Ronai and Ronai
AMERIKAI

Októbertől újra nyit a Városligeti Műjégpálya 2011. július 11. hétfő 3:03 Forrás: Gaál Rita/ Turizmus Panoráma Bulletin

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Októbertől újra nyit a Városligeti Műjégpálya

Budapest- Sokan voltak kíváncsiak arra, hol tart a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója. A péntekre meghirdetett turnusok – amelyeket a Fővárosi Önkormányzat és a kivitelező Hérosz Zrt. szervezett – teljes létszámmal indultak a tó körül. A látogatók egy része az Art Lake kortárs művészeti kiállításra volt kíváncsi, míg másokat inkább a 84 százalékos készültségű műemlék épület belső képe érdekelte. A látogatók a felújítással kapcsolatban kaphattak információkat a helyszínen, feltehették kérdéseiket és személyesen is megfigyelhették az építkezés jelenlegi állását.

Az ingyenes, vezetett túrák után sokan betértek az új, nívós Souvenir Art Shopba, amely a Művészet a tavon projekthez kapcsolódik. Itt a kiállító magyar és külföldi művészek albumai, design és kortárs képzőművészeti könyvek, egyedi ajándéktárgyak, iparművészeti ékszerek, gyerekeknek pedig kreatív játékok vásárolhatók meg. Az üzletből a kiállításról magas színvonalú, ingyenes, magyar és angol nyelvű prospektusok, valamint kis városligeti térképek is elvihetők.

Hogy a tó és a rendbe hozott műjégpálya környéke igazi szórakoztató központ legyen, egy belvárosi étterem kihelyezett terasza gondoskodik, olcsó ételárakkal, bodzás limonádékkal és lángosokkal.
A Városligeti Műjégpálya a tervek szerint október végén nyitja meg kapuit, a teljesen felújított épület korszerű és gyönyörű környezetben várja az érdeklődőket télen-nyáron egyaránt.

A felújítási munkák során megújul és kibővül a jégfelület és a fogadóépületek, emellett újjáépül a II. világháború során lebombázott épületszárny is. A közel 4,7 milliárd forintos fejlesztést 3,175 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió. A felújítás része volt a Városligeti tó rekonstrukciója is. Télen pedig a tömeg és versenysportoknak ad majd otthont a jéggel borított terület. A 180 méter hosszú és 70 méter széles, több mint 12 ezer négyzetméter nagyságú lesz teljes felülethez 2350 négyzetméter nagyságú jégkorongpálya csatlakozik majd.

A rekonstrukció során kiemelt hangsúlyt kapott a környezetvédelem, ezért olyan energiatakarékos műszaki megoldásokat alkalmaztak, mint például a hulladékhővel megoldott épület-fűtés.
Az igazgató elmondta, a megújult létesítmény árai alkalmazkodni fognak a többi jégpálya díjaihoz, valamint a továbbiakban is várják az óvodai és iskolai gyerekcsoportokat oktatási céllal.

A Városligeti tó egy részén kialakított korcsolyapályát 1870-ben Rudolf koronaherceg nyitotta meg, amelyet már a kezdetektől hatalmas lelkesedéssel vett birtokba a főváros közönsége. Az első “korcsolyacsarnokot” a tó partján felállított kis fabódé testesítette meg, ami 1874-ben leégett. Ezek után a városvezetés engedélyt adott egy új épület megépítésére, amely Lechner Ödön tervei alapján 1893-ban készült el neobarokk stílusban. A műemléki felújításokat és helyreállításokat korhűen végezték el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos