Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyar mesterek galériája Los Angelesben 2010. december 19. vasárnap 18:10 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyar mesterek galériája Los Angelesben

Los Angesles – A Hungarian Art Masters Gallery (HamG) befektetési értékű magyar műtárgyakat kínál a XIX század végétől a XX. század közepéig terjedő időszakból internetes  galériájában. A geléria elérhető a https://www.hungarianartmastersgallery.com/index.php. címen. Kínálatában találhatók eredeti magyar olajfestmények, vízfestmények és reprodukciók a klasszikus és modern időkből. A témák között van tájkép, csendélet, életkép, portré, állatok, tengeri és vallási témák a magyar festészet realista, akadémikus, impresszionista, Art Nouveau és szecessziós irányzataiból.

„Az okos nemzetközi műgyűjtők újra felfedezik a magyar mesterműveket, amelyek évtizedeken át rejtve voltak a vasfüggöny mögött és a kulturális radar alatt” – nyilatkozta Thomas Schwartz, a galéria igazgatója. – „Ma ezeket a műveket a hozzáértő műgyűjtők Európa ’rejtett kincseinek’ tekintik, amelyek rendkívül alkalmasak a gyűjtésre” – folytatta Schwartz. „Mi a művészeti piacnak éppen ezt az aspektusát vettük célba, mert kiváló lehetőséget látunk benne.”

A Galériában kiállított művek a Margaret Schik Kollekcióból valók. Margaret Schik több mint 70 éve komoly műgyűjtő és a magyar szépművészet vezető magán kereskedője. Gyűjteményét az 1940-es években kezdte Magyarországon, és amikor ott kitört az 1956-os forradalom, magyar művek iránti gyűjtő szenvedélyét Amerikában vitte tovább.

„A gyűjtők sok szeretni valót találnak majd a HamG-ben – mondta Schwartz. – Eredeti, kitűnő minőségű műveket árulunk kedvező piaci áron, bármilyen felértékelés nélkül. Ez az ár jóval alacsonyabb mint a nagykereskedői vagy dealer ár, mivel nekünk nincs eladási intézményünk és így nem kell alkalmazottakat, rezsiköltséget, jutalékot és aukció díjat fizetni. Az tesz minket versenyképessé, hogy ’értéket nyújtunk egyszerű módon’, így vásárlóközönségünknek a művek nagy választékát tudjuk ajánlani impozáns kedvezményes árakon, amelyek 50 % vagy még többel alacsonyabbak más galériák árainál. Igazoltan eredeti festményeink kimagasló, bejegyzett magyar festők művei, és vevőink megelégedettségét teljes visszavételi eljárással garantáljuk.”

„Az Internet alapvetően megváltoztatja a művészeti piac struktúráját és terjesztési csatornáit. Egy mélyreható globális változás van keletkezőben, amely határozottan előnyére válik az általunk piacra tett magyar mestereknek” – mondja Schwartz. Magyarország virtuóz művei rendkívüli, világszínvonalú érdemmel rendelkeznek, teljes mértékben tükrözik Európa kibontakozó formalista irányzatait és kifejezik legmagasabb művészi hagyományait. Bár a magyar mesterek hozzáértése, technikája és zsenialitása Európa-szerte nagyra becsült a műgyűjtők körében, csodálatos alkotói tehetségük és eredményeik nagy része érdekes módon kevéssé reprezentált és alábecsült az Egyesült Államokban. Úgy gondolom, annak hogy Magyarország hozzájárulása a szépművészethez elkerülte az amerikai művészeti körök figyelmét, legalábbis eddig, több oka is van: viharos geopolitikai múltja, az a tény hogy nincs egy bajnoka az USA vélemény-irányítói között, és a népiesség réme. Annak ellenére, hogy Magyarország kivette a részét és befolyást gyakorolt a modern európai művészetre, a nyugati történelemben hozzájárulása mellőzve lett. A magyar művészetnek ijesztő akadályokat kellett leküzdenie az igazságos elismerésért. Szerencsére a mai generációnak az Internet felvilágosítást biztosít, és megnyitja az utat a nagyon is megérdemelt elismerés eléréséhez. A világháló a multikulturalizmus és változatosság erőteljes forrása. A web informál, nevel és tudatosítja Magyarország nagyszerű művészeti hagyományait” – mondta Schwartz.

„A jelenlegi művészet pártoló és elosztó rendszer nyilvánvalóan változásban van. Ahelyett hogy egy kis számú, helyhez kötött és titkolódzó elit szakmai bennfentes csoport szubjektív véleményét fogadnánk el az ízlés, stílus és esztétika terén, gyors ütemben haladunk „a művészet demokratizálódása” felé, amelyben különböző vélemények nyernek teret internetes hirdetés, terjesztés és árusítás segítségével. A műgyűjtők világszerte ’leadják a voksot’ a művek minőségére online vásárlásukkal, és ennek során jónéhány előítélet és mitosz megcáfolódik a műtárgyak vásárlásával kapcsolatban. Elsősorban az a feltételezés, hogy az ideális vevő csak azt veszi meg, amit saját szemével láthat és amit személyesen adnak el neki”. – mondta Schwartz.

Napjainkban a műgyűjtők széleskörű technológiai ismeretekkel rendelkeznek. Gen X és Millennials egy technikailag fejlett, rendkívül rugalmas csoport akik lelkesen fogadták a műgyűjtés hatékonyabb új eszközeit. Ők örömmel fogadták az Internetet és az emailen és texting-en túli új közlési csatornákat, mint pl. wikis, mobile m-commerce, YouTube, web-tv és társasági hírközlési hálózatokat mint Twitter, Facebook és LinkedIn. Mindez egy ’tech-tonic’ kulturális földcsuszamlás része, és a művészeti világban ezeket az eszközöket egyre inkább használják üzletkötésre, vásárlásra és jövedelem szerzésre – mindezek a személyes találkozás és összejövetelek helyére lépnek. Az információ-biztonsági intézkedések, rejtjelezés és a személyi adatok védelmének előrehaladásával a gyűjtők nyugodtan és bizalommal vásárolnak festményeket az Interneten. Ennek eredménye a világviszonylatban határtalan lehetőségekhez való hozzáférés, és az hogy egyre több különböző jövedelmi kategóriába tartozó egyén invesztál műtárgyakba. Ez soha nem látott mértékű vásárló- és gyűjtőbázist alakít ki, amely rohamosan bővül.

„2009-ben a recesszió ellenére a nemzetközi művészeti piac eladási értéke elérte a 41,9 millió dollárt, ez mintegy 28 százalékkal alacsonyabb a 2006-osnál, az Artvest Partners statisztikája szerint. Christie’s 3,3 billió dolláros 2009-es bevételt közölt, ebből az ajánlatok 30 százaléka és az eladás 14 százaléka, vagyis $ 462 millió, egyenesen az internetről jött. A Forrester Research jelentése szerint csupán az Egyesült Államokban a műtárgyak és gyűjtésre alkalmas anyagok internes eladása elérte a $8.1 billiót az elmúlt évben, összesen 135 billiós összes U.S. E-commerce eladásból. Előrejelzésük szerint a műtárgy és kollekciós kategória a U.S. E-commerce-ben a jelenlegi 6%-ról 11%-ra fog emelkedni 2014-re. Forrester továbbá úgy látja, hogy a gyűjtők vásárlási szokásai tovább orientálódnak majd az internet felé a kényelem, a nagyobb választék és az ár kedvezmények miatt, 16%-ra emelve az éves növekedést ebben a kategóriában. Ez jó nagy karéj az E-commerce cipójából, és egyre nagyobb lesz. Még egy kis szeletke is jól esne belőle” – mondta Thomas Schwartz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Magyar mesterek galériája Los Angelesben, 1.0 out of 5 based on 1 rating

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos