Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újra lezárják a turisták előtt Csernobilt 2011. június 30. csütörtök 3:35

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újra lezárják a turisták előtt Csernobilt

Csernobil- Az ukrán hatóságok egyelőre megtiltják a turistáknak, hogy a huszonöt évvel ezelőtti csernobili atomkatasztrófában fertőzötté vált területekre utazhassanak.

Jelenleg bíróság vizsgálja, engedélyezhetők-e a csernobili atomerőmű területére tett utazások – mondta el Arseni Finberg, a turizmusért felelős hivatal szóvivője vasárnap Kijevben. A főügyészség tiltakozik az ukrán polgári védelmi minisztérium döntése ellen, és a harminc kilométeres lezárt zóna megnyitását kéri a tömegturizmus számára. Az atomfertőzött területekre való utazás a 2012-es futball Európa-bajnokság vendégei számára is különleges programot jelentene.

Finberg becslései szerint egy-két hónapon belül kiderül, ismét megnyílhatnak-e a turisták előtt a lezárt területek. Az engedélyhez a titkosszolgálat, az egészségügyi minisztérium és a biztonsági hatóságok megállapodására van szükség, a bíróság hozza meg a végső döntést. A tudósok, kutatók és újságírók számára továbbra is engedélyezik a műszaki jellegű látogatásokat. A zónában emberek ezrei élnek és dolgoznak ma is. A nagy érdeklődés miatt az év elején nyitották meg a turizmus előtt a csernobili régiót.

Az atomerőmű négyes reaktorának 1986. április 26-án történt robbanása az energiaforrás békés felhasználása óta a legsúlyosabb következményekkel járó atomszerencsétlenség volt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Már Magyarországra sem utaznak a magyarok 2011. augusztus 20. szombat

Előzetesben marad Timosenko 2011. augusztus 16. kedd | AN

Merkel felszólalt Timosenko ügyében 2011. augusztus 6. szombat | AN

Letartóztatták Timosenkót 2011. augusztus 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos