Ronai and Ronai
AMERIKAI

Celebspotting, megnyitó – Ugye, maga is guvátis… 2011. január 7. péntek 17:31

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Celebspotting, megnyitó – Ugye, maga is guvátis...

„Ha összedugnánk a fejünket, mi Duna-menti népek, hogy mit akar a másik?”

„Mit akarok én?! Én akarok maradni az igazgató!

„De milyen áron?”

„Hogyhogy milyen áron?! Mindenáron!”

(Kern András: Guváti)

Catherine Ashton minden bizonnyal ott volt tegnap a megnyitóünnepélyen, de jól elbújhatott, mert én nem láttam. Vagy nem volt ott, de a mai tárgyalásokon már megjelent (igaz ugyan, hogy csak egy maroknyi kiválasztott újságírót engedtek a közelébe, hiába „akkreditálódhatott” — a Külügy honlapja megfogalmazásában — több száz az eseményekre).

Visszaértem Brüsszelbe, és hála az m2 online közvetítésének, élőben nézhettem a zászlóátadás ünnepségét. Dezső még nem ért haza, de a lelkemre kötötte, hogy 17h55-től nézzem, el ne szalajtsam. Végül 18h22-kor esett be, de mondtam, nyugi, eddig még csak a lakodalmas nép gyülekezett, és szép, nemzetiszín világítás mellett szól a gyászzene.

Arra most inkább ne térjünk ki bővebben, hogy milyen amatőr is volt az egész műsor, tele bakikkal. A kedvencem Bakos Piroska volt a nemlátszómatyóhímzéses pink sálban, aki élő adásban kérte meg a népet: ne vigye magával a tolmácskészüléket (már láttam is lelki szemeimmel Gizi nénit a WC bejáratánál: „Aranyoskám, mi van a zsebjébe’, csak nem egy kis tómácskészülék? Az marad itten, ejnyebejnye!”), a berecsegő CB rádiókkal, megkésve bekevert tolmácsolással, Rúzsa Magdi nemértem dalával, de ízlések és pofonok.

Viszont:

- Az Örömóda, azaz az Európai Unió himnusza valahogy kimaradt a repertoárból.

- Úgy kerestem  Catherine Ashtont, mint annak idején a Tesz-Vesz Város karácsonyi kiadásában a kukacot, de a zistennek nem láttam, pedig a külügy tegnap még égre-földre esküdözött, hogy ott lesz.

- “A miénk Európa egyik legrendezettebb államháztartása, csökkentjük az államadósságot, és egy éven belül teljesen újraszervezzük az országot. Ezt az elszántságot, hitet, energiát ajánlják fel a magyarok az Uniónak.” “Csodát nem tud tenni a magyar elnökség, de képes lehet megdörzsölni a palackot, hogy ismét előbújjon a szellem, amit úgy hívnak: Európa megújulása.” – ezt pedig nem is kell kommentálni; a médiatörvény annyit minden bizonnyal elért már most, hogy Orbán megnyilvánulásainak szépsége a maguk pőre valójában mutatkozhatnak meg, ekkora demagóg hülyeség esetében mindenféle rávilágító gyalázatos, a magyar sajtóban megjelenő vélemény csak feleslegesen befolyásolná a dolog ideológiai mondanivalóját, és főleg élvezeti értékét.

- És mert egyébként is megteszi helyettünk a külföldi sajtó: a La Une francia nyelvű belga csatorna híradójának tudósítója a megnyitót csak futólag említette, annál inkább volt szó a médiatörvényről és a válságadókról.

Győri Enikő uniós ügyekért felelős államtitkár szerint a magyar elnökség legfontosabb feladata az, hogy közelebb hozza Európát a magyarokhoz.

A magyarok többsége számára az EU egy megmászhatatlan elefántcsont-torony és atyáskodó fejőstehén, valamint egy rögtönítélő igazságos Mátyás király hibridje – nem igazán értjük, de pízt azt aggyon, és ha nem tudunk a külfölddel megegyezni, tegyen igazságot, de persze a mi javunkra.

A magyar fél az EU-tól, mert nem érti – külföldiül van, lassú, demokratikus, más, mint mi, és a megértéséhez nyitottság és gondolkodás kell, ezt meg mi nem szeressük. Nekünk vezér és érzelmek kellenek: most itt van Orbán, adtunk neki kétharmadot, hát nehogymár ne tudna Brüsszellel is elbánni, majd ő megmondja nekik. Csak annyira játssza az európait, hogy ne nézzék ki teljesen, milyen ravasz gyerek is ez a mi Viktorunk, de háta mögött a magyar zászlóerdő, nem danolja az Örömódát, nem hódol be nekik, és nem változtat sem a médiatörvényen, sem a válságadókon.

Ne foglalkozzunk azzal, hogy mi megy a külföldi sajtóban: úgysem értjük, tanulnának meg magyarul mind, aztán meg úgyis lesz olyan magyar fordítás, amilyet mi szeretnénk, nem kell mindennek benne lennie.

Véletlenül se akarjunk már európaivá válni: legyen Európa magyar, jöjjön ő hozzánk, ha akar valamit. Ne mi akarjuk felfedezni sokszínűségét, tanulni tőle, részévé válni – legyen hálás az Unió, hogy egy fülkeforradalmár nép most fél évig kölcsönadta vezérét, hogy végre rendben menjenek a dolgok.

„Sanyi, hozd be a szalámis kenyereket, hadd éljenek!”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Celebspotting, megnyitó – Ugye, maga is guvátis..., 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos