Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megjelent a Los Angeles-i főkonzul interjúkötete 2011. február 3. csütörtök 5:43 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megjelent a Los Angeles-i főkonzul interjúkötete

Los Angeles – A Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház érdekes programot bonyolított. Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul most megjelent új könyvének bemutatójára került sor. A főkonzul harmadik könyve a MédiaMix kiadó gondozásában a „Távolban magyar” címet viseli, és ötvenhat, az Egyesült Államokban, a nyugati parton élő magyar amerikai személyiséggel készült interjút tartalmaz.

Korrajzok, az amerikai magyar közösségi élet különböző oldalai, feledésbe merülő események tűnnek elő a beszélgetések során. A főkonzul beszélgetőpartnereinek magyar identitástudata a közös nevező. Ugyanis mindannyian megőrizték azt, és békében felsorakoztatták amerikai identitástudatuk mellé.

Az ötvenhat amerikai magyar között megtalálható Daday Ferenc 96 éves festőművész, aki Evita Peron megbízásából készített számtalan művet Argentínában, Csupó Gábor, világhírű rajzfilmes, a Simpson-család megalkotója, Elek Zoltán, Oscar-díjas sminkmester, Grüner György professzor, a kísérleti szilárdtestkutatás kiemelkedő egyénisége, Horthy István Leonard, Horthy kormányzó dédunokája, Pavlics Ferenc, a NASA holdjárműjének atyja, Farkas Emil, a kaliforniai karaté-oktatás leghíresebb képviselője, Iványi Róbert négycsillagos tábornok, Reagan elnök szárnysegédje, Kinga Gaspers színésznő, Márkus Emília dédunokája, Vaclav Nijinsky és Pulszky Romola unokája, Schaeffer György, az OPI körömlakk-cég tulajdonosa, a „körömlakk-király”, Medák Péter és Hules Endre filmrendezők, Friedmann András és Balogh Ferenc Los Angeles-i városi vezetők, Bejczy Antal professzor, a Mars-robot atyja vagy Bodai Balázs, a kaliforniai rákkutatás egyik legismertebb képviselője, sztár-ráksebész.

Az interjúalanyok legalább felének jelenlétében, a közönség számtalan kérdést tett fel a szerzőnek. Nagy elismeréssel fogadták, hogy a nyugati parti amerikai magyarság történetének feldolgozásához ilyen módon a magyar kormány képviselője kezdett hozzá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Megjelent a Los Angeles-i főkonzul interjúkötete, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Nem vészes a Carmageddon 2 sem 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

Rodney Kinget holtan találták 2012. június 18. hétfő | AN

Az idei fesztivál mottója: Wallenberg 2012. május 28. hétfő | AN

Kotonnal pornózhatnak L.A.-ben 2012. január 18. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos