Ronai and Ronai
AMERIKAI

FBI: nem stimmel D. B. Cooper DNS-e 2011. augusztus 9. kedd 15:12 | RR Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
FBI: nem stimmel D. B. Cooper DNS-e

Los Angeles – Nem sikerült nyomra jutni az egyetlen lezáratlan amerikai géprablási ügyben. Az FBI birtokában lévő nyakkendőn több DNS-mintát is találtak.

A géprabló 1971 őszén, Dan Cooper néven felszállt a Northwest Orient 305-ös, az oregoni Portlandből a washingtoni Seattle-be tartó járatára; tudatta az egyik utaskísérővel, hogy bomba van nála, és 200 ezer dollárt, valamint ejtőernyőt követel váltságdíj gyanánt. A gép Seattle-ben tankolt, később Cooper kiugrott belőle.

Marla Cooper, az 1999-ben elhunyt, oklahomai Lynn Doyle Cooper unokahúga arról számolt be: emlékszik nyolcéves korából arra, hogy nagybácsija valami „nagyon kártékony” dolgot tett 1971 Hálaadása előtt. Állítólag L. D. és Marla egy másik nagybátyja pulykavadászatra mentek, de másnap reggelre nem értek haza.

L. D. zilált állapotban jelent meg később, és azt állította a családtagoknak, hogy autóbalesetet szenvedett. Marla később hallotta, amint közli valakivel: „Megcsináltuk, az anyagi gondjainknak vége, eltérítettünk egy gépet.”

Az FBI most DNS-vizsgálatot végzett el, hogy megállapítsa, volt-e köze Lynn Dale Coopernek a géprabláshoz. A szövetségi nyomozóiroda nem közölte, melyik rokon DNS-ét használták fel a vizsgálathoz, melynek eredménye nem igazolta, hogy az oklahomai férfi lett volna a géprabló, de ezt nem is zárta ki.

Az FBI-nak egy nyakkendő van a birtokában, amit a gépeltérítő viselt akció közben, ennek a ruhadarabnak a segítségével végezték el a vizsgálatot, ami azért nem volt kielégítő, mert a valószínűleg használtan vásárolt nyakkendőn három különböző ember DNS-ét mutatták ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megállapítják, ki volt az 1971-es géprabló? 2011. augusztus 5. péntek | RR

Új nyom egy 1971-es gépeltérítési ügyben 2011. augusztus 1. hétfő | RR

Az FBI is nyomoz Murdoch cége ügyében 2011. július 15. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos