Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kaliforniai miniszter engedélyezné a melegházasságot 2011. március 2. szerda 10:22 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kaliforniai miniszter engedélyezné a melegházasságot

San Francisco – Kamala Harris kaliforniai igazságügyi miniszterasszony arra szólított fel egy szövetségi bíróságot, engedélyezze az egyneműek házasságát.

A lépésre azután került sor, hogy Barack Obama elnök nemrég utasította a szövetségi igazságügyi minisztériumot, hogy a jogi fórumokon a továbbiakban ne védelmezze a bíróságokon megtámadott, tizenöt évvel ezelőtti törvény alkotmányosságát, ami kimondja, hogy házasság kizárólag egy férfi és egy nő között köthető.

Kamala Harris, Kalifornia állam igazságügyi minisztere a kilencedik kerületi szövetségi fellebbviteli bírósághoz intézett beadványában vélekedik úgy, hogy a testületnek semmissé kellene tennie a homoszexuális házasság tilalmát a legnépesebb államban addig is, amíg Kaliforniában szintén érvényben lévő tiltás miatti jogi eljárás befejeződik.

A kaliforniai szavazók 2008-ban szavazták meg a homoszexuális házasság betiltásáról szóló, 8. sz. propozíció néven ismertté vált javaslatot, amiről viszont Vaughn Walker szövetségi bíró tavaly mondta ki, hogy alkotmányellenes. Ez az ítélet jelenleg fellebbezés alatt van. Kamala Harris szerint nem valószínű, hogy felülbírálják a Walker-féle ítéletet, így annak sincs értelme, hogy az állam a továbbiakban fenntartsa a tiltást.

A melegek és leszbikusok de jure összeházasodása Washington D. C.-n kívül ma csak Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire és Vermont államokban lehetséges; eten kívül néhány állam jogilag elismeri az egyneműek élettársi viszonyát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A kaliforniai miniszter engedélyezné a melegházasságot, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Obama kiáll a melegházasság mellett 2011. február 26. szombat

Előbb fiával, majd magával is végzett 2011. február 24. csütörtök | AN

Obama a melegházasság védelmében 2011. február 23. szerda | AN

Veszteségesek a családi házak Kaliforniában is 2011. február 9. szerda | USA Today

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos