Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amnesztia a könyvtárban 2011. július 26. kedd 10:59 | AN Forrás: AP

 • Hozzászólások(2)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Amnesztia a könyvtárban

New York – A New York-i Közkönyvtár a város 143 ezer gyermeke számára eltörli a különféle szabálytalanságok, késések miatt kirótt kölcsönzési tilalmat és pénzbüntetést. A feltétel az, hogy a gyerekek olvassanak.

Hétfőtől kezdődően kvázi órabérben lehet olvasni: a nyári szünidőben minden olvasással eltöltött, befejezett negyedóra fejében egy dollárt vonnak le a számlából.

Jack Martin, a könyvtár igazgatóhelyettese elmondta: mivel az ország pénzügyi helyzete nem túl jó, a könyvtárak szerepe felértékelődik, mivel a szülőknek nem jut annyi pénzük arra, hogy könyvet vegyenek a gyerekeknek, mint korábban, és az internetelőfizetéssel is gondok lehetnek. Ha egy gyereket megbüntetnek a késve visszahozott könyvekért, elég nagy az esély rá, hogy egyszerűen elmarad a könyvtárból. Ezt szeretnék megakadályozni.

Bárki, aki 15 vagy több dollárral tartozik, a mostani rendszer szerint nem kölcsönözet könyvet, míg tartozását ki nem egyenlítette. Most körülbelül 143 ezer 17 éven aluli olvasó van ebben a kategóriában, ami a nem felnőtt könyvtártagság egyharmada. Őket szeretnék visszacsalogatni az olvasóterembe.

Az akció szeptember 9-igh tart, és abban részt vesz Manhattan, Bronx és Staten Island valamennyi fiókja. A brooklyni és a queensi könyvtárak más rendszerhez tartoznak.

Az olvasás becsületszó-alapon működik, vagyis a srácoknak nem muszáj a köteteken a könyvtárban átrágniuk magukat, és stopperrel sem áll senki a hátuk mögött. „Mi megbízunk a gyerekekben”, mondta Martin.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

 • Hozzászólások(2)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

 1. Ügyes. Követendő! :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 2. “olvasás becsületszó-alapon működik” Na ez az a mi nem menne Magyarországon.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Rózsika egy kicsikét butácska… 2013. december 6. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos