Ronai and Ronai
AMERIKAI

Függővasút a Temze fölött Londonban 2011. július 11. hétfő 2:54 Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Függővasút a Temze fölött Londonban

London-Megkezdődtek a Temze folyón átívelő függővasút építési munkálatai Londonban. Az 50 millió fontba (14,8 milliárd forint) kerülő rendszer két olimpiai helyszínt köt majd össze.

A Temzén átívelő függővasút északi állomása a kelet-londoni Royal Victoria Dock-nál lévő Excel csarnok, déli kikötője pedig a délkelet-londoni Greenwich körzetben lévő O2 Aréna lesz – olvasható a BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán (www.bbc.co.uk).

A jelenlegi elképzelések szerint a kabinok 50 méter magasan közlekednek majd a Temze felett és óránként mintegy 2500 utas szállítására lesznek alkalmasak. A brit főváros közlekedési társaságának szóvivője szerint a függővasút jövő nyárig való befejezése csupán egy merész gondolat, amely bár nagyszerű kihívást jelent a város számára, de soha nem szerepelt a hivatalos tervek között.
Hozzátette: a függővasút megépítése nem képezi az olimpia idejére tervezett közlekedési stratégia részét, és nem alapvető fontosságú az ötkarikás játékok szempontjából. A közlekedési társaság a beruházás induló költségeit fedezi. A függővasút kivitelezője és későbbi üzemeltetője a Mace brit építkezési vállalat által vezetett konzorcium.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Noé bárkája a Temzén 2011. június 25. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos