Ronai and Ronai
AMERIKAI

Floyd Landis legalizálná a doppingolást 2011. január 20. csütörtök 14:02 | AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Floyd Landis legalizálná a doppingolást

Párizs – A 2006-os Tour de France győzelmétől doppingolás miatt megfosztott Floyd Landis szerint engedélyezni kellene a tiltott szerek használatát. Az amerikai kerékpáros úgy véli, hiába az ellenőrök igyekezete, a csalókat nem lehet megállítani.

A visszavonulását kedden bejelentő Landis volt a Tour de France történetében az első, akit megfosztottak elsőségétől. A 35 éves kerekes a 2006-os verseny 17. szakasza után produkált pozitív mintát, szervezetében kiugróan magas volt a tesztoszteronszint. A sportoló ártatlannak vallotta magát, a későbbi vizsgálatok azonban ennek ellenkezőjét bizonyították, s kétéves eltiltással súlytották.

Landis a Cyclingnews honlapjának tett nyilatkozatában kifejtette, hogy a dopping elleni harcot nem lehet megnyerni, teljesítményfokozók a jövőben is lesznek, tíz év múlva pedig még ennyire sem lehet majd ellenőrizni azokat.

“Az egyetlen ésszerű megoldás, ha legalizálják a doppingolást,” mondta Landis. “Az ellenőrök olyannyira le vannak maradva, hogy más megoldás nem létezik. El kell fogadni, hogy ez így nem működik és később csak nehezebb lesz.”

A sportolók egészségével kapcsolatban Landis hozzátette: ha már együtt kell élni a doppingolással, meg kell találni a módját, hogy racionális keretek között ellenőrizzék a versenyzőket.

Floyd Landis tavaly májusban elismerte, hogy szinte egész kerékpáros pályafutása alatt szisztematikusan doppingolt, ugyanezt állítja évek óta egykori csapattársáról, a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrongról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Mint aki halkan visszalépett 2013. november 9. szombat

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Egyetlen doppingeset volt a Tour de France-on 2011. augusztus 31. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos