Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bloomberg védelmébe veszi az iszlamisták megfigyelését 2011. szeptember 8. csütörtök 14:43 | RR Forrás: AN

 • Hozzászólások(4)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Bloomberg védelmébe veszi az iszlamisták megfigyelését

New York – Michael Bloomberg polgármester kijelentette, hogy a New York-i rendőrség (NYPD) által bizonyos etnikai kisebbségek által lakott környékeken nem irányul tisztességtelen módon semmilyen kimondott csoport ellen, annak célja, hogy feltérképezze a lehetséges terroristakapcsolatokat.

A polgármester a kanyaró szűréséhez hasonlította egy interjúban az NYPD fedésben dolgozó egységének munkáját. Az egység tagjai több mint kétszázötven New York-i mecset, imaház, iszlamista klub és más intézmény mindennapi életét tartják szemmel annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg a 9/11-hez fogható támadás.

Bloomberg nem volt hajlandó arra, hogy kommentálja azon korábbi hírügynökségi értesüléseket, amelyekről az Amerikai Népszava is beszámolt. A rendőrség korábban tagadta az Associated Press azon állításait, hogy titkos egység létezne berkein belül, amelynek tagjai, az úgynevezett fürkészek, lehetséges terroristák és készülő merényletek után kutatnak titkosszolgálati eszközökkel.

A polgármester kijelentette, hogy semmilyen csoporttal kapcsolatban sem szabad általánosítani, a hatóságoknak azonban mindenképp tudomást kell szerezniük arról, ha terrorcselekmény készül. Bloomberg hangsúlyozta: szégyenteljesnek tartja az olyan feltételezést, hogy egy adott vallási csoport tagjai valamennyien automatikusan terroristák lennének. „Ez nem igaz. Az igaz, hogy el lehet menni bizonyos helyekre, ahol istentiszteletek zajlanak és ezek zöme Amerika-ellenes. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki terrorista.”

„Ha azonban egyházi személyiség anarchiát prédikál, valóban úgy gondolják, a rendőrségnek nem kell senkit odaküldenie, hogy meghallgassa és körülnézzen, nem akar-e lázadást szítani? Nem várhatjuk meg, míg a zavargások az utcán zajlanak.”

Az AP szerint az NYPD titkosrendőrei huszonnyolc ország bevándorlóit, valamint az úgynevezett „amerikai fekete muzulmánokat” figyelik meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(4)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

 1. Inkább az a félő, hogy ez is kevés lesz! :(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 2. Akinek a mai világban a megfigyelés sértő, meg “szabadságellenes” az nem a valóságban él, úgy is mondhatnám, hogy hülye.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 3. Jó, hogy vannak bátor emberek, akik ezt az életveszélyes munkát elvégzik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 4. A hócipőm tele van azokkal akik különböző ürügyekkel gátolják és nyilvánosságra hozzák egyes titkosszolgálatok munkáját. Akik ilyet tesznek azok hazaárulók és úgy is kell velük elbánni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

New York Cityben több az állás 2012. március 30. péntek | AN

New York állam nyugdíjat csökkent 2012. március 16. péntek | AN

Bojkottálják a muszlimok Bloomberg reggelijét 2011. december 30. péntek | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos