Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sokan hagyták el a Fideszt, de nem elegen 2011. április 11. hétfő 19:51 Forrás: Inforádió

 • Hozzászólások(20)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Sokan hagyták el a Fideszt, de nem elegen

Budapest – A korábbi tapasztalatokhoz képest később kezdődött el a vezető kormánypárt, a Fidesz támogatottságának a csökkenése – mondta az InfoRádiónak a Szonda-Ipsos véleménykutatási igazgatója egy évvel a parlamenti választások első fordulója után.

Mintegy félmillió választópolgárral kevesebb van a Fidesz mellett, mint amennyien szavaztak a pártra az egy évvel ezelőtti parlamenti választáson. A Szonda-Ipsos  véleménykutatási igazgatója szerint nagy utat tett meg ideáig a Fidesz: a támogatottsága a választáson elért 2,7 millióról három millió fölé ment, mert a szavazást követő néhány hónapban sokan sodródtak a párthoz.

Závecz Tibor kiemelte, hogy a kormánypárt meglehetősen jól tartotta magát, mert csak 2011 első hónapjaiban kezdődött el a lefelé tartó trend. Ritka az, amikor a kormánypárt háromnegyed évig tartja a választáson megszerzett szavazótáborát, mivel általában sokkal korábban kezdődik a visszaesés. Még 1998-ban is hamarabb kezdődött el a szavazók elpártolása a Fidesztől – emlékeztetett a szakember.

Hangsúlyozta, hogy eddig egyik ellenzéki párt sem profitált a Fidesz visszaeséséből. Závecz Tibor szerint az MSZP stagnál, az LMP a bejutási küszöb körül van, a Jobbik pedig hullámzik: az ősszel gyenge pillanatokat élt át a párt, de idén fokról fokra gyarapítja táborát, viszont így is csak közelíti azt a támogatottságot, amelyet a parlamenti választáson elért.

Nem az a kérdés tehát, hogy az ellenzéki pártok meg tudják-e haladni a megszerzett támogatottsági szintjüket, hanem az, hogy a hullámvölgybe kerülésüket kompenzálni tudják-e az új szavazókkal. A válasz eddig az, hogy nem képesek magukhoz gyűjteni a kormánypárttól távozó szavazókat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Sokan hagyták el a Fideszt, de nem elegen, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , ,

 • Hozzászólások(20)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

 1. Egen, a kezdet vége vagy a vég kezdete? Nem elég hogy ki szeretnek a fityiszből de kezdetnek elég. Viszont ideje lenne az alternatíva állításának.
  Az mszp nem képes meg ujjul ni,s az sem lenne célra vezető ha úgy akarnák meg oldani hogy nevet váltanak. A mellékelt példa mutatja az a vég. Idő nincs egy “szűz” párt létre hozására,tehát csak is az látszik eredményes megoldásnak ha egy platform egy oldal ág,egy tagozat erős embere mögött sorakoznak fel a demokrácia hívei.
  A cél vissza állítani a törvényességet szó szerint a Köztársaságot. Ezt akár civil mozgalmak,polgári össze fogással tehát ha van ilyen “politikus mentesen” is ki vívhatják. S ha ez megtörtént és csak is akkor egy szakértői kormányt létre hozni ,akik nem hatalmi Harcokkal nem politikai töke csinálással és nem is lopással töltik ki idejüket.
  Csak is a károk fel számolásával és a gazdasági egyensúly létrehozásával foglalkoznak és csak erre is kapnak fel hatalmazást. Ki indulási alapnak egy Bajnai Gordon fél le szakértői gárdára gondolok. Mert most már egyre több “Kiss macskának” nyílik a szeme s be látják hogy a fidesz minden maszatolása ellenére tény hogy annak az alig több mint egy év stabilizációs programjának köszönhettük hogy nem kerültünk padlóra. Ha lett volna még 2-3 éve Bajnainak s nem jön ez a csürhe most nem itt tartunk. Amit Gordon és a stábja rendezett a mi verejtékünk s áldozat hozatalunk árán azt a fityisz arra használta hogy saját magát fényezze belőle,s sikerült kevesebb mint 3-4 hónap alatt el kótyavetyélnie.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 2. A csodavárás ami megtartotta idáig úgy ahogy a Fidesz szavazókat a pártjuk mellett. Azonban a Fidesz körül folyamatosan kibontakozó problémák, továbbá az egyre kevésbé vállalható, a társadalom nagy részét csalódottsággal eltöltő intézkedéseik megteszik a hatásukat. Egyre többek szeme nyílik ki és jönnek rá, hogy nem erre szavaztak. Az egész folyamat egy illegitim alkotmányozásban csúcsosodik ki, amely nemzetközi szinten is egyre nagyobb visszatetszést kelt.
  A Fidesz egy olyan 2/3 nevében kíván alkotmányozni, ami már egy ideje nem áll a háta mögött! Ennek ékes bizonyítéka volt a kérdőív is, amit alig 900.000-n küldtek vissza a 8.000.000-ból, ez a saját szavazóik 1/3 részének felel meg, de akkor már a teljes visszaküldött kérdőív mennyiséget támogatóik által küldöttnek tekintjük, ami nyilván nem így volt a valóságban. Az elpártolt szavazók pedig tanácstalanok, mivel az ellenzék berkein belül egyenlőre még nincs egy meghatározó erő, amire nyugodt szívvel rábízhatnák a sorsukat.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 3. Pedig az MSZP nyolc év alatt kevesebb kárt csinált mint a mostaniak 1 év alatt.
  Nem értem az embereket…hát nem látják hogy az a párt aki most betart nekik, alázta le folyamatosan az MSZP.-t ?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (19 szavazatból)
 4. ‎3. fázis a “felismerés” Minden ember számára egyértelmüvé válik ki is rejtőzik a narancs kosztüm mögött,másrészröl a király fel ismeri HATALMÁT fent tartani már nem tudja a “demokrácia” illetve a “törvényesség” diszletei között!

  Most itt tartunk. S remélhetöleg rá eszmélnek hogy a “nemzeti handa anda rongy rázás” mögött a nagy nulla és semmi más nem huzodik meg. Orbán nem azért nem ossztotta meg a választások elött (s után sem) a “programját” (azért nem annak részleteit mert ami nincs annak olyanja sincs) mert nem volt mit és nem azért mert ő birtokában volt -van a tudásnak a “tutinak”.
  A válastások előtt az volt a lozung-bolond leszek el árulni ,válaszatok meg s csodát mutatok nektek!!!! Hát az előbi be következett,hát hol a csoda??
  Tán nem az hogy “nemzetiek” lettünk??

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 5. A FIDESZ még sorra nyeri az időközi önkormányzati választásokat. A jobboldali túlsúllyal is terhelt, gyenge ellenzéki kommunikáció nem teszi vonzóvá egyik ellenzéki pártot sem. Az állami és önkormányzati szektor alkalmazottainak többsége fél, emiatt sosem fogja nyiltan kimondani a kormánypártokban való csalódását.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 6. Sly! Nagyon igazad van, szerintem már létezik egy ilyen platform, nem véletlen engedélyezte a létrejöttét a választmány.Sajnos elég idős vagyok, de a l6.-i tüntetésre kimegyek, kezdek rájönni a mondás igazságára, gyáva népnek nincs hazája!!!!!!!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 7. nagyosz
  Ezzel én is csak egyet érteni tudok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!!
  Mozdulni kell végre,az alap meg van civil oldalon. Létre jöttek a rezsim szemében leg félelmetesebb “fegyverek” ; szabad gondolat mühelyek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 8. Kedves Kármán Ferenc,

  szerintem nagyon jól látod: a csodavárás volt a kulcs a fidesz-táborban. Most ezért kell a vallás erőltetése, mer be kell adniuk a népnek, hogy nem elég erős a hitük, mert hinni mernek a szemüknek. Meg a korgó gyomruknak. Majd ők megmondják kiben s hogyan kell hinni!
  De a csoda várása nem elég erős kohéziós erő, kell egy ellenségkép is, mert annál erősebben semmi nem fogja össze őket.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 9. Nagy tévedés hogy a fidesznek nem volt programja. De volt.Méghozzá arra az esetre ha meglesz a 2/3 .Ez meg is lett,igy elkezdhették a demokrácia szétverését,és hatalmi rendszerük kiépitését.Ez volt a program és semmi más.És jól titkolni hogy a király meztelen. Szegény Magyarok a neheze még csak most jön.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 10. Hanna ott a pont.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 11. A fityiszben már, a maszopban még nem bíznak.
  marad a Jobbik és az LMP.
  Az egyik kutya, a másik eb… nem más, mint egy pótmegoldás.
  :-(
  Gyurcsánynak (tetszik-e vagy sem) de lépnie kellene !!! Minél hamarabb, annál jobb. Kit érdekel a maszop konferencia? Úgysem várható attól semmi érdemi eredmény! Megint egyszerre fognak fújni hideget és meleget. A szokásos fél meg negyed százalékos látszat intézkedésekben fognak gondolkozni, amivel megint úgy tesznek, mintha csinálnának valamit és jól besöprik a problémát a szőnyeg alá. Sajnos túl sok benne a visszahúzó erő, a tehetségtelen megélhetési politikus, aparatcsik és kevés a bátor, az ország érdekeit szem előtt tartó politikus. Azt a bagázst belülről sajnos (bármennyire is elegáns, úri megoldás lenne) nem lehet megreformálni.
  Ezért aztán ha késlekedik Gurcsány, akkor akaratlanul is a Jobbik malmára hajtja a vizet.
  Feri, ébresztő!
  Fogj össze az olyan tiszta szívű emberekkel, mint Tihanyi Éva esztergomi, Czeglédi Csaba soproni (al)polgármesterek! Végy magad mellé olyan szakembereket, mint pl. Bajnay Gordon, Bokros Lajos, Surányi György, Balázs Péter, és törj be végre Dévénynél új időknek új dalával, kérlek!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 12. Amúgy a Szonda-Ipsos közvéleménykutatását is kozmetikázottnak érzem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 13. Gugyerák a polgármester asszony nem Tihanyi, hanem Tétényi, ráadásul nem túlságosan baloldali. Sőt. Viszont ha így folytatja, az élére állhat egy középjobb normális pártnak.Például, ha felveszi a kapcsolatot a hasonló irányultságú Seres Mária-féle párttal. Ami iszonyatosan hiányzik az országban – az egy tisztességes jobbközép konzervatív párt! Az más kérdés, hogy Gyurcsány a DeKo-val szabad vegyértéket létesített az ilyen pártokkal való választási szövetségnek.
  Tétényi ezért is jó példa (meg a mostani zuglói választás) HA NEM JÖN LÉTRE LEGALÁBB VÁLASZTÁSI KOALÍCIÓ – ESÉLYE SINCS AZ ELLENZÉKNEK. Esztergomban is csak azért győzhetett korábban a fidesz, mert az ellenzék csak Tétényit támogatta egységesen – a körzetekben meg egymás hatását gyöngítették.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 14. Na, akkor jöhet végre a Jedi Tanács, hogy elkergesse Palpatine szenátort, és visszaállítsa a Köztársaságot.
  Legyen velük az Erő! Mindig…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 15. Kell valaki, aki egyensúlyt hoz az Erőbe. Egy olyan aki egykor átállt a sötét oldalra, és most megjött az esze ;)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 16. http://www.indavideo.hu/video/OrbanPalpatine

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 17. Azért orbán taktikája is benne van abban. hogy oly sokáig képes volt a kómában tartani a zembereket. Tanult ő is 2002-ből. Ezért nem mondott el semmit abból, hogy mit fog csinálni. Pontosan tudta, hogy ő tisztességes vitában ő nem nyerhet.
  Ha bármilyen vitába belement volna, soha nincs meg neki a kétharmada. Mert azért annyi birka még a mi országunkban sincs az összlétszámhoz képest.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 18. Na igen…Vitya vitát még nem nyert…legalább is nem emlékszem ilyenre.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 19. Hehe .I.Viktor nem tudja nem érzi zsigereiben hogy azzal hogy a “Köztársaságra” tört aláirta a bucsu levelüket!!! Nem érzi nem tudja mert neki az hogy A Magyar Köztársaság nem jelent semmit!! Az üzenet értékét pedig mindenki vette hogy “le butittota” az ország nevét s vele rejtve államformáját. Bár úgy tudnék sport fogadásban vagy lottoban orákulum lenni mint ahogy ennek a zseb Ducsénak láttam előre szinte minden huzását.
  S remélem jol látom a folytatást is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 20. Gugyerák!A stílusod egy kicsit ráspolyos, de a gondolatoddal egyetértek. Annyiban vitatkoznék veled, hogy szövetségesek nélkül nem szabad GYF-nek elindulnia. Ha jól emlékszem, korábban az volt az egyik fő hibája, hogy olyan előre rohanós tábornok volt, és így a sajátjai fenékbe lőtték (elölről mag a Fidesz sorozta). Néha ugyan mondták, hogy bocs főnök, de ez már nem segített rajta. Érett, türelmes, konszenzusos politizálással, szövetségesekkel körülvéve tarolhat. Azt gondolom, hogy ezt ő is tudja és megpróbál így cselekedni. Az iramot azért fokozhatná.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Berágott a Fidesz-frakció Gyurcsányra 2011. április 13. szerda

Nem rágalmazás nácinak nevezni a Jobbikot 2011. április 12. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos