2010. szeptember 06.,
hétfő

Zakariás
nyitólap | kapcsolat | regiszráció | login
Keresés... web hírlap portál

Agyonadó

Majláth Mikes László
2010. január 19.

2010-ben jön a vagyonadó, a köznyelvben csak agyonadó, mert ez végképp agyoncsapja az alsó középosztályt. A törvény szerint adót kell fizetni a 30 millió forint értéken felüli lakás és ház után. Ez csak hirtelen tűnik magasnak. A betonpanelek átlagára 10 millió forint körül mozog, de aki nem ilyenben lakik, annak régen rossz. Vegyük a saját példámat: Budapest szélén, Újpesten élek egy társasházban, 97 négyzetméteren, a lakás jelenlegi forgalmi értéke 35 millió forint. Tehát könnyű elérni a határt. Arról nem is beszélve, ha valakinek egy 15 millió forinton felüli másik lakása vagy üdülője van, annak értékét hozzá kell számítani az első, akár 30 millió forint alatti lakáshoz. Így a paneles-hétvégi vityillósok is adózhatnak. A kivetett adó mértéke: 30 millió forintig 0,25 százalék, 30 és 50 millió forint között 0,35 százalék, afölött pedig fél százalék. Vegyük újra az én példámat, rendelkezünk még egy 15 millió forint értékű balatonkenesei kis házzal. A nejemmel együtt egy életen át spóroltuk össze ezt a "hatalmas" vagyont, jelenleg már mindketten nyugdíjasok vagyunk. Az uszkve 50 millió forintos összingatlanunk után fél százalékos az adómérték, azaz évi 250 ezer forint. Ez jóval több, mint egyhavi nyugdíjunk, miközben a 13. havit elvették.

Jönnek a választások. A Fidesz megígérte, ha győz, azonnal eltörli a vagyonadót. Én, finoman szólva, nem vagyok Fidesz-párti, de ha már úgyis győzniük kell, legalább annyi hasznom legyen belőle, hogy megúszom a vagyonadót. Drukkolok, mert az adót május végéig kell befizetni, ha a Fidesz győz áprilisban, gyorsan kell cselekednie. Amennyiben késlekedik, fizetnünk kell a 250 ezret. Viktor, ne tökölj, mielőtt megválasztatnád magad királynak, töröld el a vagyonadót!

MTI hangos hírek
óránként frissülő hírek Budapestről

Szavazás
Ön szerint hány magyar él Amerikában?
Másfél millió
Két és fél millió
Leszármazottakkal együtt négymillió

website by YToN
Copyright 2006 © Olivia Media & Publishing Corporation. All rights reserved.