizálja a kormány- és rendszerellenes hangulatot a Fidesz antidemokratikus, a kétharmaddal maximálisan visszaélő hatalomgyakorlata, valamennyi független közintézmény ápolitizálása és a gazdaságpolitikai csőd által fokozott nyomor. A legújabb bukás a Valutaalappal (IMF) történő tárgyalások felfüggesztése, amikor az IMF képviselői váratlanul felálltak az asztaltól és repülőjegyüket megváltoztatta hazamentek, ugyanis kiderült, hogy a kormány a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének felszámolására készül az új jegybanktörvénnyel.

  “Ami az elmúlt negyvennyolc órában történt, az mindennél pontosabban mutatta meg, hogy a jelenlegi kormány – miniszterelnökével, minisztereivel, lelkesen támogató vagy passzívan asszisztáló képviselőivel és mindent vállaló szóvivőivel együtt – a cinizmusnak korábban szinte elképzelhetetlen fokára jutott”–írta Török Gábor, konzervatív politikai elemző aki egészen eddig – saját bevallása szerint – “megértő és elemző módon próbált közelíteni ehhez a kormányhoz.”

  Ha még bárkinek kéne bizonyíték, hogy merre halad Magyarország, érdemes elolvasni a Népszabadságban – a legnagyobb magyar országos napilapban – mejelent felhívást, melyben a Szolidaritás nem csupán néhány kisebb-nagyobb tüntetés és sztrájk mellet agitál, hanem rendszerváltásra szólítja fel a kormányt ellenzők egyre népesebb táborát. Ime néhány részlet a Szolidaritás markáns – tulajdonképpen militáns – felhívásából:

  “Már csak egy-két hét, és véget ér egy korszak, megszűnik egy állam, amelyet úgy hívtak, Magyar Köztársaság. Vele együtt eltűnik mindaz, amiről azt képzelted, életed szilárd keretrendszere, hiszen törvények garantálják, független intézmények őrködnek felette. (…) Ezen a karácsonyon alaptörvényileg acélkerítést kapsz ajándékba mai uraidtól, amely megszabja életed kereteit. Ne legyen illúziód, ők évtizedekre rendezkednek be.

  Ezért kell a tereket, utcákat átnevezni, a szobrokat ledönteni. Ez egy rablóbanda, amely elődei hibái és bűnei miatt kétharmados parlamenti többséget kapott, azonban gúnyt űz ebből a ritka felhatalmazásból. Önös érdekeit iktatja törvénybe, csak a saját jelképeit tűri el.

  Kedves Magyarország! 2012. január elsejétől egypárti alaptörvény váltja fel köztársasági alkotmányodat, melynek bevezetése és a hozzáigazított sarkalatos törvények biztosítják egy végletesen megosztó, szegényellenes, Európából kifelé sodródó hatalom évtizedekre szóló uralmát. (…)

  Most nem az a lényeg, ki jobboldali, ki baloldali, ki szabadelvű, ki konzervatív, hanem az, hogy a rendszer, ami létrejött, ártalmas és megvetésre méltó. Úgy érezzük, hazafias kötelességünk minden erőnkkel küzdeni ellene. Egy-két jól sikerült tüntetés ehhez már nem elég. Éppen ezért társadalmi mozgalmat indítottunk, hogy a húsvéti alkotmányra alapozott új rendszert minél hamarabb megdönthessük. Hogy megszüntessük az országot megbénító közönyt. Hogy állampolgári öntudatra ébresszük kisebb és nagyobb közösségeidet. Hogy megtisztulásra, összefogásra, közös értékeink tiszteletben tartására késztessük a demokratikus elveket valló pártokat. Hogy új irányt szabjunk Magyarország történelmének.”

  A Szolidaritás azt is jelezte, hogy mindenféle törvényes eszközt hajlandó bevetni annak érdekében, hogy minél nagyobb nyomás alá kerüljön a kormány és az általuk épített rendszer. Ezek közé sorolja a flash mob-ok szervezését, tüntetéseket, sztrájkokat és a polgári engedetlenség minden formáját.

  Aki azt gondolta, hogy esetleg a karácsonyi ünnepek miatt nem figyelnek annyira a kormány autoriter politikájára, a Magyar Köztársaság két héten belüli megszüntetésére, azt elég nagyot téved. A Szolidaritás ugyanis az ünnepek előtti legforgalmasabb bevásárló-hétvégére tervez villámcsődületet (flash mob-okat) országszerte.

  Budapesten, 2011. december 17-én a Moszkva téren (másnéven a “Széll Kálmán téren”), valamint a Blaha Lujza téren terveznek déli demonstrációkat a kormány ellen. Ezen kívül 24 vidéki városban is demonstrál a Szolidaritás.

  A Kanadai Magyar Hírlap — innen a tengerentúlról is — szolidaritást vállal a dinamikus magyarországi civil mozgalmakkal, illetve a demokratikus alkotmány és a szociális igazságosság melletti kiállásukkal.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos