Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány ma megtudhatja, hogy mivel vádolják 2011. augusztus 31. szerda 15:50 Forrás: AN, Népszava

 • Hozzászólások(32)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány ma megtudhatja, hogy mivel vádolják

Budapest – A Népszava értesülései szerint ma délután tekinti meg Gyur­csány Ferenc a sukorói kaszinó­beruházással kapcsolatos gyanúsításának, illetve parlamenti “kikérőjének” iratait az Országgyűlés mentelmi jogi bizottságának elnöki szobájában.

Az ügyészségi akta közel 300 oldal. Állítólag több szakértő is látta már, akik azonban “nagyon gyengének” találták a vádhatóság állításait. A Legfőbb Ügyészség által megküldött terjedelmes anyag a volt kormányfőre nem vonatkozó részeket is tartalmaz; így például a Sukoró-ügy korábbi polgári peres eljárásainak jegyzőkönyveit. Másolat azonban nem készíthető az iratokról, ahogyan magával sem viheti azokat a volt miniszterelnök.

Egyes információk szerint maga Polt Péter legfőbb ügyész is úgy véli: a bíróság előtt ezek a vádak nem feltétlenül állnak majd meg. Ám a sikeres koncepciós perek titka a jó bíróválasztás.

Bár a volt kormányfő korábban jelezte, ő maga is mentelmi jogának felfüggesztését kéri majd a parlamenttől, az Országgyűlés várhatóan nem is dönt majd másként, mivel korábban a kormánypárt, illetve Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő közölte: mindenképpen ki fogják adni Gyurcsány mentelmi jogát. A volt szocialista kormányfő korábban többször is kijelentette: nincs titkolnivalója, ha kell, a bíróságon vívja meg vádlóival a politikai küzdelmet, de úgy vélte, a Sukoró-ügyben politikailag elfogult az ügyészség.

Többször utalt arra is: “Orbán Viktor börtönben” akarja látni őt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
Gyurcsány ma megtudhatja, hogy mivel vádolják, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(32)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

 1. Szerintem Ovi kerül hamarabb börtönbe! :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +37 (39 szavazatból)
 2. Szerintem is ! Az jutott eszembe kapásból : hogy aki másnak vermet ás, maga esik bele! :D
  Azért elgondolkodhatnának a fülkeforradalmárok, hogy talán nem véletlen az, hogy Gyurcsány nem “retteg” :D A csutielvetemült, meg nagyon! :D

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +34 (36 szavazatból)
 3. Mi van ha szanatóriumba kell neki vonulni mármint a csutinak ,az úr a pokolban is úr!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +25 (27 szavazatból)
 4. Nekem is valami hasonló jutott az eszembe ” ki kardott ránt , kard által vész el”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +27 (29 szavazatból)
 5. Bocsánat ” kardot”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 6. EL A KEZEKKEL GYURCSÁNYTÓL ÉS BAJNAITÓL!!
  Ha a főügyész szerint is nehezen áll meg a vád a bíróság előtt, akkor miért erőlködik? Vagy inkább Balogh Cromwell Gyulát vagy Balsait kellene bírónak kinevezni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (25 szavazatból)
 7. Gyurcsány Ferenc ellen a fő vád, hogy a miniducse benne látja az egyetlen ellenfelét és nem tudja elfelejteni amikor felmosórongynak használta GY.F. a televíziós vitában. A többi csak körítés.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +47 (49 szavazatból)
 8. Remélhetőleg az Mszp felkér majd külföldi megfigyelőket.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +30 (32 szavazatból)
 9. A gazdaság bajban van ,a munkavállalókat tönkreteszik,folyamatosan meglopnak mindenkit, kormányzás helyett szerencsétlenkednek…. Orbánnak mégis az a legfontosabb, hogy az általa nagyon gyűlölt Gyurcsányt politikai, koncepciós bírósági bohózatnak vesse alá. Kedves zemberek, meddig veszitek még be a ti Kedves Vezetőtök baromságait? Valaki szólhatna neki, hogy dolgozni kéne már! Kevés a cirkusz, kenyér kell!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +39 (41 szavazatból)
 10. Báthory Ödönke

  Hogyhogy mivel vádolják?? Hát azzal, hogy ő a Gyurcsány! Egyelőre ez még nem büntetőjogi kategória, de a közreműködők (ügyészek, bírók) fogják tudni a dolgukat. Azt pedig egy kisebb összegben le merném fogadni, hogy éppen a következő kampány idején fogják bilincsben és vezetőszáron mutogatni. Ahogy azt legutóbb a 11-dik kerületben láthattuk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (24 szavazatból)
 11. Kedves vica1!
  A közmondás módosult, imigyen: aki másnak vermet ás az sírásó. A sírásók főnöke Orbán, helyettese Polt az egészet szentesíti az AB.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +24 (26 szavazatból)
 12. Szomorú helyzet, amit a fülkeforradalom kieredményeztetett. Az ország pedig a tönk szélén van!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 13. kard álltal vész mind, ki kardot ragad, hát légy bölcs vezér, s…
  lálálá, lálálá
  Bródyék tudtak valamit.
  Kívánom, hogy Gyurcsányon találjanak fogást, és ítélet is szülessen ellene. de onnantól kezdve ez a csuti kis pöcshuszár meneküljön!!!!!! MENEKÜLJÖN el a föld nevű bolygóról …

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 14. Az orbán börtönben akarja látni Gyurcsányt. Én meg orbánt szeretném már börtönben, (vagy elmegyógyintézetben) látni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (23 szavazatból)
 15. Három részes írás Niedermüller Pétertől … érdemes végigolvasni , http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=86064:az-szoedi-beszed-egy-politikai-botrany-etnografiajahoz-i-resz&catid=84:cssniedermullerpeter&Itemid=122

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 16. gets!

  OVI nem börtönbe, hanem rögtönítélő elé fog kerülni!
  Teljes gőzzel rohan ebbe az irányba!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (18 szavazatból)
 17. Tényleg megtudja?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (9 szavazatból)
 18. A cikk kulcsmondata: “a sikeres koncepciós perek titka a jó bíróválasztás”. Bolse Viktor vagy Polt nevű bérence már nyilván kiszemelte azt a fideszközeli bírót, akire majd szignálják az ügyet, attól kezdve pedig állhat akármilyen gyenge lábon a vád, az (elmarasztaló) ítélet borítékolható. Természetesen ez is “bűnszövetkezetben, nagy értékre elkövetett” bűncselekmény alapján fog kiszabatni, hogy a maximális büntetést tartalmazhassa.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (13 szavazatból)
 19. Hurrá! Megjött a szokásos két minuszolónk. Tegnap este úgy hiányoltam őket. Vajon mennyit kapnak ezért a melóért? Jól fizetik őket?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 20. http://www.youtube.com/watch?v=2N1gY5XqucM

  Aktuális!
  Így fog zajlani a Gyurcsány per is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 21. Ha valamiért titkosítják, soha nem tudjuk meg mi, miért, hogyan volt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 22. .
  A vesztes választások, az a tévévita és az álmatlan éjszakák a grazi gumiszobában nem maradhatnak megtorlatlanul:
  .
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Orbán Viktor sk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 23. Ha már itt tartunk, “Bródyék”-nak semmi köze ehhez a mondáshoz, legfeljebb felhasználták: “Ki fegyvert fog, fegyver által vész el.” Ezt egy Jézus nevű ember mondta egy Új testámentom c. könyvben – ha jól emlékszem…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 24. Azért remélem Gyurcsány tanult az amerikai kémfilmekből és valahogy mégiscsak csinál kópiát!
  A bejáratnál csak nem motozzák meg?!
  Vagy lehet, visszarendelnek nyugdíjas rendvédelmiseket minden sarokba? Azok meg úgyis neki segítenek, mint a jó tanár az írásbeli érettségin.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 25. Gyurcsány tényleg nyugodt, ez tettszik.
  Szerintem ez mindenképp öngól lesz nagyorbánviktornak.
  Jó lenne, ha le is fújnák utánna a mérkőzést.
  (Megjegyzem, ezért jó lenne, ha még húzódna egy kicsit az ügy, bár a kiszemelt áldozatot nem irigylem ezért az állapotért.)

  Arra gondolok, mi van, mit bizonyít, ha elítélik. (Bár remélem nem, de tegyük fel.) A lóláb már most bőven kilóg, ha koncepciós perrel tudják csak legyőzni, az eggyüttérzést, így rokonszenvet fog ébreszteni talán csak a legfanatikusabb Fidesz rajongók kivételével mondhatni az egész országban, sőt külföldön is. Ha tudja tartani higgadtságát és szellemi fölényét. Gyakorlatilag ezzel , akaratlanul is rehabilitálják többek közt a kiforgatott öszödi beszéddel, és uszítással történt lejáratása alól. A még megosztott baloldal, és liberálisok sokkal nagyobb összefogással álhatnának mellé, igazi politikai ügy nagy téttel.
  Szerintem még ez a “független” média is ráharapna ( a külföldi biztos), ha inkorrekt lenne az eljárás, persze, már maga a ténye is az…
  Ilyen értelemben jobb is, ha nem csak ejnye-bejnye lenne az ítélet.

  Ha esetleg a bíróság NEM találná bűnösnek, egy ilyen előjáték után, egyrészt Orbánt megütné a guta, duzzogna, de valójában ezzel nemcsakhogy tisztáramossa elődjét és immár újra ellenfelét, hanem szinte hőst csinál belőle. Gyurcsány hitelesebb, erősebb lenne, mint valaha.

  Én azon szorongok csak kicsit, ha “korrektnek” tűnő eljárásban maradna alul, mondjuk ezzel komolyan nem számolok.
  Ha titkosítani akarnának, azzal maguk vallják be, hogy nem valódi vádjaik vannak, csak ezt szégyellik a nyilvánosságtól.

  Szerintem, de lehet picit optimista vagyok.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 26. Azért ez úndorító, hogy a kormány semmit nem tart fontosabbnak mint azt, hogy a Gyúrcsány kormányt bíróság elé licitálja!
  A szemét fidesz nem tudom mit tesz majd akkor amikor őket számoltatja el már végre valaki!
  k….a elegem van ebből a boszorkány űldözésből! komolyan, teljesen középkori módszereket alkalmaznak! Úndorító! ÚNDORÍTÓ FIDESZ!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 27. nemtom, itt kanadaban az exkormanyfok ugyanolyan tiszteletnek orvendenek, mint a jelenlegi, soha senki nem probalna kikezdeni oket, soha senki nem kerdojelezi meg a donteseiket, mert teljesen vilagos mindenki elott, hogy az orszag erdekeben dolgoztak, hiszen ellenzek es kormanyoldal nem ellensege egymasnak, nagy hordereju kerdesekben egyutt hoztak donteseket, igy mindket felnek van felelossege, epp ezert nagyon furcsa lenne, ha feljelentgetnek egymast….jahogy ezek itt intelligensek? lehet….. de foldsotet parasztkormany meg kinek kell? ezen az alapon miert nem pokorni apjaval vagy kover laszlo rokonaival kezdik a feljelentosdit?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 28. Ha majd szíj-ártó és orsós mentelmi jogát kell felfüggeszteni, még én is oda megyek a Kossuth-térre szavazni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 29. innocent Szlovéniában ugyanez volt jugoszláv a háború után. Meg is lehet nézni hol tart Szlovénia és hol tartunk mi. Nálunk 12 éve háború van és soha nem lesz vége, ha ki nem írtjuk még az írmagját is a jelen politikai elitnek. Csak egy a bibi, akik helyettük jönnek ugyanilyenek lesznek. Képtelenek vagyunk mi magyarok összefogni, immár több mint ezer éve. Azt mondják külföldön, hogy ahol 3 magyar van ott kettő biztos szövetkezik a 3. ellen. Na itt a nagyon nagy baj, mert ugyanez van a mindennapokban.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 30. Ma is sikerült bosszantani a vegetáló miniszterelnököt:
  http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/lebukt%C3%A1l-viktor/254286831270453 :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 31. Bolse Viktor kiadta az utasítást a polpotpetinek – és annak nincs más választása, mint végrehajtani. Lehet, hogy ezzel akarják a hazai közönség figyelmét elterelni az egyre kisebb kenyérről – de erre már a befektetők is felfigyelnek! Úgy hiányzik ez az országnak a válság következő szakaszában, mint üveges tótnak a hanyatt esés!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 32. Lehet , hogy bezárják Gyurcsány Ferencet de akkor Ő lesz Magyarország II. Táncsics Mihálya !!!!!!!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Michnik sötét jövőt jósol Magyarországnak 2011. december 4. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos