Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elsüllyeszthetetlen a Titanic Filmfesztivál 2011. április 8. péntek 8:18 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elsüllyeszthetetlen a Titanic Filmfesztivál

Budapest – Az anyagi nehézségek ellenére is megrendezik a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált. Április 8-a és 16-a között tartják az immár hatodik éve versenyfesztiválként működő programsorozatot. Húsz ország 52 alkotása szerepel majd a kínálatban.

A fesztivált Lisa Cholodenko négy Oscarra jelölt, Golden Globe-díjas filmje, A gyerekek jól vannak nyitja az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmben Annette Bening és Julianne Moore egy leszbikus házaspárt alakít, amelynek tizenéves gyerekei szeretnék megismerni biológiai apjukat. A részletes program megtalálható a fesztivál honlapján, a www.titanicfilmfest.hu oldalon.
________________________________________
A fesztivált sem a főváros, sem a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem támogatja, a korábbi években jelentős támogatást biztosító Magyar Mozgókép Közalapítvány forrásait pedig zárolták, így a Titanic pillanatnyilag a korábbi költségvetés több mint harmadától esik el. Ez komoly dilemma elé állította a szervezőket. Végül úgy döntöttek, hogy alig két héttel a fesztiválkezdet előtt nem lehet lefújni a fesztivált, amelyet több mint fél éves előkészítő munka előzött meg.

Takarékossági okokból a fesztivál két nappal rövidebb lesz: április 8-án indul, és április 16-án ér véget. Jóval kevesebb filmet mutatnak be, és kevesebb lesz a vetítés is, így lesznek alkotások, amelyeket az eddigiektől eltérően a fesztivál ideje alatt csak egyszer láthat a közönség. Minisztériumi támogatás híján a Titanic pillanatnyilag nem tudja felajánlani a fesztivál fődíjával járó tízezer eurós jutalmat sem. Kevesebb lesz a külföldi vendég, kisebb a Titanicon dolgozó stáb és a szerényebb külsőségek mellett kevesebb nyomtatott kiadvány, illetve fizetett hirdetési felület biztosít megjelenési lehetőséget a fesztiválnak.

Mindezek ellenére a fesztivál programjában idén 20 ország 52 alkotása szerepel, köztük több nemzetközi premier, és számos filmet elkísér az alkotója is. Idén is lesznek közönségtalálkozók, Magyarországon csak itt és most látható remek filmek, izgalmas szakmai programok, sőt, éjszakai vetítések és a Titanic történetében először meglepetésfilm is szerepel a fesztivál kínálatában.

A részletes program megtalálható a fesztivál honlapján, a www.titanicfilmfest.hu oldalon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos