Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egy helikopter az East Riverbe zuhant 2011. október 4. kedd 23:27 | AN

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Egy helikopter az East Riverbe zuhant

New York – Négy brit turistával a fedélzetén az East Riverbe zuhant egy kisméretű helikopter. A pilótával együtt négy embert sikerült kimenteni, egy nő azonban beszorult a helikopterbe, ezért nem tudták a folyóból kimenekíteni. Az ő testét csak mintegy másfél órával a baleset után tudták a gépből a felszínre hozni. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy házaspár volt a fedélzeten a lányukkal és annak a barátnőjével. A legújabb hírek szerint ennek a helikopternek korábban is volt már meghibásodása.

Angliából érkezett turisták voltak annak a helikopternek a fedélzetén, amely városnéző túrára vitte volna őket Manhattan fölött. A felszállóhely (heliport) az East River partján, a 34. utca magasságában található, Manhattan keleti oldalán. A felszállás után a pilóta műszaki hibát észlelt, ezért megpróbált visszafordulni, de már nem érte el a partot, és annak közelében a folyóba zuhant. A televíziós felvételek szerint a gép a tetejére fordult, egy ideig a víz felszínén lebegett, miközben talpai az égnek álltak. A mentőosztagok rendkívül gyorsan a helyszínre értek, és az öt utasból négyet ki tudtak menteni, egyikük azonban alámerült a folyóba és megfulladt. A sérültek közül egy másik nő életveszélyes állapotban van.

A pilóta és két utas kívül volt a helikopteren, amikor a mentőegység megérkezett, egy nőt a helikopterből mentettek ki, amikor a helikopter már a víz alá süllyedt.

Már a mentés alatt elkezdődött a találgatás arról, hogy betiltják-e a helikopteres és a kisrepülőgépes városnézéseket New Yorkban. Megvizsgálják a baleset körülményeit, és annak alapján döntenek vagy a helikopteres városnézések betiltásáról, vagy a szabályok szigorításáról.

Ez nem az első baleset; legutóbb 2009-ben zuhant le egy városnéző helikopter olasz turistákkal, 2006-ban pedig egy kisrepülőgép hajtott végre kényszerleszállást Brooklyn egyik parkjában. A most lezuhant forgószárnyas a televíziós híradások szerint egy negyvenéves, kiszuperált volt Navy-helikopter. Egy ilyen városnézés egyébként nem olcsó mulatság.

Hasonló helikopterfelszálló Manhattan másik oldalán is található a 30. utcánál és a 34. utcánál. A baleset után nemcsak azt latolgatják, hogy a turisták életveszélybe kerülhetnek, hanem azt is, hogy a helikopterek akár a város területére is zuhanhatnak, hatalmas kataszrófát okozva. New York rendkívül sűrűn lakott város, ha egy helikopter az utcára zuhan vagy egy felhőkarcolóra, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

A 34. utcát teljes hosszában lezárták, ezért egész Manhattanben nagy dugók vannak, a rendőrség kéri, hogy aki tudja, kerülje el az FDR autópályát és a környező utcákat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Egy helikopter az East Riverbe zuhant, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

 1. Muszaki ellenorzes nem segitene a probleman ? Nem az a megoldas hogy letiltsuk a helikoptereket hanem hogy biztonsagosan repuljenek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nagy siker a Sorstalanság New Yorkban 2014. április 14. hétfő | AN

Nem a Coccolino-t nézték kokainnak 2013. január 2. szerda | AN

Világvége hangulat a Sandy után 2012. november 7. szerda | AN

Ingyen ételt és vizet osztanak New Yorkban 2012. október 30. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos