Ronai and Ronai
AMERIKAI

Veszteségesek a családi házak Kaliforniában is 2011. február 9. szerda 4:09 | USA Today

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Veszteségesek a családi házak Kaliforniában is

Merced, Kalifornia – A USA Today cikke beszámol a kaliforniai Merced megye lakosairól, akik kezdenek hozzászokni az eladósodáshoz, az alacsony ingatlanárakhoz és a romló szolgáltatásokhoz.

Merced megyében az átlagos családi ház ára 2006 óta 68 százalékkal csökkent, most csak 116 ezer dollár körül mozog. Ez azért jelent gondot a lakosoknak, mert aki 2006-ban vásárolt itt ingatlant kölcsönre, az most több pénzzel tartozik a banknak, mint amennyit az ingatlan ér. A tartozás visszafizetését nehezíti a recesszió, aminek következtében sokan elvesztették az állásukat is. Ami nem csoda, mert a helyi ipar nagy része az építkezésekből élt meg. Az városi szolgáltatások minősége is romlott, hiszen azokat az ingatlanadóból fedezik, ami az alacsony házárak miatt 25%-kal csökkent. Kevesebb rendőrt, tanárt és más állami alkalmazottat foglalkoztatnak, hamarabb zár a könyvtár, ritkábban nyírják a füvet a parkban.

A kaliforniai város az egész országban érezhető tendenciára mutat. Az USA-ban 2006 óta átlagosan 30%-kal csökkentek az ingatlanárak, és lakásvásárlás helyett egyre többen költöznek inkább lakbérbe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Csúcson a kaliforniai benzinár 2012. október 7. vasárnap | AN

Kalifornia: 16 milliárdos hiány 2012. május 13. vasárnap | AN

A halálbüntetésről szavaz Kalifornia 2012. április 24. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos