Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bujjék Mindenkibe! 2011. január 1. szombat 11:08

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bujjék Mindenkibe!

A szilvesztert, mint hagyományosan, Esztergomban töltöttem, 1400 kilométerre Brüsszeltől, családi körben.

Manyi, nagyanyám, a teoretikus sütésfőzés nagymestere („Hát fiam, mán a számban vót az íze, van margarinom, lisztem, élesztőm, sajtot vettem a múltkor a Teszkóba, jaajdejó lesz, jóu sós, mán hoztam ki gondolatba’ a gyúró deszkát is a spájzbul..,” „És?” „És akkó elaludtam!”) kizárólag az ATV-t hajlandó nézni.

Lementem hozzá úgy tizenegy felé, énekeltünk Himnuszt együtt éjfélkor, és a karácsonyról megmaradt pezsgő maradékát szopogatva politizáltunk – ha mást nem, ennyit biztos elért az Orbán kormány, hogy ezzel zártuk és nyitottuk az évet, a köztünk lévő földrajzi távolság miatt alig töltünk együtt időt, s ilyenkor is ez az első téma; a Fásy-féle Zeneexpressz és a tojógalambként gyüszmékelő tourist guide Schmitt között egyébként sem volt olyan nagy különbség.

Megbűnhődte már e nép a múltat és a jövendőt – ez utóbbiban sajnos nem vagyok olyan biztos, egy perce már mi vagyunk az Uniós soros elnökei. Cseh barátom, Havel szerint mi, magyarok ugyanúgy égni fogunk mindennap, mint ő anno a cseh elnökség idején, hát, együtt érez velünk. Mondtam, nagyon kedves, de én nem vagyok hajlandó magamat egyfolytában rosszul érezni emiatt – nem mintha érezném az ügy társadalmi felelősségét, de nem én akartam magamból Európa-szerte hülyét csinálni a médiatörvénnyel, a nyugdíjüggyel és a többi nyalánksággal, és akkor Orbán még meg sem szólalt Strasbourgban, na, ettől tartok leginkább, de inkább csalódnék kellemesen.

BUÉK Mindnyájatoknak, legyetek bárhol a világban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Bujjék Mindenkibe!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos