Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az FBI is nyomoz Murdoch cége ügyében 2011. július 15. péntek 11:16 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az FBI is nyomoz Murdoch cége ügyében

New York – A szövetségi nyomozó hatóság vizsgálatot indított a Rupert Murdoch médiamogul tulajdonában lévő News Corp. ellen, amelynek újságírói a gyanú szerint a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek áldozatainak telefonjait is lehallgatták, postafiókjaikat feltörték.

A nyomozást azt követően indították meg, hogy Peter King képviselő és a Kongresszus több más tagja írásban követelte ezt Robert Mueller FBI-igazgatótól, tudta meg az Associated Press, amely egy magát megnevezni nem kívánó forrására hivatkozik.

Az értesülést pénteken Eric Holder igazságügyi miniszter is megerősítette ausztráliai tartózkodása során egy sajtókonferencián. Holder az angolszásu világ igazságügyi minisztereinek találkozóján vett részt az ötödik kontinensen.

A New York-i székhelyű News Corp. adta ki a múlt vasárnapig a botrányos véget ért News of the World bulvárlapot, amely a legolvasottabb angol nyelvű hetilap volt a világon. A lapot a Guardian vádolta azzal, hogy megengedhetetlen eszközökkel jutott piaci előnyt biztosító információkhoz, így többek közt előszeretettel töretett fel mobiltelefonos postafiókokat és hallgattatta le azok tartalmát.

A News of the World utoljára a múlt vasárnap jelent meg, búcsúszámában bocsánatot kérve tetteiért.

A 9/11 áldozatok telefonjainak lehallgatása hétfőn merült fel először a Mirrorban, amely a News Corp. jelenlegi zászlóshajójának, a Sunnak a legfőbb ellenlábasa a brit bulvárpiacon. A Mirror ugyancsak névtelen forrásokra hivatkozva jelentette a dolgot, amit azonban akkor még nem lehetett komolyan venni, miután a Mirror és a Sun között háború dúl, és egymás besározása nem szokatlan jelenség.

Az Egyesült Államok hivatalosan csütörtökön szólalt meg először az ügyben: Laura Sweeney, az igazságügyi minisztérium szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést – ami most helytállónak bizonyult.

Az amerikai állampolgársággal rendelkező Rupert Murdoch ugyancsak csütörtökön jelentette be, hogy a News Corp. minden olyan kárt megtérít, amit illegális tevékenységével okozott.

Az ausztrál üzletember még édesapja 1952. évi halála után örökölte meg a The News című lapot; ebből építette ki a mai világ egyik leghatalmasabb médiakonglomerátumát, amelynek jelenleg része a Fox News, a 20th Century Fox, a Wall Street Journal, a New York Post és – a News of the World bezárása után már csak – három brit lap

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Bengázi: FBI-nyomozók a helyszínen 2012. október 4. csütörtök | AN

Modellgépet akart robbantani a Pentagonnál 2012. július 11. szerda | AN

Murdoch: a szcientológia ördögi 2012. július 2. hétfő | AN

Bűnösnek vallotta magát a Kapitólium robbantója 2012. június 24. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos