Ronai and Ronai
AMERIKAI

Luxusvilla egy társasutazás áráért 2011. május 25. szerda 18:48

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Luxusvilla egy társasutazás áráért

Nyugaton hihetetlenül népszerű és már Magyarországon is egyre elterjedtebb a nyári villa- vagy kulcsosházbérlés. A nyaralás ezen formája csak alig drágább egy hagyományos társasutazásnál, ha pedig nagy társasággal kelünk útra, még olcsóbban is kijöhetünk. Az élmény viszont egyedülálló. Néhány lehetőséget ajánlunk olvasóinknak, honnan érdemes elindulni.

A nyugat-európai országokban reneszánszát éli a nyaralás azon formája, amikor egy család vagy nagyobb baráti társaság akár hosszabb időre is kibérel egy teljes házat, kulcsosházat, tanyát. Az ilyen nyaralás igazán különleges élményt nyújt, ráadásul az ára sem sokkal magasabb egy hagyományos társasutazásénál. Már Magyarországon is akad olyan utazási iroda, amelyik felismerte a villanyaralásokban rejlő lehetőségeket, de nagyobb a választék, ha ellátogatunk az alábbi honlapok egyikére.

Horvátország

Bár elsősorban apartmanokat és szállodákat foglalhatunk a legismertebb horvátországi szállásokat kínáló oldalon, az Adriaticán, a keresési lehetőségek között ott szerepelnek a villák és a privát házak is. Az oldalon isztriai, valamint észak- és dél-dalmáciai villák közül válogathatunk, és van külön kategória a rusztikus épületek és a modern stílusú villák számára. A honlap szerkesztői külön árkategória szerint is megadják a házakat: a legdrágábbak 4 ezer euró fölötti áron foglalhatók, de van 2 ezer euró alatti kategória, és külön jelölik az akciós ajánlatokat is.

A legolcsóbb kategóriában egy négyszemélyes isztriai villa már 34,64 euró/fő/éjszaka áron foglalható a szezontól függően. Az épület ugyan 14 kilométerre van a tengertől, de a kertben úszómedence is található. A foglalás előtt nem árt tudni, hogy a villa árát akkor is ki kell fizetni négy személyre, ha történetesen ketten vagy hárman szeretnék igénybe venni.

Az olasz klasszikus

Olaszországi villákat és farmházakat foglalhatunk a legismertebb, falusi turizmussal foglalkozó olasz oldalon, az Agriturismo.it-n. A házakat többféle rendezési elv szerint is kiválogathatjuk: elsősorban természetesen a régiók szerint választhatunk, de a házak jellege, felszereltsége és nem utolsósorban a rendelkezésre álló anyagiak alapján is szűrhetünk. Ha az első lépésben régiók szerint szűrjük az ajánlatokat, a találatokat már településre lebontva kapjuk meg, és az is látszik, hogy egy-egy faluban hány ház közül lehet válogatni.

A szicíliai Trapani környékén például 17 villa- és farmházat kínál az oldal. Az ajánlatokat böngészve kiderül – és egyébként ez igaz a többi régióra is – hogy ezek a házak inkább a nagy családoknak, baráti társaságoknak ajánlhatók, hiszen nem ritkán 20-24 ágy is található bennük. Ha rákattintunk egy kiválasztott házra, részletes leírást találunk a házról és a környékéről is, valamint fotógaléria és ártáblázat is van, illetve a korábbi bérlők véleményét is elolvashatjuk. A foglaláshoz személyesen kell felvennünk a kapcsolatot a tulajdonossal egy kitöltendő űrlap segítségével. A kisebb, 6-10 fős házakat 100-140 euróért lehet lefoglalni egy éjszakára.

Villák Ausztráliában is

Kezdetben csak európai villák és kulcsosházak közvetítésével foglalkozott az Owndersdirect, de ma már a világ minden táján foglalhatunk házakat az oldalon, Dél-Amerikától Ausztráliáig. Az oldalt természetesen egy horvátországi kiruccanáshoz is igénybe vehetjük, és bár minimális átfedések vannak, az Adriatica ajánlataitól teljesen különböző házak közül válogathatunk itt. Az előző olasz oldalhoz hasonlóan itt is közvetlenül a tulajdonosokkal kell intézni a foglalást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

 1. Sietek, nehogy lekéssek. A füvet jön a kertész nyírni, vagy nekem kell?
  Inklusiv szobalány? :-)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Semjénék pártja gagyog, s ragyog 2013. december 3. kedd

Semjén Zsolt megmondja, hogyan nyaraljunk 2013. október 30. szerda

Horvátország legyen a horvátoké 2013. október 3. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos