Ronai and Ronai
AMERIKAI

AN-olvasók: Nem lesz legitim az új alkotmány 2011. április 12. kedd 5:21 | AN

 • Hozzászólások(25)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
AN-olvasók: Nem lesz legitim az új alkotmány

New York - Az Amerikai Népszava olvasói egyöntetűen nemleges választ adtak a kérdésünkre, miszerint “Legitim lesz-e az új alkotmány vagy nem?”

A pont egy hete, április ötödikén feltett kérdésre a válaszadók 91%-a voksolt nemmel és csak 9%-a igennel.

A kérdésre összesen 1114-en válaszoltak, közülük 1019 úgy tartotta, törvényellenes lesz az új alkotmány, annak legitim volta mellett pedig csupán 95 ember voksolt.

Eheti kérdésünk így szól:

[poll id="14"]

E heti kérdésünk így szól:

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
AN-olvasók: Nem lesz legitim az új alkotmány, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

 • Hozzászólások(25)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

 1. az a baj, hogy mi nem az ország reprezentatív mintája vagyunk, még akkor is, ha megpróbálunk tárgyilagosak lenni. Ez nem, hogy nem minden magyarországi véleményre igaz, de ez a szignifikáns kisebbség

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 2. Jobboldali barátaink még nem vették észre, hogy őket, a családjukat ugyanúgy fogja érinteni, súlytani, mint engem, aki egy balliberális bolsevik őskövület vagyok. Szerintük :D

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (15 szavazatból)
 3. Talán itt egy reprezentatív minta sem számít. indifferens, hogy mi az ország valódi véleménye, ha van, egyáltalán. Nekem az az érzésem, hogy a többségnek mindegy. Én a választások előtt eljöttem Magyarországról. És valahogy nem akaródzik visszamenni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 4. Jó tudni, hogy ilyen vélemények is vannak, az itt olvasottak megerősítik a hitünket, hogy tán nem bennünk van a hiba, de ha tárgyyilaagosan próbáljuk értékelni a helyzetet, akkor be kell lássuk, hogy sajnos ennek a fórumnak az olvasói, hozzászólói nem tükrözik az ország lakosságának valós összetételét, annak vélekedését. Ide nyilvánvalóan a magyarországi (esetleg külhoni) szabadelvű, legalább balközép beállítottságú értelmiség tagjai látogatnak el, és adnak hangot egyértelmű nemtetszésünknek. Ez nyilvánvalóan kitűnik a hozzászólások nyelvezetéből, információ tartalmából, hivatkozásaiból, tán még a hangneméből is. (Bár gyakran elkap bennünket a gépszíj.)
  Ettől azonban az ország még mindig kábulatban fetrengő, avagy a szemének hinni még mindig nem merő fülkeforradalmárok vannak többen és ennek a múltba bepárásodott szemmel visszarévedő, árvalányhajas, urambátyám mélymagyarok még többségben vannak…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 5. A hét évig-et nyomtam meg, de szerintem 5 évig.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 6. Hanna,
  Az attól függ, hogy lesznek-e előrehozott választások. Félek tőle, hogy a következő választások után (normál esetben 3 év múlva) a jelenlegi ellenzéknek nem lesz meg a szükséges 2/3-a az alkotmány módosításához.
  Ellenben felvetődött bennem egy érdekes jogi kérdés. Van-e arra lehetőség, hogy egy későbbi kormány hatályon kívül helyezi a fidesz alkotmányt, és a gyorsaság jegyében a jelenlegi Alkotmányt teszi érvényessé ismét?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 7. Valaki magyarázza már meg, hogy amennyiben mégis leváltható lenne a következő alkalommal orbán (amiben nem hiszek, mert inkább rendkívüli állapotot hirdet leválthatóság helyett), miért lenne kötelessége a következő kormánynak kőbe vésett előírásokként kezelni az összes orbán-tákolmányt?!
  Ha orbánék kisebbségbe kerülnek, akkor ismét lángba borítják az országot, amiért nem az ő ökörködésüknek a hozadéka szerint él a következő kormány?
  Lenne mégegyszer annyira birka a nép, hogy elhinné a többség, amit orbán óbégat majd? Vagy a kólföld kényszerítene bennünket tiszteletben tartani azt, ami ellen ők is ágálnak most?
  Arra hivatkoznának, hogy a következők nem tartják be azt az “alkotmányt”, ami miatt éppen orbánt leváltja a nép?
  Nem írhatnának ki azonnal népszavazást a következők, ami az összes orbán-rémtettet eltörölné? Vagy akiket a fidesz most olyan posztra ültet, azok polgári engedetlenségként nem hajtanák végre az új kormány utasításait?
  Szóval homályosítson fel valaki…
  Köszike!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 8. Szerintem, ha lemondatnák, akkor minden törvényét és határozatát semmisnek kell nyilvánítani. Mint az alkotmányossággal,jogelvekkel és a demokráciával összhangban nem álló intézkedéseket. És ennyi. Nem kell hozzá 2/3. A kőbevésett embereket le kell váltani, minthogy kinevezésük sem volt demokratikus. Médiatörvényt, az új tákolmányt is semmissé nyilvánítani. Új, demokratikus médiahatóságot felállítani.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 9. Kedves Tibor,

  józan ésszel számolva évtizedekig hatalmon lennének, ebben is osztom Bartus Laci véleményét. Nem az előrehozott választások fognak nekünk segíteni. Ha lesznek egyáltalán előrehozott választások, az Patyomkin-választás lesz, színház, hazugság, a totális megtévesztés jegyében.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 10. Nem lesz itt 2014, sem 2018….naiv aki ebben hisz…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 11. Kedves Hanna,
  Milyen egyformán látjuk (sajnos!).

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 12. A baj az, hogy az ellenzék az un. sarkalatos törvények megvitatásába “be fog menni” és ezzel besétál abba az “utcába”, ahol utólag legalizálják a találóan Grundgesetz-nek nevezett Fidesz pártalkotmányt. Ennél már csak az anagyobb baj -szerintem-, hogy az “urakat” csak vasvillával lehet majd elzavarni. És ez már előreláthatóan katasztrófa lenne, ugyanis abban a vezérnek igaza van, hogy “nem lesz itt kétharmad sokáig”. Így aztán nem nagyon marad más mint a “vasvilla”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 13. Majd amikor teljesen kizsigerelik az országot és nyomorba döntik a néppet,akkor
  jönnek rá az emberek nincs más megoldás mint elzavarni ezt a rablóbandát.
  Magyarok Pató Pál módjára mindég akkor akarnak változtatni amikor már nagyon nagy a baj, nem ismerik fel idöben semminek a veszélyét.
  Következő választást megnyerni akaró pártnak ki kell jelenteni,hogy visszaállítja a
  2010 előtti állapotokat,kirúgja a Fidesz által mindenhova behelyezett pártkatonákat
  mert ha nem ezt teszi azok lehgetetlenné teszik a kormányzást ugyanúgy mint
  a korábban beépített főtiszviselői gárda,főügyész,bankelnök stb.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 14. Csak ismétlem magam: a Führer politikai ámokfutása év végére államcsődbe viszi az országot.
  Onnantól a demokrácia visszaállítása egyszerűen népakarat lesz. Egyetlen tollvonással, ahogy valaki már megfogalmazta egy hasonló cikk kapcsán.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 15. Épp ezért az egy évre szavaztam. :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 16. Én az 1 hétre. Bár…sajnos meglesz az az egy év :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 17. A minta természetesen nem reprezentatív, de ennek ellenére az biztos, hogy Orbán Viktor uralma és Alaptörvénye nem lesz örök életű.
  A FIDESZ politikus 2/3-os hatalma a Hatályos Magyar Alkotmány-ból ered.
  A jelenlegi törvényhozók az orbán-alaptörvény megszavazásával megszegik képviselői esküjüket, ezért az művök nem lehet legitim.
  De nem lehet legitim azért sem, mert alkotói egy párt világnézetét, társadalom-felfogását, gazdaságpolitikáját, erkölcsi elveit akarja rákényszeríteni az egész társadalomra, ami demokratikus államokban nem elfogadható.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 18. Kedves Gugyerák! Ma valahogy mindig összeakadunk, de nem baj.” Ide nyilvánvalóan a magyarországi (esetleg külhoni) szabadelvű, legalább balközép beállítottságú értelmiség tagjai látogatnak el, és adnak hangot egyértelmű nemtetszésünknek. Ez nyilvánvalóan kitűnik a hozzászólások nyelvezetéből, információ tartalmából, hivatkozásaiból, tán még a hangneméből is. ” KÖSZ, ez jól esett!
  Az új alkotmányról pedig az a véleményem, hogy az tényleg jó lesz. Igen, egy fajtiszta kutyatenyészet számára. Egy sokszínű nemzetnek szóba sem jöhet.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 19. Ja és hajrá Magyar Köztársaság!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 20. Abban hiszek hogy meg sem születik, de ha mégis, egy hétre szavaztam!
  csak január 01. után lesz hatályos.
  Tudom én vagyok a “legnaivabb!”
  De a hitemet el nem adom!
  Dávid a nagy Király addig imádkozott, hitt és harcolt amíg élt Bethsabe gyermeke!
  Ha kigúnyoltok sem adom fel, kitartok mint Dávid tette!
  Gondolom többen vannak akik ismerik a történetet!

  A hitet és kitartást akarom erősíteni!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 21. Én abban hiszek hogy három év elég lessz arra hogy mindenkinek ( vagy majdnem mindenkinek ) kialakuljon az egyéni helyes véleménye.
  Ha az ország normálisabbjai megtudnak egyezni akárcsak egy hétre, háromnegyedes többséggel felszámolhatják ezt az őrületet.
  ( Aztán kezdhetik előlről minden )

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 22. Tisztelt kommentelők
  Nem a fuj alkotmányal van probléma ,hanem az emberekkel. Mert ha január 1-g nnemtőrőltetik el utána minden ellene való fellépés az” aLKOTMÁNYOS” rend megdőntésének számit és az megtorlandó,Itt nincs Viktatura.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 23. Magyar emberek!
  Ezt a bandát el kell söpörni!
  NE LEGYÜNK BIRKÁK !!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 24. Ahogy Farkasházy is mondta: vigyázzunk a Köztársaságra!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 25. A Magyar Köztársaság a nyomor,elnyomottság,megalázottság országa lesz ténykedésük nyomán

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Már az MTI sem fotózhatja Orbánt 2014. április 6. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos