Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ország a lejtőn – arccal a Rajk-per felé 2011. április 29. péntek 7:03 | Tardos János

 • Hozzászólások(11)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Ország a lejtőn – arccal a Rajk-per felé

Hallom ma reggel a rádióban, bár csak félálomban, mert erre ébredtem ugyanis, hogy a kormány vagy mi kivizsgálja, kik álltak a gyöngyöspatai események mögött, melyik idegen titkosszolgálatnak állt érdekében Magyarország lejáratása, és miféle nemzetközi összeesküvés és ahhoz kapcsolódó hazaárulás vezetett a romák úgynevezett „kimenekítéséhez”.

Azt nem mondom, hogy déja vu érzés kerített hatalmába a kora reggeli nemzeti hírek hallatán, hiszen a Sztálinon és nyomában Rákosin elhatalmasodó paranoia, vagyis üldözési mánia idején még nem éltem, de olvasmányélményeim azért megelevenedhettek. Már csak azért is, mert az LMP tavalyi bőkezű amerikai támogatójának vezetékneve pechére ugyanúgy Field, mint a Rajk-per talán legjelentősebb mellékszereplőjéé, akivel egy időben az ÁVO börtönében tartózkodtak Schiffer felmenői is. Nomen est omen. (Ja, hogy apám is ült? Nyugi, csak később, a forradalom után.)

Persze Rákosi cseppet sem őrült meg, és Sztálin paranoiája is csak ugyanolyan volt, mint Hitleré, s azóta is minden diktátoré Fidel Castrótól kezdve a derék Chávezig. Vagyis ez nem klinikai, hanem politikai betegség, amely sajnálatos velejárója az egyébként talán felhőtlenül élvezhető diktatúráknak.

Az összeesküvés-elmélet tehát éppen olyan elengedhetetlen kelléke az önkényuralmi rendszernek, mint a sajtószabadság eltiprása vagy a szakszervezetek gleichschaltolása, a tömegek közé lövetés (nem volt, hanem lesz), a törvényen kívül álló rohamcsapatok, a szavazógéppé züllesztett törvényhozói, valamint a korrumpált és állandó rettegésben tartott végrehajtói hatalom, akárcsak a kézivezérelt igazságszolgáltatás, teljesen függetlenül a diktátor és udvari bolondjai valóságos elmeállapotától.

Hanem Orbán Viktor egészségi állapotáért mégis aggódnunk kell. Ő amolyan mániás-depressziós, vannak még világos pillanatai, ilyenkor lecserélteti magát a 79. percben, mondván, most már a fiatalok is focizzanak egy kicsit. Feltűri a nadrágja szárát, leáll dekázni és fejelgetni egy fiatal sráccal a Parlament előtt, még akkor is, ha lerontja az összképet egy seggnyaló kamera véletlen jelenléte. Hámé, ott volt, azért elég jól elfértünk tőle, ráadásul az operatőr kedvesen visszarugdosta az elgurult labdát is.

Apropó elgurult: hallom, hogy a kormány, esetleg személyesen Orbán Viktor azt is ellenőrizni kívánja, hogy mindenki szépen beveszi-e a gyógyszerét és mos-e fogat-lábat lefekvés előtt. S hogy ingünk nyaka nem koszos-e, mikor a jövőbe vetett bizakodó tekintettel kilépünk csinos portánk zöldre festett kapuján, hogy onnan már mobiltelefonunk segítségével legyünk követhetők és lehallgathatók egész nap, míg este fásultan meg nem térünk hajlékunkba.

Ez a mindenre kiterjedő gondoskodás sajnos egyelőre nem terjed ki a havi fizetésünk megfelelően magas mértékére, de mindez megváltozik majd, mihelyt megfelelő mennyiségben a felszínre kerül a kőolaj az Alföld vadul kavargó homokja, vagy a lágy zalai dombok alól. És ha ez mégsem következne be záros határidőn belül, még mindig meg lehet rendezni a második MAORT-pert. (Erre már kevesebben emlékeznek: a MAORT a ma részben orosz kézben lévő MOL, részben akkor amerikai tulajdonban álló elődje volt. Persze az amerikai részt államosították. Persze az orosz részt sem fogják hagyni érvényesülni.)

Ja és még egy dolog: nem ártana, ha a Fidesz-KDNP-ben önvizsgálatot tartanának a másodvonalbeli vezetők, különösen az átlagnál valamivel népszerűbbek. Ne ringassák magukat abba a hamis illúzióba, hogy nem lesz második Nagy Imre-per. Közvetlenül a szociáldemokrata árulók és a jobbikos társutasok kirakatpere után ugyanis rájuk kerül majd a sor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 22 szavazatból)
Ország a lejtőn – arccal a Rajk-per felé, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(11)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

 1. Magyarország , Európa csodája…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 2. Különben meg lehet ebben valami , a Kormánybohóc napok óta az elmúlt nyolc év ” politikai bűneinek ” a kivizsgálására célozgat.
  ( Mint tudjuk , politikai bűnök nemléteznek. Legalábbis egy demokráciában.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 3. A régiek emlékeznek a Lenin képek helyére? Na ide kell kifüggeszti a NAGYVEZÉR képeit! Elhaladva előtte kötelező lesz, főhajtással tiszteletünket kifejezni!
  Biztos, Brüsszelbe a Néppárt is keresi a helyet!
  Sokba fog ez kerülni Magyarországnak, hogy e szégyenfoltot letörüljük magunkról!
  MIELŐBB!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 4. Emlékeznek még a Lenin képek helyére a falon? Na ide kell kitenne a NAGYVEZÍR képeit is! Elhaladva előtte, főhajtással kell majd tisztelegni! Brüsszelbe, a Néppárt is biztos keresi a helyet!
  Sokba fog ez kerülni Magyarországnak, hogy e szégyent lemossuk magunkról!
  MIELŐBB!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 5. Úgy tudom, hogy Amerikában is kint van a mindenkori elnök képe a közintézmények falán, és a zászlót is büszkén kirakják. Azt hiszem ezzel önmagában nem lenne nagy baj, bár nálunk más íze van ennek a szokásnak.
  Itt, ha valaki hazafi, akkor azt sokan sokféleképpen ítélik meg, köszönhető a megosztó politikának. Szomorú, amikor a kokárdát nem meri kitenni az ember a kabátja hajtókájára, vagy egy-egy ünnepen a zászló is a padláson marad!
  Ha kint lesz a nagyvezír képe, akkor mindenki érzelmének megfelelően, vagy fejet hajt, vagy köp egyet.
  Az, hogy ez hová vezet, és milyen megtorlásokba fog torkolni, még nem tudjuk, de a félelem jogos.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (9 szavazatból)
 6. Mi jöhet még? Jövőhéten az UFÓ-k támadnak meg a kis hős magyarországot!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 7. Az utolsó bekezdés igen megfontolandó! Sokan hiszik azt, hogy ez velük nem történhet meg. Abba ringatják magukat, hogy valóban, ezt megelőzően így volt a diktatúrákban, de most demokrácia van, csak kicsit hasonlítanak az események a diktatúrákban történtekre. Amikor a bíróság előtt hallgatják a vádat a békatalpas ügynökökről, és az ürgebőrbe varrt üzenetekről, akkor már késő lesz rájönni, hogy ez is diktatúra a javából.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 8. A köpőkádat a kép alá tegyétek.! Azt, azt a nagyobbik kádat ! :-)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 9. “…annyira fanatikusan hitt a jövőben, a saját jövőjében, hogy a múltat kis híján végképp eltörölte, legalábbis azt gondolta, még erre is képes; ezért voltak … biztosak abban, hogy minden bűnre … bocsánatot nyernek a felejtés által – fejtette ki, hangsúlyozva, hogy csak egy valami akadályozta meg őket ebben a szándékukban, mégpedig “az ember”; “az ember, akit porszemként félresöpörtek az útjukból, az ember, akit a kommunizmus legkevésbé sem tisztelt, és akit a legkevesebbre sem tartott”.

  Tudjátok ki mondta? S miről beszélt? Kísérteties, nemde?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 10. Fideszes fiúk….Rákosi unokák, mondta Kosáry Domokos kb. 10 éve.Nem tévedett és nem túlzott.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 11. Teljesen egyetértek. Szomorúan tapasztalom én is, hogy újra átéli a magyar társadalom azt, amit az ötvenes években, majd a valós 56-os forradalom után átélt. Igaz egyelőre puha (soft) kivitelben. Úgy gondolom azonban, hogy a sarkalatos törvények össze (tákolása) kovácsolása során ez még keményedni fog.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A postás kétszer csenget 2011. május 2. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos