Ronai and Ronai
AMERIKAI

Schmitt ott folytatja, ahol abba sem hagyta 2011. május 3. kedd 11:35 Forrás: FH, Origo, ATV, AN

 • Hozzászólások(26)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Schmitt ott folytatja, ahol abba sem hagyta

Budapest – Becsületére legyen mondva, Schmitt Pál köztársasági elnök nem adja fel a magyar nyelvvel  folytatott kilátástalannak tűnő küzdelmét. Igazi sportemberként nem tántorítja el a kudarc, némi képzavarral élve, kaphat akárhány pofont, nem ismer elveszett labdát. Ezúttal nem helyesírási hibát követett el, mindössze egy egyetemi tanár kinevezésénél tévesztette el a keresztnevet. Ja, és a vezetéknév sem stimmelt.

A vezeték- és keresztnevet is javítani kellett a köztársasági elnök egyik februári határozatában, amely egy egyetemi tanár kinevezéséről szól. Nem “Dr. Vígvári Tamást” nevezte ki ugyanis egyetemi tanárrá, hanem “Dr. Vigvári Andrást”. A határozat módosításáról szóló határozat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg. A határozatot a köztársasági elnök írta alá, a nemzeti erőforrás miniszter javaslatára. A hiba ezért feltehetően a Köztársasági Elnöki Hivatalban vagy a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában keletkezett.

Az Origó hírportál a Köztársasági Elnöki Hivatalnál szeretett volna érdeklődni arról, ki és mi okozta a hibát, illetve névváltoztatást. A sajtóosztály a jogi osztályhoz irányította munkatársukat, az osztályt azonban egyelőre nem érték el. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtóirodáján későbbre ígértek választ.

Schmitt Pált és hivatalát korábban többször kritizálták azért, mert különféle szövegekben helyesírási hibát ejtett. A köztársasági elnök “álamfőnek” írta az “államfő” szót egy vidéki étterem vendégkönyvében. Több hiba volt a magyar nyelv ápolását egyik fő feladatának tekintő Schmitt Pál újévi beszédének internetre kitett változatában is. Korábban olyan javaslatot is juttatott el az új alkotmányt előkészítő bizottsághoz, amely több fogalmi félreértést és számos helyesírási hibát tartalmazott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 17 szavazatból)
Schmitt ott folytatja, ahol abba sem hagyta, 4.7 out of 5 based on 15 ratings

 • Hozzászólások(26)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

 1. Legközelebb a bélyeget is fordítva ragasszák a levélre!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 2. Csapatban kellene indulnia
  A csapattársai között lehet,hogy van aki tud helyesen írni…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +27 (27 szavazatból)
 3. Szegény!Lássuk be, már olyan korban van, amikor előfordulnak ehhez hasonló malőrök. De akkor miért lett Köztársasági elnök??Se emlékezetben, se helyesírásban, se diplomáciában nem jeleskedik.Egyet tud, és azt nagyon… Úgy látszik ehhez a magas méltósághoz ilyen mélységeken keresztül vezet az út.
  Szegény Magyar Köztársaság…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +28 (28 szavazatból)
 4. Nyelvcsapás órán ,nem tanítják a helyesírást !

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +28 (28 szavazatból)
 5. Csak keresni kellett volna egy Dr. Vigvári Andrást a kinevezéshez.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 6. Létezik hogy else olvassa amit aláirogattatnak vele ??!
  ( Mit tudjuk a Közt.Eln. a Magyar Honvédség főparancsnoka. Vagyis -ezekszerint- bárki háborúba viheti Hazánkat , aki odatud csempészni egy megfelelő iratot )

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +24 (24 szavazatból)
 7. Magyarországra nézve szégyen, hogy a Sándor-palota személyzetét nem tudták úgy összeválogatni, hogy legyen köztük legalább egy írástúdó ember.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (24 szavazatból)
 8. A Nemzeti Együttműködés kiterjedhetne Schmitt Pálra is. Igaz, hogy mindent aláír, de ebben sem szabadna magára hagyni. Ne csak ő működjön együtt a Fidesszel, a Fidesz is működjön együtt vele.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 9. Orbán András Lajos

  A képével megjelenő bélyeg olyan lesz mint anno a Rákosi Mátyás bélyeg volt annak is a képes felét köpködték…………

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (14 szavazatból)
 10. Schmitt, azt mondta a “tákolmány” aláírásakor, hogy “..ellátta kézjegyével. A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint a kézjegy:1. Aláírást helyettesítő jel (pl. kereszt) 2. Rövidített aláírás. Akkor most érvényes a tákolmány?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 11. Ez a szánalmas figura olyan KE, mint amilyen “olimpikon” volt. A csapat tartalék padján ült. De legalább nem törekszik diktatúrára. Ha haza zavarják, akkor csendben elsündörög Oszt jónapot. Szegény hazám!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 12. Kedves Orbán András(biztos?) Lajos!
  Lelőtted a bélyeg-poénomat (:-()!
  Ez megbocsájthatatlan!
  De azért nincs harag! :-)
  Kedves Geyza!
  Bizony létezhet, hogy még meg sem nézi mit ír alá. Gondolom Te is ismered a neten terjedő viccet Schmitt sporiról és a használt wc-papírról!
  Kedves EdCarping!
  De bizony! Nekünk csak egy ilyen köztársasági(?) elnökre(?) tellett. Mivel kicsi az ország, nekünk idehaza csak egy Csőcselék jön ki a létszámból. Ezek pedig valahogy mindíg megtalálják az utca napos oldalát, a munkával és felelősséggel ugyan nem, de jó nagy fizetéssel járó állásokat és valahogy mindíg sikerül a fejünkre nőniük! … amit aztán úgy állítanak be, hogy egyrészt ők azt megérdemlik, másrészt pedig micsoda szerencsénk van nekünk velük!
  Nincs (helyes)írástudó ember a Sándor-palotában? Amikor ilyen a Főnök, meg az Ő Főnöke?
  De akárhogy is. A “Gojostol”-lal még ki kell bírnunk bő egy esztendőt. Azért annyit, mert a tavalyi törvény szerint akkor haladja meg azt a két esztendei hivatali időt, ami után neki élethosszig jár a teljes apanázs!
  … a partvonal mellett melegít Orbán Viktor!(?)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 13. van egy cibakházi mondás :minnél több csöcsről szopik egy borjú,annál nagyobb barom lesz belőle.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +23 (23 szavazatból)
 14. ferkó! Nincs az a nagy barom amelyik őt túlszárnyalja.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 15. vegyük figyelembe , h nagyon igyekszik. olimpikon sem egyből lett, előbb edzeni kellett , aztán később jöttek a sikerek. Szépen bele tanul ebbe a szerepbe is. Lényeg nem kell vele küzdenie a kormánynak, mint Sólyommal kellett az elöző kabineteknek. Orbán úrnak igaza van. Nem rángathatják mások rajta kivül a kormány kerekét.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 16. Nem kell csodálkozni a KE hivatal hibáin. Csupa “rokony-gyerek” került oda felvételre. Ehhez pedig nem a nyelvismeretre van szükség, hanrm a sürü nyelvcsapások művészetére.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 17. Talán ennyit sem ér a komment!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 18. Nem a szívemcsücske SP, sőt! Akár mennyire is nem szeretem, azért azt be kell vallani, hogy nem az ő feladata lenne egy kinevezési okmány adatanak leegyeztetése. Az viszont az ő feladata lett volna, hogy igényesen kiválogassa munkatársait, hogy olyan stábbal vegye magát körül, akik csak kifogástalan anyagokat tesznek elé aláírásra! Ebből sajnos az látszik, hogy ilyen “profi” az egész közigazgatás. A szakembereket ilyen-olyan indokkal, vagy anélkül elzavarták, a kis rokongyerekek tömkelege és az ismerősretyerutya meg ennyire képes!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 19. Orbán András Lajos

  szendam. Örülök hogy másnak is eszébe jut a szakállas pesti vicc………

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 20. “Az Origó hírportál a Köztársasági Elnöki Hivatalnál szeretett volna érdeklődni arról, ki és mi okozta a hibát, illetve névváltoztatást. A sajtóosztály a jogi osztályhoz irányította munkatársukat, az osztályt azonban egyelőre nem érték el. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtóirodáján későbbre ígértek választ.”
  Moldova György után szabadon: szarnak-bajnak nincs gazdája.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 21. Tetszik a felirat:”Új irány”. Ja! A jó büdös francba, oda!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 22. Már tényleg SAJNÁLOM szegényt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 23. miezittenkérem?

  “hogy a f.szba kaptunk egy ekkora senkit”, hogy a klasszikust idézzem.
  http://www.youtube.com/watch?v=jjxbjysXUV0

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 24. Shit úr! Ez már nagy shit!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 25. #
  bumburi
  Ne sajnáld a Magyar Köztársaságot, mert olyan már nincs!
  Megszüntették.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 26. frimmer
  Azért a nemzeti hitvallásban még szerepel.Míg meg nem változtatják azt is valami sarkalatossal…Mindenesetre nekem Köztársaság marad,és szerintem sokunknak!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos