Ronai and Ronai
AMERIKAI

Történelmet írt a golfozó tinilány 2011. szeptember 19. hétfő 23:07 | AN Forrás: Yahoo! Sports

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Történelmet írt a golfozó tinilány

Prattville, Alabama – Az amerikai Alexis “Lexi” Thompson fölényes sikerét hozta az elmúlt héten megrendezett LPGA (Ladies Professional Golf Association) Navistar Classic verseny. A mindössze tizenhat esztendős golfjátékos a női profi mezőny legjobbjait – a világelsőt is beleértve – utasította maga mögé, ezzel pedig minden idők legfiatalabb LPGA-bajnokává lépett elő.

A rendkívül fiatal kora miatt szponzori szabadkártyával induló Lexi már a második fordulóban élre állt, amikor is 68 ütésessel teljesítette a pályát, majd a fórt magabiztosan növelve végül öt ütés előnnyel megnyerte a tornát.

“Természetesen tudtam a rekordról, de csak a játékra koncentráltam”, mondta a középiskolai tanulmányait magántanulóként végző Lexi, aki jelenleg 44. a világranglistán. “Egy kicsit ideges voltam, de ha nem lennél, az olyan, mintha nem is érdekelne igazán. Mindenesetre jól kezeltem a helyzetet, és az első elütő után sikerült is megnyugodnom.”

A golfozócsaládból származó Thompson már 2007-ben magára irányította a figyelmet, miután 12 évesen, minden idők legfiatalabb versenyzőjeként elindult a női US Openen. A profi mezőnyhöz tavaly nyáron, 15 évesen csatlakozott, azóta számos kiemelkedő eredményt ért el, nem mellesleg 336 ezer dollárral gazdagodott.

Lévén csak februárban töltötte be 16. életévét, a floridai Coral Springsben élő szupertehetség nem rendelkezik LPGA-tagsággal (melynek korhatára 18 év), így évente maximum hat LPGA tornán vehet részt. A szigorú elveiről ismert szövetség januárban még elutasította Thompson azon kérelmét, hogy a Qualifying School selejtezősorozaton tagságot szerezzen, végül fél évvel később megkapta a korengedményt.

Teljesítményét, valamint az ázsiai fölényt elnézve cseppet sem meglepő…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

 1. A golf esetében leragadtam a VW-nél, egyszer pedig volt egy chat-élményem egy új-zélandi lánnyal, aki kérdezte, krikettben mi a legjobb eredményem? Mikor közöltem vele, hogy a krikett Európa ezen felében nem ismert (az igazat udvariasságból nem árultam el neki), majd életemben először volt olyan érzésem, hogy ‘vadember’ vagyok, mielőtt lépett.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A zemútnyócgól 2013. október 13. vasárnap

Tiger Woods túl az ötvenen 2011. október 3. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos