Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fideszes vezetőknek állami lakás, extra egészségügyi ellátás 2011. július 23. szombat 15:36 | AN

 • Hozzászólások(26)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Fideszes vezetőknek állami lakás, extra egészségügyi ellátás

Budapest – A július 18-i Magyar Közlönyben megjelent, az államigazgatási vezetők juttatásáról szóló kormányrendelet módosításával bővül a hivatali lakáshoz jutottak köre: nemcsak a minisztereknek és államtitkároknak jár ezentúl hivatali lakás, hanem a tavaly kinevezett kormánymegbízottaknak is. A kormányrendelet egy teljesen új paragrafussal ismét bevezeti az állami vezetők számára a VIP-kórház intézményét: újból soron kívül juthatnak extra és térítéses egészségügyi szolgáltatáshoz két fővárosi kórházban. A kabinet úgy gondolja, ha már a társadalom tisztességes egészségügyi ellátását nem oldja meg, legalább a sajátjuk legyen biztosítva.

A miniszterelnök több kormánypárti parlamenti képviselőt, politikust kormánymegbízottnak nevezett ki tavaly decemberben a különféle területi hivatalok egyesítésével létehozott és január elsejétől működő fővárosi és 19 megyei kormányhivatal élére. Így például a budapesti hivatal vezetőjének a fideszes Pesti Imre, baranyai élére a KDNP-s Hargitai János, a borsodi élére a fideszes Demeter Ervin, hajdú-bihari hivatal vezetőjének a térség fideszes választókerületi elnöke Rácz Róbert került.

A kormányrendelet szerint a jövőben már részükre is a kabinet legfeljebb két szobás lakást köteles biztosítani az adott kormányhivatal székhelyén vagy vonzáskörzetében. Ha a megfelelő lakás nem biztosítható, akkor a kabinetnek állnia kell az albérlet költségeit, amelyet az állami vezetők számlával igazolnak. Az albérleti díj nem haladhatja meg a köztisztviselői illetményalap hatszorosát, azaz a 232 ezer forintot. Kizáró ok lehet, ha az állami vezetőnek lakása van az adott városban, erről magának kell nyilatkoznia.

A Blikk március végén arról számolt be, hogy tizenkét államtitkárnak bérelnek szolgálati lakást a minisztériumok. Ezek átlagos bérleti díja 216 ezer forint, így évente több mint 31 millióba kerül a kormánytagok elhelyezése. A legnagyobb lakásban, 158 négyzetméteren Répássy Róbert államtitkár, 100-100 négyzetméteresben Kontrát Károly és Szőcs Géza államtitkárok laknak. A tizenkét ingatlan közül csak négy állami tulajdonú, nyolcat magánszemélyektől bérelnek a tárcák.

A kormányrendelet egy teljesen új paragrafusban rendelkezik arról, hogy a jövőben az állami vezetők, továbbá a miniszterek kabinetfőnökei különleges és soron kívüli egészségügyi szolgáltatásokat kaphatnak két fővárosi intézményben, a Honvédkórházban és a Semmelweis Klinikán. A két intézménnyel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium köt különmegállapodást, és az extra szolgáltatásokért (egyágyas szoba, soron kívüli kezelés) járó díjat a tárca fogja fizetni.

A Semmelweis Egyetem a honlapján hirdeti, hogy különleges ellátást garantál a politikusoknak, úgy mint „Az állami vezetők részére az érvényes társadalombiztosítás keretein belül kiemelt, soron kívüli, magas színvonalú egészségügyi ellátást nyújtunk, hotelszolgáltatást biztosító lakosztályokban.“

Hasonló szolgáltatást az előző kormányok is nyújtottak az állami vezetőknek,  a jelenlegi kabinet azonban a hivatalba lépését követően törölte a rendeletnek ezt a passzusát. Egy év után mégis visszaállították, gondolván, kár volt törölni, legalább saját maguk tisztességes egészségügyi ellátása legyen biztosítva.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -7 ( 9 szavazatból)
Fideszes vezetőknek állami lakás, extra egészségügyi ellátás, 1.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

 • Hozzászólások(26)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

 1. Éljen Rákosi!
  Éljen Rákosi!
  Éljen Rákosi!
  Éljen Rákosi!
  *
  A jó (moderálva) édesanyátokat szemét stricik!
  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +36 (36 szavazatból)
 2. Hogy (moderálva) fideszes (moderálva)! Ámen!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 3. Hol marad a extra börtön?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +25 (25 szavazatból)
 4. Rájöttek, kár volt ezt is eltörölni, hiszen ez nem az egyszerű zembereket érintette

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (14 szavazatból)
 5. Nemsokára Sopronkőhidára lesz kiírva: Fideszesek Számára Kijelölt Büntetés Végrehajtási Intézet. Kápó brigádokat a Jobbik adja. Szlogen: Belépés díjtalan, a többit majd meglátjuk! Ha valamikor, akkor most lesz értelme a “kollektív” bűnösségnek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +25 (25 szavazatból)
 6. Moderálva! Moderálva! Moderálva Moderálva! Moderálva!
  ….Ámen. :-)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 7. Lópimpili az alsó fertályukba! Triplán! (hogy szorosan álljon)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 8. Remélhetőleg extra, soronkivüli orvosi kezelésbe belefér az extra beöntés is.
  Hogy ne felejtsék el soha mit tettek a nagyot álmodók.
  Nagy kérdés eljutnak e ezek az információk a választók széles köréhez?
  Mert ha nem, akkor tényleg 40 évig viselhetjük az orbáni politika következményeit.
  Lehet , h 40 év múlva minden nagy városban lesz labdarúgó stadion.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 9. Bizakodó vagyok. Persze, tudom, hogy ismét csak a péniszünkkel verik a csalánt! Megérdemelt pszichiátriai VIP kezelésüket is csak kell állni valakinek! (Mi fogjuk azt is fizetni. Nem itthon. Bécsben.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 10. Orbán András Lajos

  Legalább lesz hol kezelni őket ,ha lekezeltük őket!!!!!!!!!!!A lakásból meg kib@szni őket mint macskát sz@rni, oszt. jónapot……………..

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 11. Nem emlékszem, hogy ide, már az ANSz-ba (mellesleg máshova nem is írok) belapátoltam volna-é korábban ezt a trágyadombot (ld. majd alább!), de mindegy is, egy kommentelőtől önmaga ismétlése elnézhető – talán.
  Ám most arra gondoltam, akár ismétlek, akár nem, muszáj újra és újra belevésni az agyakba, hogy az önmagában is végzetesen kártékony Kedves Vezetőt őskomcsi véglények rajongják körül és szolgálják ki Őőőőt! (Persze: áldassék a neve!).
  Utána irodalmaztam: az ennél lejjebb csúszott “egzisztenciák” számára az erkölcstan mára még nem találta meg az őket/ezeket illető adekvát besorolást (ezért bátorkodtam volt a “véglények” halmazába tömöríteni egyedeit).
  .
  Na, de nézzük őket/ezeket:
  - Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
  - Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
  - Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
  - Csurka István : III/III együttműködő,
  - Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
  - Chikán Attila : MSZMP tag,
  - Pintér Sándor : MSZMP titkár,
  - Boross Péter : MSZMP tag,
  - Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
  - Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
  - Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
  - Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
  - Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,
  - Schmitt Pál : MOB tag,, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg köztársasági elnök,
  - Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
  - Togyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere,
  - Balogh Gyula : MSZMP tag,
  - Szita Károly : III/III együttműködő,
  - Mikola István – Hazafias Népfront,
  - Fónagy János : MSZMP tag,
  - Vonza András : MSZMP tag,
  - Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
  - Varga Mihály : KISZ titkár,
  - Deutsch Tamás : KISZ titkár,
  - Orbán Viktor : KISZ titkár, papa párttitkár
  - Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.
  .
  A lista természetesen sosem lesz naprakész, mert ez a rejtőzködő, parazita életmód, vagy ahogy magyarul mondják a kocsmákban, ez a sunnyogó beosonkodás, vagy éppen erőszakos nyomulás, na, ez a természetük.
  .
  Isten óvjon tőlük!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +37 (37 szavazatból)
 12. Bizakodjunk,kedves TABÁN: a felsorolt elvtársak jó munkát végeztek az elmúlt rendszerben. Áldásos tevékenységük következtében meg is bukott. Most is jól dolgoznak ……..

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (18 szavazatból)
 13. Megmentették az egészségügyet, ..maguknak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 14. Rogán is nyomult a KISZ ben. Ha nem változik a rendszer akkor a régi rendszerben lennének vezetők. A hatalom az ami érdekli őket. Nekem úgy tűnik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (18 szavazatból)
 15. Kádáréknak csak a Kútvölgyi volt. Ezeknek mindjárt kettő kell.
  Remélem azért mert kétszer olyan betegek.
  Hogy a kólika vinné el őket.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (17 szavazatból)
 16. Újból ki kell nyitni az OPNI-t oda velük,a zárt osztályra.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 17. Elmebetegek mindig voltak és lesznek. De! No.1. bűnös a nép, az istenadta nép, ami megszavazta ezt a rohadt tetű, pofátlan tolvaj hazaáruló szemét rabló csürhét a skizofrén csutipöccsel az élen. A 2.számú bűnös mi vagyunk. Mi, akik még mindig tűrünk!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 18. tabán és vélemény
  Nagyszerű felsorolás! Valóban, ha nem változik a rendszer, most a régi rendszert felmagasztosítva pofázzák a hülyeségeket és tesznek úgy, mintha elkötelezett követőik lennének. De változott, így változtak ők is. Nem esett nehezükre. Most ez a rendszer az egyetlen,a frankó. Most ezt éltetik. Teljesen mindegy, hogy kinek a seggét kell nyalni, csak jól fizessen, és lehetőleg ne kelljen semmit se dolgozni. A saját anyjuk lelkét eladnák szemrebbenés nélkül 1 forintért! És ez a politikai elitünk (??). Ez a Magyar Tragédia.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 19. Csak halkan (most még) kérdezem: és mind erről a munkaadójukat és persze a rávalót is adó NÉPet megkérdezték-e? :evil: Avagy sikkasztanak? Mert akkor a börtönt írom alá, mint munkadó! :D

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 20. Remélem a proszektúrán is elsőbbséget élveztek, ti rohadékok! azt szívesen átengedem!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 21. Állítólag az elmúlt 8 év alatt csődbe vitték az országot,de úgy látszik annyi pénzt hagytak a kasszában,hogy amire a Fidesz költeni akar,arra jusson…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (14 szavazatból)
 22. Igen ! Én is a soronkívüliségükre szavazok a zárt osztályra ! De szigorúan csak befele !! Kifelé csak “tepsiben ” !

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 23. Netán az aligai “pártüdülőt is birtokba vették már? :P

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 24. Nem oszlopszentnek álltak be, hanem fideszes kormánymegbízottnak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 25. Hol marad az extra temető? Jó messzire a tisztességes emberektől. Remélem hamar megtelik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos