Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Nagy Alma a legrosszabbra készül 2011. augusztus 26. péntek 10:24 | RR

 • Hozzászólások(7)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
A Nagy Alma a legrosszabbra készül

New York – Michael Bloomberg polgármester egy sor intézkedéssel kívánja a lehető legkisebbre csökkenteni a kárt, amelyet a keleti partvidékre rontó Irén hurrikán feltehetően okozni fog. Az alacsonyabban fekvő területekről negyedmillió embert telepítenek ki.

New York City területén a következő részeket nyilvánították különösen veszélyesnek: Brooklynban Coney Islandet, Alsó-Manhattanben Battery Park Cityt, Staten Island egyes részeit és a queensi Rockawayt.

Bloomberg a queensi csatornahálózat megtisztítását ellenőrzi. A lezúduló víznek akadálytalanul kell tudnia távozni a vezetékeken

A polgármester utasítása értelmében péntek reggel nyolc órától szervezetten elszállítják a veszélyeztetett városrészekben található idősotthonok lakóit. Ugyancsak kiürítenek öt kórházat. A péntekre kiírt halasztható műtéteket törlik, hogy a műtők felszabaduljanak és fennakadások nélkül el tudják majd látni a természeti csapásban megsérülő embereket.

A hétvégén a veszélyes részeken nem szabad semmilyen nyilvános eseményt, összejövetelt tartani, amíg a hurrikán el nem vonul, így többek közt elmarad a Dave Matthews Bandnek a Governors Islandre tervezett koncertje is. Mintegy háromszáz utcai kirakodó- és zsibvásár nyitvatartási idejét megkurtítják, mert az utcákat nem lehet standokkal szűkíteni, kell a hely a tűzoltóknak és a mentőknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
A Nagy Alma a legrosszabbra készül, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

 • Hozzászólások(7)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

 1. Ahogy írják ez nagyon kemény lesz. :(
  Vajon mennyire lehet erre a természeti csapásra felkészülni?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 2. Az USA-ban, főleg középen sok hurrukán pusztit. Szegény emberek ! N.Y.-t eddig ilyen nem érte, úgy tudom. A lehető legjobban felkészülnek a cikk szerint.
  Nálunk eszekbe sem jut előre csatornákat, lefolyókat tisztitani. Vidéken a házak előtti árkokat a lakók sokszor nem tartják rendben, hogy majd az önkormányzat ! Aztán jön a viz, nem vezetődik el ott sem, ahol lehetne.
  Talán mára már tanultak belőle a lakók.
  Remélem, nem lesz Big Apple-nek nagy kára…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 3. Szegény embert még az ág is húzza. Nagyon drukkolok, hogy ne legyen nagyobb baja senkinek, de különösen drukkolok az AN-hez tartozó humán- és materiális javak épségben való megmaradásért. Kérem Bartus urat, hogy nagyon vigyázzanak magukra, egymásra, és a munkaeszközökre egyaránt, amit és amennyire lehet, helyezzenek biztonságba. És várjuk a folyamatos tudósítást, hogy tudjuk: jól vannak-e, túl vannak-e rajta, stb.
  Mikorra is várható az érkezése? Abban az időben minél többen gondoljunk az AN kicsiny new yorki stábjára, és szorítsunk értük. Lehet, hogy a csoportos telepátiának van valami hatása :-)
  .
  Addig is, itt is jelzem az AN olvasóknak, hogy akinek megér 1400 HUF-ot ill. 7 UDS -t havonta a magyar demokrácia és sajtószabadság ügye, az cselekedjék az itt leírtak szerint: http://nepszava.com/2011/08/velemeny/veszesen-fogy-a-kohanyi-tarsasag-penze.html , akinek pedig erre nincs lehetősége, az toborozzon támogatókat ismeretségi köreiből.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 4. e-Vita
  Csatlakozom hozzád,gondolatban velük leszek!Isten óvja Őket!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 5. Kedves Kommentelok, nagyon jol esik az gyutterzesuk, valoban felelmetes, a TV-ben foyamatosan ertesitenek,tajekoztatnak, megkezdtek a kikoltoztetest ahonnan kell, holnap,szombaton ejjel er ide a hurrikan, le lesz zava a kozlekedes, a hidak, sztradak, szoval lebenul minden, osszetartunk, keszenletben vannak a rendorok, mentok, segitok, stb. Koszonom a magam es az itteniek neveben egyuterzesuket, aggodalmukat!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 6. Felkészül a város, összeszedett, rendezett, fegyelmezett munka folyik. Imádom A nagy Almát! ( Is)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nagy siker a Sorstalanság New Yorkban 2014. április 14. hétfő | AN

Nem a Coccolino-t nézték kokainnak 2013. január 2. szerda | AN

Világvége hangulat a Sandy után 2012. november 7. szerda | AN

Ingyen ételt és vizet osztanak New Yorkban 2012. október 30. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos