Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor-idézetek keringenek a világhálón 2011. január 10. hétfő 6:39 | AN

 • Hozzászólások(4)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor-idézetek keringenek a világhálón

Budapest – Magyarországon érezhetően erősödik az ellenállás a Nemzeti Együttműködés Rendszerével szemben. A demokráciát féltó polgárok elfordultak a létező parlamenti ellenzéktől, és civil kezdeményezésekben, valamint az interneten keresik egymással a kapcsolatot és az ellenállás lehetőségeit. Különböző levelezőlistákon és blogokban gyűjtik a cikkeket, dokumentumokat. Legújabban Orbán Viktor-idézetek keringenek a világhálón: Ezekből közlünk egy csokorra valót.
“A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek.”
(HVG, 1989. augusztus 26.)

“…Ugyanakkor határozottan ellent kell mondjak Csurka István képviselőtársamnak a tekintetben, miszerint Magyarországon az állampolgárok a haza szempontjából olyanfajta megkülönböztetés alá esnének, miszerint aki fegyveres szolgálatot vállal, az értékesebb, aki nem vállal az értéktelenebb…Úgy gondoljuk, hogy a haza számára nem az szabja meg egy polgár értékét, hogy valaki vállal-e fegyveres katonai szolgálatot vagy nem. …. A mi elgondolásunk szerint a nevelésnek nincsen helye a hadseregben, bármilyen természetű lenne is az….bármilyenfajta nevelésnek helyét nem találjuk, nem látjuk a hadseregen belül.”
(1990. október 16. 8. ülésszak)

“…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés.”
(Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)

“Én úgy gondolom, hogy a mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában.”
(Orbán Viktor parlamenti beszéde, 1991. július 4.)

“Nem örülünk a szabaddemokratáknál kialakult helyzetnek, de szeretném egyben azt is leszögezni, hogy a Fidesznek nem érdeke, hogy az SZDSZ válsága elmélyüljön vagy elhúzódjon.”
(Népszabadság, 1991. november 25.)

“…összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. [...] a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban.”
(A Fidesz pécsi kongresszusa, 1992. május)

“A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja… a modern XX. század végi liberalizmus.”
Debreczeni József: Egyetértésben Orbánnal, Népszabadság, 2006. február 21.

“Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (1993)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
Orbán Viktor-idézetek keringenek a világhálón, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

 • Hozzászólások(4)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

 1. “mint a mákgubó összel,ha ffújja a szél”
  Többen már régóta látjuk,észleljük,hogy fújja a szél.Ez az illető politikust nem zavarja,alkalmi nagyothallóvá vált.Pedig már jó ideje zörög.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 2. A legutolsó 1993-ban elhangzott Orbáni megállapítás tökéletesen ráillik Orbánra . Nincs ma az Országban politikai elemző aki ennél találóbban jellemezhetné Őt . Pár éve azt mondta Demszki Gábor-ról , hogy a rendszerváltás óta eltelt idő teljesen kiégette , amortizálta s ezért ideje lenne visszavonulnia . Ez a megállapítás rá is vonatkoztatható . A sajtóban megjelenő fotói alapján legalább 10 évvel idősebbnek néz ki s az arcvonásai is sok mindent elárulnak lelki állapotáról .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 3. Milyen demokrácia az egy pártban, amelyikben 4 elveszített választás (az önkormányzatikat már nem is sorolnám) 22 éve még mindig ugyanaz az ember a párttitkár? Azt hiszem ez mindent elmond róluk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 4. Dakota! Nem lehet, hogy a Viktor tud valamit, amit mi nem? Valami tömeghipnózis, vagy hasonló….már nem tudok másra gondolni…Egyszerűen nincs ésszerű, racionális magyarázat rá….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos