Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fellegi szerint a törvény jó, a kommunikáció rossz 2011. január 8. szombat 14:03 | MTI, AN

 • Hozzászólások(3)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Fellegi szerint a törvény jó, a kommunikáció rossz

BudapestFellegi Tamás a The Economist szerint azt mondta a médiatörvényről, hogy azt az Orbán-kormány “elk….ta”. Fellegi utólag úgy emlékszik: ő nem azt mondta, hogy a médiatörvényt rontották el, az teljesen rendben van, hanem a médiatörvény kommunikációját kezelték rosszul. A nemzetközi bírálatok azonban nem a kommunikációt érték, hanem a médiatörvényt. Amikor a kormány kommunikációja aktivizálódott, csak olaj volt a tűzre, mert felháborodást keltettek a pökhendi válaszok. Csak egy esetben lett volna jó a kommunikáció: ha a sajtószabadságot durván sértő törvényt visszavonják.

A nemzeti fejlesztési miniszter ezt azután nyilatkozta az MTI-nek, hogy a brit hetilap, az Economist vélemény blogja – magyar hírportálok ismertetése szerint – azt írta: az egyik magyar miniszter egy protokollvacsorán a desszertnél vulgáris kifejezést használva azt mondta a külföldi újságíróknak, hogy elrontották a médiatörvényt.
Fellegi Tamás ezzel összefüggésben az MTI-nek kifejtette: csütörtök este egy budapesti étteremben vacsorát adtak a Brüsszelből érkezett újságíróknak. A rendezvény maga két részből állt, egy sajtóértekezletből és a vacsorából. Az értekezleten alapjában véve a magyar EU-elnökségről volt szó, majd a vacsoraasztalnál szóba került a médiatörvény is, amellyel kapcsolatban az újságírók számos kérdést megfogalmaztak. A tárcavezető szerint nagyon őszinte, nyílt beszélgetés volt, amelynek során az újságírók több ponton ellenvéleményt fogalmaztak meg, ő azonban megismételte, amit Orbán Viktor kormányfő aznap délelőtt már elmondott a nemzetközi sajtó előtt az ügyben. (A miniszterelnök kijelentette: a médiatörvénnyel kapcsolatban Magyarország az Európai Unió bármilyen eljárását elfogadja, hiszen tagja az EU-nak, viszont ragaszkodik a diszkriminációmentességhez.)
A beszélgetés során – folytatta Fellegi – elhangzott az a kérdés is, hogyha ennyire pozitív az álláspontja a médiatörvényről, hogyan alakulhatott ki a mostani helyzet. Erre válaszul a miniszter – mint felidézte – azt mondta: a médiatörvény szerinte rendben van, amit “nagyon csúnyán elrontottunk, az gyakorlatilag ennek a kommunikációs kezelése volt. (…) Nem voltunk elég ügyesek, aktívak abban, hogy ne hagyjuk ebbe a háborús logikába belecsúszni a kérdést”. Véleménye szerint különösen a médiatörvény elfogadása körüli időszak hetében nem voltak elég aktívak. “Nem a médiatörvényt rontottuk el, hanem a helyzet kezelését abban a fázisban” – tette hozzá, megjegyezve, hogy szerinte nem tettek meg mindent azért, hogy megfelelően ismertessék a szándékaikat.
Ehhez képest az, ami megjelent az Economist vélemény blogjában, azt a látszatot kelti, “mintha én a vacsora elején még támogattam volna a médiatörvényt, majd a vacsora végére, mire elértünk a desszertborhoz, már azt mondtam, elrontottuk. Ez nem igaz” – jelentette ki a fejlesztési miniszter.

Az Economist cikke az Orbán, a rend megszállottja címmel közölte cikkét. A szerző érthetetlennek nevezi, hogy miért hozott létre a Fidesz egy 200 oldalas médiatörvényt, ha azzal valóban csak a gyerekeket akarják védeni a szexuálisan felkavaró tartalmaktól, és az állítólag vezetés nélküli közszolgálati médiát akarják rendbe tenni.

Az Economist szerint Orbán erőközpontúsága, amit most Európa jelszavává is tett, nála valójában tekintélyelvűséget jelent. A cikk elemzi Schmitt Pál munkásságát is, megemlítve, hogy az egykori sportoló a Fidesz vezérszurkolójaként működik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Fellegi szerint a törvény jó, a kommunikáció rossz, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(3)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

 1. Egyáltalán nem meglepő Orbán + holdudvarának a reagálása, amikor sarokba szorítják őket!
  Csak azt ismerik be a tapasztalatok szerint, amiről tárgyi bizonyítékot is mellékelnek az ő utólagos kimagyarázkodásaikkal szemben. Egyébként a csillagot is lehazudják az égről.
  Még az is kiderülhet – mint fideszes honatya esetében kiderült már, amikor a köztársasági elnökválasztáskor nem a megfelelő gombot nyomta meg egyikük, s ezzel pont arra adta szavazatát, akire nem lett volna szabad a fidesz szerint szavaznia -, hogy a mellészavazása azért történt, mert elfelejtette bevenni a gyógyszerét. Nos, nem lennék meglepve, ha az illető fidszes miniszter olyasmivel magyarázná elszólását, hogy például hirtelen az 1954-es fodcivébé döntőjének magyar csapat-összeállítása jutott eszébe, és arról mondott véleményt, nem pedig a médiatörvényról. Ahhoz pedig ugye a fidesznek semmi köze, mert Sebes Gusztáv követte el az elqrást…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 2. Tök jó…náluk az “elb…tuk” elszólás, másnál ez utcai tüntetésekbe torkollt…a hazudozó Fellegi mondjon le…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 3. Hol is a hánytálam, hol is….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Médiára figyelő szemek Brüsszelben 2011. január 12. szerda | Népszava online

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos