Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama a melegházasság védelmében 2011. február 23. szerda 20:32 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama a melegházasság védelmében

Washington – Barack Obama elnök szerint alkotmányellenes az egyneműek házasodását akadályozó szövetségi törvény, és arra utasította a kormány jogászait, többé ne vegyék azt védelmükbe a bíróságokon.

Az igazságügyi minisztérium szerdai közlése minden valószínűség szerint felingerli a konzervatív szavazókat, reménysugarat jelent viszont a saját nemükhöz vonzódók számára. Korábban egy szövetségi bíró ítélt úgy, hogy az 1996-os Házasságvédelmi Törvény (DOMA) vonatkozó, homoszexuális házasságot tiltó rendelkezései alkotmányellenesek, az adminisztráció azonban fellebbezett a döntés ellen, mondván, a szövetségi törvények védelmét kötelességének tekinti.

A meleg és leszbikus házasság intézménye jó ideje áll jogi és politikai harcok középpontjában. A legtöbb államban tiltják, csak Washington D. C.-ben és öt államban legális, ezek: Connecticut, Massachusetts, Iowa, New Hampshire és Vermont. További néhány állam elismeri az egyneműek élettársi viszonyát.

A tiltást alkotmányellenesnek minősítő elnök utasította Eric Holder igazságügyi minisztert, hogy tárcája a továbbiakban ne védelmezze azt a jogi fórumokon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Obama kiáll a melegházasság mellett 2011. február 26. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos