Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Nézőpontnál jól, a Tárkinál ramatyul áll a Fidesz 2011. március 23. szerda 17:06

 • Hozzászólások(21)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A Nézőpont intézet szerint nem csökkent a Fidesz támogatottsága, azonban a Tárki más következtetésre jut: a felmérésük azt mutatja, hogy harmadával csökkent a Fideszre szavazók tábora.

A Nézőpont intézet szerint „lassan fél éve nem változik érdemben a nagyobb parlamenti pártok támogatottsága”. Október óta egyedül a Lehet Más a Politika tudta valamelyest növelni népszerűségét – áll a felmérésben.

„A kormánypártokkal az összes megkérdezett 48 százaléka, az MSZP-vel 12 százaléka, a Jobbikkal és az LMP-vel pedig 7 és 6 százaléka szimpatizál” – írja a Nézőpont.

A potenciális szavazók körében 57 százalékos támogatottságot mért a Nézőpont a Fidesz tekintetében, mely támogatottsági arány 56-57 százalék között mozog hónapok óta.

A Tárki 1000 fő megkérdezésén alapuló felmérése azt mutatja, hogy a felnőtt lakosság körében a februári 37 százalékról 30 százalékra csökkent a kormánypártok támogatottsága. Az MSZP támogatottsága 11 százalékon áll.

A bizonytalanok (és nem válaszolók) aránya emelkedett: a februári 38 százalékról egy hónap alatt 45 százalékra.

Jelentős változás történt a pártválasztók körében: a kormánypártok támogatottsága a februári 61 százalékról márciusra 55 százalékra csökkent, az MSZP támogatottsága 18 százalékról 21 százalékra változott.

Ha a 2010 decembere óta tartó időszak változásait összegezzük, akkor azt találjuk, hogy a Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes népességen belül (43-ről 30 százalékra) és a pártválasztókon belül pedig (68-ről 55 százalékra) egyaránt 13 százalékponttal csökkent.

A Nézőpont arra a következtetésre jut, hogy “miközben a politikai erők támogatottsága az önkormányzati választások előtti szinten látszik stabilizálódni, a kormányoldal kohézióját biztosító miniszterelnök megítélése romlott a Fidesz- szimpatizánsok körében”.

“A kormány megalakulása utáni 84 százalékról októberre 92 százalékra nőtt saját táborában a miniszterelnöki munka pozitív megítélése, legfrissebb kutatásunkban viszont a kormánypártok szimpatizánsainak „mindössze” 78 százaléka vallotta magát elégedettnek. Ez a csekély mértékű csökkenés hosszabb távon a kormánypártok támogatottságának visszaesését is eredményezheti” – áll az elemzésben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)

Címkék:, ,

 • Hozzászólások(21)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

 1. Sajátos nézőpont.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 2. A propagandagépezet felmérői úgyis a töretlen támogatottságot fogják hirdetni.
  Emlékszem én a Kádár rendszerben folyó választásokra. A választó polgárok 98,2%-a megjelent a szavazáson, a Hazafias Népfront jelöltjei 99,5%-os támogatottsággal nyertek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 3. Tibor, igazad van.
  Szerintem sincs valós felmérés. Egyrészt a propganda gépezet miatt, másrészt, sokan nem mondják el a valós véleményüket. Szerintem a bizonytalanok nem mernek őszinték lenni, vagyis azt elmondják, hogy a kormánypártokra nem, de azt már nem, hogy kire igen. Vagyis, ha belegondolunk, lehet, hogy nincs is kire….
  De az biztos, hogy a kormány támogatottsága csak csökken, és csökkenni is fog. Józan ember nem fogja őket támogatni, csak az vakbuzgók, és hithűek…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (18 szavazatból)
 4. Mindenki találja ki, vajon melyiket rendelte meg a fityisz!
  :-)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 5. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont vezető elemzője körömszakadtáig védte a FIDESZ alkotmány-koncepciójár, s szerinte március 15-én Orbán Viktor a beszédében Brüsszel Moszvától és Bécstől való különbözóségéről beszélt, arról, hogy Brüsszelben minden döntést konszenzussal hoznak, mert ez a demokratikus.
  Ez a kormányt pártoló és a közvéleményt manipuláló nézőpont tükröződik a felmérésben is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 6. Örömhírt szeretnék közölni a Fidesszel: a “rossmodorban” felmérése szerint lakásunkban a kormánypárt támogatása változatlan maradt!! “0%”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +24 (24 szavazatból)
 7. Bíborka,
  Számomra érthetetlen, hogy Orbán Viktor rajongói tábora miért nő a facebookon napi 5-600 fővel. Ha elég szedalint vesz be az ember, akkor a hozzászólásokat is lehet néhány percig olvasni. Pl. a brüsszeli tevékenységéről csak fotók vannak fent, mire a kommentekben sok kitartást kívánnak neki, köszönik az elvégzett munkát, értetlenkednek az országban elégedetlenkedőkön – a rosszabb verziókat már nem is mondom.
  Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc facebook oldala informatív, mégsem kedvelik annyian. No nem azt mondom, hogy ő szent, azt sem, hogy ő nem tévedett. Ellenben, ha csak a facebookos oldaluk alapján ítélem meg őket, akkor egyértelműen Feri a nyerő.
  Mégis itt van bennem a félsz, hogy az ország népe ilyen buta (Nehogy félreértsetek, nem Ti, akik idejártok olvasni!). Sikerült beléjük verni, hogy Orbán meg akarja váltani a világot, és innentől bármi történik, hisznek benne. Biztos, hogy csökken a fidesz, és a vezér népszerűsége, de nem olyan ütemben, amennyire indokolt lenne.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 8. Tibor, a facebook nagyon félrevezető e tekintettben. Ha valaki OVnak csak beszolni akar akkor is like-olnia kell. Sokan nem vállalják jobboldaltól eltérő nézeteiket az emlitett oldalon. Oka nagyon egyszerű: a fideszes fanok olyan bunkó módon viselkednek aminek nem szívesen teszik ki magukat. Megértem őket, én se csatlakozom ezen az oldalon politikushoz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 9. Na, a TÁRKI-nál majd menesztik a “bizottsági tagokat”. Azért még nem tanulták meg, hogy a kormányal véleménnal kellett volna egyeztetni a nyilvános végeredményt illetően.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 10. Orbán András Lajos

  A Nézőpont az Navracsicskáné ,, munkahelye,, ezt értem , no de a Tárki ez en még fognak rugózni a csutiék………..

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 11. Egy a lényeg Fiúk, Lányok! Jelentősen lecsökkent az OVisék támogatottsága. Képzeljétek mekkora lehet a valós csökkenés, ha már a saját kutatóik is beismernek némi hátra arcot! Az meg egyértelmű, hogy egyenlőre csak a bizonytalannak nevezettek tábora nő = több okból is. Egyik, hogy azok akik büntizték az MSZP-t a Fideszre szavazással, most még nincsenek kibékülve az MSZP-vel (jogosan persze!). Az LMP túl kicsi, a Jobbik meg túl szélsőség = más meg nincs. Lényeg, hogy már messze vannak a kétharmadtól! A baj az, hogy ezt nem lehet érvényesíteni már most! Na ezért is nagyon “bűnösök” azok a tömegek, akik az MSZP-t büntetve hozzájárultak az OVis kétharmadához!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 12. Majd jól megszüntetik a kedvezőtlen képet rajzoló közvéleménykutatót, mint ahogy a földrajzi név bizottságban is szétcsaptak, ‘oszt jónapot….
  De alkotmányozás. hitvallás meg egyebek helyett a gazdasággal kellene törődni. Ha már anyira szeretik Széchenyit említeni talán a HITEL c művére is kellene gondolni. Vagy ezt is cenzúrázzák, mint Petőfit?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 13. Egyszer azért a KDNP-t külön sem ártana megmérettetni. Oly sokan beszéltek a törpepártokról(SZDSZ. MDF stb) de legalább azok mérhetőek voltak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 14. Tibor!
  Jó, ha tudod, a faszbukkon aki beszól Diktátor Viktornak, azt egyszerűen letiltják. Nincs több hozzászólása, oszt jónapot. Így aztán csak a rajongó hozzászólók maradnak.
  Így meg van csinálva a népszerűség, Navracsicsné naccccsága meg elintézi a közvéleménykutatást. Ez a kirakat.
  Amúgy azért mindenki tudja, hogy rothadásnak indult a narancs, a csuti törp minden tettével és szavával gyorsítja a folyamatot.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 15. Élcelődhetünk és bosszankodhatunk rajta, de ne tévesszük szem elől, hogy ezek az “eredmények” igen hatékony és aljas fegyverré is válhatnak! Gondoljuk csak meg: mi történne, ha egy ilyen Nézőpont-szerű “intézet” olyan eredményt mutatna fel, amely szerint a magyar lakosság 98%-a istenhívő, és ez az elsöprő többség követeli a vallás még határozottabb megjelenítését a Tákolmányban, valamint a klérus hatalmának növelését, az egyházi és világi hatalom egybeolvasztását?
  Márpedig ilyen korrektnek tűnő eredmény egyszerűen kreálható: mindössze a templomokból a nagymiséről távozó híveknek kell feltenni a kérdéseket…
  Ismerve “vezetőink” magas erkölcsiségét, szerintem ez a megoldás sem idegen tőlük (v.ö. tákolmányozási kérdőív)!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 16. Nálam 1998. augusztusa óta töretlen fel-és alcsút/doboz/-i harmadosztályú focista , önimádó ripacs leértékelődése. A Zanza-kormány tevékenységét egy képzeletbeli koordinátarendszerben jegyeztem, nemrég eltűnt a tendencia-vonal a negativ tartomány alján.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 17. Engem vajh miért nem akar sose megkérdezni egy közvélemény kurkász sem? Pedig de elmondanám ugyanazt, mint Rossmodorban, Drnyulbéla és sokan, sokan mások.
  A fityiszes közvéleményhazudók pedig egyenes ági leszármazottai a moszkvai pravda egykori olvasói leveleit gyártóinak, ezt mindenki tudja akinek nem mosták át az agyát. Rohadj meg fityisz böcslvezireddel együtt, de minél gyorsabban!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 18. Tibor és többi barátaim!
  ne csodálkozzatok ezen az eredményen!
  Ahogy korábban is kipattant, hogy a Lendvay utcából telefonhívások tömkelegével próbálták kozmetikázni a róluk alkotott képet, ahogy a Klubrádió Megbeszéljük műsorában is rendszeresen felbukkannak fideszniyk provokátorok, ugyanez megy a faszbukon is.
  Ne feledd, ez a politikai garnitúra semmi máshoz nem ért, csak a politikai marketinghez! Hiszen soha sehol sem dolgoztak igazi munkahelyen, mert egyből beültek a Parlament padjaiba és a szerkeverési iparba…
  Mi az a napi 5-600 új hívő? Semmi !!!
  Nem kell hozzá, mint 2-3 lapos zsebű egyetemista, akinek hízeleg hogy már komolyan veszik és még aprópénzt is kap érte a hétvégi didzsihez. Az egyik egész nap robotokat lepipálóan lelkesen gyártja a a freemail postafiókokat, a másik a faszbukos fiókot, a harmadik meg a hozzászólást és a lájkolást gyártja. Egyik munkafázis sem tart 2-3 percnél tovább. Tehát nem egy nagy ügy. Egy 8 órás munkanap alatt minden erőlködés nélkül lehet 80-100 új lájkolást gyártani.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 19. Ennyire hiteles a közvéleménykutatás eredménye Magyarországon. Hibahatáron innen és túl. Remek,

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 20. Az is lehet, hogy minket azért nem kérdeznek, mert már rajta vagyunk a fekete listájukon:) Igyekeznek olyanokat kérdezni, akik jól felelnek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 21. Statisztika, vagy hitbizomány
  Gondoljatok az első fidesz-kormány alatti népszámlálásra. Megkérdezték a vallási hovatartozást. Akit a szülei(!) ennek, vagy annak kereszteltettek meg., az – mit tehetett mást – azt diktálta be, és nem a hitvallását. Azt meg sem kérdezték, hogy abban hisz e egyáltalán az illető – vagy hisz e egyáltalán. Az összeszámlálást követően a klérus és az ő kormánya azonnal azt terjesztette, tudatosította, hogy a katolikusok száma (emlékezetem szerint) meghaladja a 76 %-ot. Ennek köszönhetjük ma is, hogy egy csomó épületet, oktatási intézményt, médiát, pénzt, stb ez az egyház kapott és kap meg ma is. Hogyan, milyen mértékben? A fenti aránynak megfelelően. Mi ez, ha nem h i t b i z o m á n y a XXI.században.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos