Ronai and Ronai
AMERIKAI

Havonta 100 ezer szavazót veszített a kormány 2011. május 4. szerda 21:00 Forrás: MTI

 • Hozzászólások(12)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Havonta 100 ezer szavazót veszített a kormány

Budapest – Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországon a demokratikus ellenzék széles koalíciójának létrehozására van szükség, amely nyugatos polgári alternatívát kínálva belátható időn belül le tudja győzni az “önkény orbáni rendszerét”.

“A mai kormányzópártnak 2,3 millió szavazója van. Az elmúlt hónapokban havonta veszített 100 ezer szavazót, és még el sem kezdődött a Széll Kálmán-tervnek csúfolt Orbán-csomag végrehajtása. Ennek ellenére nem tartozom azok közé, akik azt gondolják, nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy a kiábrándultak jöjjenek hozzánk. Dolgozni kell, hogy a demokratikus ellenzék koalíciója választható legyen a mostani kormányban csalódottak számára” – mondta a volt miniszterelnök szerdán Pécsen, a “Merre tovább Magyarország, merre tovább baloldal?” című előadását megelőző sajtótájékoztatón.

Megjegyezte: a folyamat még az elején tart, mozgolódnak a civilek, változások elé néz az MSZP, és csodálkozna, ha “semmilyen apró történés nem jellemezné” az LMP-t a következő három évben. Az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának vezetőjeként is tevékenykedő politikus úgy vélte, hogy Magyarországon új helyen alakult ki politikai törésvonal: azok között, akik hisznek az 1989-es alkotmányosság, jogállamiság szellemében, és azok között, akik a 2011-es alkotmányosság talaján állnak. Megítélése szerint utóbbiak  szakítottak az 1989-es köztársasággal. “Nekünk az a dolgunk, hogy újraszervezzük a demokratikus ellenzéket a 89′-es alkotmányosság talaján. Ehhez kívánjuk igazítani a baloldal legnagyobb pártjának működését” – mondta.

Gyurcsány Ferenc rámutatott: nem titok, új pártot szeretnének formálni a MSZP-ből. Egy erős, demokratikus és erkölcsös pártot. Ezt a célt szolgálja a kedden indult pártszavazási kezdeményezés, melynek érvényessége felől a volt kormányfőnek nincs kétsége.”Mivel a feltett kérdések hosszú sorában széles körű egyetértés van, a pártszavazás új egységet teremt a pártban, a megerősödő belső demokrácia és a makulátlanság erkölcsének új egységét. Ez fontos ahhoz, hogy a folyamat végén egy nagy vonzó pártja legyen a baloldalnak” – közölte. Hozzátette: ha az MSZP-t sikerül átalakítani egy középre nyitott, ugyanakkor baloldaliságát őrző demokrata párttá, az sokakat vonz majd, olyanokat is, akiket ma még nem.

“Lehet, hogy lesz, akiknek az átalakuló szocialista párt nem fog tetszeni, de a többség bizalmát meg fogja szerezni, s a többség olyan irányú átalakulás mellett lesz, amit mi képviselünk, ebben egészen biztos vagyok” – hangsúlyozta. Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP egy polgárias karakterű nyugatos balközép demokrata párt lesz, amely megőrzi a baloldaliságából mindazt, ami időtálló, tiszteletreméltó, polgári karakteréből pedig megerősíti mindazt, amely a 21. századi működéséhez szükséges.

A volt miniszterelnök kérdésre válaszolva újfent megerősítette: nem kíván a szocialista párt elnöke lenni. Ambíciójának azt nevezte, hogy az MSZP fontos szereplő legyen a politikai életben, és felelősséget érez azért, hogy a párt támogatottsága növekedjen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Havonta 100 ezer szavazót veszített a kormány, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(12)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

 1. Akkor nevekkel elő Ferenc! Bajnai, Oszkó, Tétényi? Vagy együtt? Haladni kell, de egy irányba! Ne adj magas labdát ellenfelednek! Már a létünkért, mindennapjainkért, kell küzdeni! Nincs szöszmöszölésre idő! A cél adva van, döntsétek már el ki áll az élre, sürgősen, mert meg kell akadályozni a totális országrombolást!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 2. Nem értem Gyurcsányt! Miért akarja Ő megújítani az MSZP-t, akaratán kívül?Hát nem veszi észre, hogy milyen nagy az ellenállás ezzel a törekvéssel szemben?Azért az már kiderült még a laikusok számára is, hogy Gyurcsányt nem szívesen látnák párton belül vezető pozícióban.Ő azt mondja nem is törekszik erre. Tényleg nem?
  Messziről látszik, hogy ez a megújítási szándék nem lesz sikeres!Váljon már ki, és járjon külön úton! Vagy fél a megmérettetéstől?
  Nincs idő a totojázásra!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (7 szavazatból)
 3. Gyurcsánynak igaza van. Az idő sürget, nem lehet tovább halogatni az MSZP megújítását, vagy egy új párt létrehozását. Jó lenne, ha a megújjulás égető szükségszerűségét a pártvezetés is látná és elfogadná.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 4. Gyurcsánynak akkor kellett volna ilyen okosnak lenni, amikor ő volt a pártelnök-miniszterelnök!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -4 (10 szavazatból)
 5. Emlékeim szerint Gyurcsány Ferenc az MSZP elnöke volt. Miért nem csinált erős pártot az MSZP-ből?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (4 szavazatból)
 6. Husz János Puszita

  Az ellenzék melyik része lenne polgári és nyugatos? Én drukkolok neki.
  Azért nem Efraim, mert az Mszp nem hagyta magát.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 7. Husz János Puszita

  Ebben az országban a szociális demagógia a nyerő, nem a polgári nyugatos értékrend. Sajna. Gyurcsány szélmalomharcot vív.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 8. Na meg ne feledjük a “feledhetetlen” Szdsz.-t sem! Gyurcsány egy országot próbált átalakítani miközben egy rettenetes koalíciós partnerrel és egy borzalmas ellenzékkel is meg kellett küzdenie – nem jutott energiája egy párt átalakításra is. Viszont most az Mszp “osztatlan” figyelmét élvezheti.

  efraim, figyú! Nem kell a jobboldalnak bedőlni! Gyurcsány nem félisten, csak egy ember. Nem hibás mindenért – de nem is tehető mindenért felelőssé.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 9. Husz János Puszita írta: Azért nem Efraim, mert az Mszp nem hagyta magát.

  És most mi változott? Gyurcsány lejáratta és széjjelverte az MSZP-t. Tulajdonképpen regnálása alatt csak a 100 méteres ámokfutást nyerte meg.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 10. Fletót sokan furták az MSZP-ben akkor is, és most is. Ezért nem boldogult.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 11. Orbán András Lajos

  Valóban volt pártelnök, csak a párt mamelukjaival nem tudott mit kezdeni, tulajdonképp Gyurcsány Ferencet a középszer verte meg saját pártjában!!!!!!!!!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 12. No még egyszer, ha nem lett volna világos. Kormányon Gyurcsány HÁROM FRONTOS harcot folytatott (SZDSZ-MSZP-ELLENZÉK) Hitlernek összehasonlíthatatlanul nagyobb lehetőségei voltak és mégis veszített a “csak” kétfrontos harcban.
  MOST viszont az MSZP Gyurcsány “osztatlan” figyelmét “élvezheti” Majd meglátjuk mire jut velük: ha őket sem tudja ráncba szedni, akkor nem sok jó várható tőle a jövőre nézve.
  Egyébként a követekkel való találkozóról készített “önfeljelentéssel” elkezdett egy régi indiai védekezést alkalmazni: Ha támad a tigris – kapaszkodj a farkába!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Folytassa, Lázár! 2011. május 9. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos